phishing

Afyon Eğitim-Sen soruyor ; Afyonkarahisar'da Yıllardır güçlendirilmeyi bekleyen ve hâlâ revizyonu tamamlanmayan bu 28 okul hangileri?

Afyon Eğitim-Sen soruyor ; Afyonkarahisar'da Yıllardır güçlendirilmeyi bekleyen ve hâlâ revizyonu tamamlanmayan bu 28 okul hangileri?

Afyon Eğitim-Sen soruyor ; Afyonkarahisar'da Yıllardır güçlendirilmeyi bekleyen ve hâlâ revizyonu tamamlanmayan bu 28 okul hangileri?
29 Mart 2023 - 13:11 - Güncelleme: 30 Mart 2023 - 12:29

 

 
 
Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan sendikanın sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak okulların depreme hazır olup olmadığını sordu.
Konuya ilişkin sosyal medyadan yapılan açıklama şöyle;
Geçtiğimiz günlerde "okullar depreme hazır mı?" diye sormuştuk.
Bu sorumuzdan sonra Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü  'nden yapılan açıklamada "Afyonkarahisar’da 38 okulun deprem konusunda güçlendirmesi yapılmış, 28 okulda ise deprem revizyonu yani güçlendirmesi devam etmektedir." denmiştir.
Yetkililer "Afyonkarahisar’da şu anda tehlike arz edecek bir durum olmadığını" belirterek "velilerimizin içi rahat olsun" demektedir.
#Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'ın "60’a yakın okul binasının riskli olduğunu" belirttiği açıklaması ise hâlâ hafızalardaki yerini korumaktadır.
İÇİMİZ RAHAT DEĞİL!
İl MEM'in açıklamasında riskli okullarla ilgili bilgi verilmemiş, hangi okulların güçlendirmesinin yapıldığı belirtilmemiş, yuvarlak cümlelerle konu adeta geçiştirilmiştir.
Yetkililerin içinin rahat olması bizim içimizi rahatlatmıyor.
Gerçekten merak ediyoruz;
Yıllardır güçlendirilmeyi bekleyen ve hâlâ revizyonu tamamlanmayan bu 28 okul hangileri?
Bu sayının dışında riskli tespit edilen yeni okullar var mı?
Yurtlarımız tam anlamıyla depreme dayanıklı mı?
OLUMSUZ HABERLER ALIYORUZ
Afyonkarahisar İl MEM'in açıklamasından sonra kurumlarda çalışan arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre kurumlarda depremle ilgili bir inceleme veya çalışma yapılmadığını üzülerek gördük.
Bu yüzden şimdi tekrar soruyoruz;
Okullarımız depreme hazır mı?
İl MEM'in deprem konusunda bir planlaması var mı, varsa bu planlamayı kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor mu?
#Deprem konusunda İl MEM ilgili kurumlardan yeterli desteği görebiliyor mu?
Söz konusu okullar dışında yurtlarla ilgili bir çalışma var mı?
ŞEFFAFLIK TALEP EDİYORUZ
Bizler, çocukları okullarda okuyan velileriz, okullarda eğitim veren öğretmenleriz. 9 bine yakın öğretmen, 130 bini geçkin öğrencimizle tüm günümüzü bu binalarda geçiriyoruz.
Buradan tüm velilerimize ve öğretmenlerimize sesleniyoruz; ileride bu acıları yaşamamak için tam da şimdi okullarımızın durumunu sorgulayalım. Fay hattına sahip ve yüksek riskli ilimiz için acilen önlem talep edelim.
Eğitim Sen olarak yetkilileri sesimizi duymaya, gerekli çalışmaları yaparak önlemleri almaya, yapılan tüm çalışmaları detaylı ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum