phishing

Afyon Eğitim-Sen : Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Neden Susuyor?

Afyon Eğitim-Sen : Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Neden Susuyor?

Afyon Eğitim-Sen : Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Neden Susuyor?
29 Mart 2023 - 13:12 - Güncelleme: 30 Mart 2023 - 12:29


 
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi tarafından sosyal medya hesabından yazılı bir açıklamayla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bazı sorular sorduklarını ve cevaplarını alamadıkları ifade ediliyor.
Konuya ilişkin olarak yapılan açıklama ve sorular şöyle;
 
Eski Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü'nün ilimizden ayrılması sonucunda kamuoyunda bizim de katıldığımız bazı eleştiriler dile getirilmiş ve yeni Milli Eğitim Müdürü'nün yapacağı çalışmalar merak konusu olmuştu.
Yeni İl Milli Eğitim Müdürü göreve geldiğinden beri bazı ciddi konularda sorular sorduk ve maalesef bunlara henüz ciddi bir yanıt alamadık.
Müdürlüğün yanıt vermediği ve herkesi ilgilendiren soruları bir kez daha dile getirmek isteriz.
1) Deprem bölgesi olan ilimizde okul, yurt ve diğer kurumların güncel deprem risk analizleri yapıldı mı?
2) Geçmiş dönemde çürük olduğu raporla belirlenen ve hala güçlendirmesi tamamlanmayan okulların durumuyla ilgili bir gelişme var mı?
3) İlimizde Bakanlık tarafından ödüllendirilen 239 personelden 140 tanesinin kurum idarecisi olması ve değerlendirme komisyonunda olanların kendine ödül yazması iddialarıyla ilgili olarak müdürlüğün bir açıklaması var mı?
4) Promosyon konusunda demokrasi ve şeffaflık söylemlerine rağmen eğitim çalışanlarının elini kolunu bağlayan eski sözleşmenin açıklanması düşünülüyor mu? Bu sözleşme devlet sırrı mı? Sözleşmede açıklanmaya utanılan şey ne?
Bu gayet net ve açık olan sorulara yanıt vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğü neden susmaktadır?
Vereceği bir yanıt yok mudur?
Promosyon konusunda 9 bine yakın öğretmen verilecek yanıtı beklemektedir.
Deprem konusunda 130 bini geçkin öğrencimiz ve aileleri endişeyle mevcut durumu merak etmektedir.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün son zamanlarda demokrasi, şeffaflık, katılımcılık söylemleri ortadayken bu sorulara yanıt vermemesi bizleri endişelendirmektedir.
"Etliye sütlüye karışmayayım, başım ağrımasın" yaklaşımı ilimizdeki eğitim öğretimi bir adım öteye götürmeyecektir. Önceki Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı yanlışlardan giderek farklı bir sonuç beklemenin doğru bir yöntem olmadığı ortadadır.
Talebimiz; öncelikle sorularımızın yanıtlanması, daha sonra yapılacaklarla ilgili yol haritasının el birliğiyle belirlenip kamuoyuyla paylaşılmasıdır. Eğitim Sen olarak bu soruların ve yanıtların takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum