phishing

Afyon Amatör Futbolcularının Sağlığı Allah’a Emanet

Afyon Amatör Futbolcularının Sağlığı Allah’a Emanet

Afyon Amatör Futbolcularının Sağlığı Allah’a Emanet
03 Nisan 2018 - 10:44

Karşıyaka spor kulübü sosyal medya hesabından Taşoluk Belediyespor-Nuribey Belediyespor karşılaşmasında çekilmiş bir video ve bu video ile birlikte bir açıklama yayınladı.

Videoda karşılaşmada yaralanan ve ve yaralıya müdahale edemeyen ve çantasında sadece buz torbaları bulunan sağlık görevlisi ile sporcuya başka hiçbir şekilde müdahale edemeyen sağlık görevlisi ile geç gelen ambulanstan bahsedilen açıklamada amatörde top koşturan oyuncuları sağlığı ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Karşıyaka spor kulübünün sosyal medya hesabından yayınlanan açıklama şöyle;

Bugün oynanan Taşoluk spor ve Nuribey Spor maçında bir karambol esnasında yerde kalan ve ağır sakatlanan Taşoluk Sporlu futbolcu neredeyse 20 dakika ambulans gelmesi için sahada bekledi sahadaki tek görevli sağlıkçı arkadaşımız buzla müdahale edebildi başkada zaten çantasında hiçbir şeyi yok elinden gelen bu.

ŞİMDİ SORUYORUZ...

1-Ya bu futbolcu kardeşimiz Allah korusun kalp krizi vb. ciddi bir sakatlıkla yerde kalsa bu şartlarda ambulans gelinceye kadar durumu ne olur..

2-Ciddi bir ağır müdahalelik durum oluşursa bir ambulansın orada olması hayat kurtarmaz mı ?

3-Amatör maçlarda sadece 1 sağlık görevlisi sahada görev yapıyor fakat Allah korusun ani kalp krizi dilin boğaza geri kaçması bilinç kaybı gibi ciddi durumlarda hiçbir malzemesi yok ki neyle müdahale edebilir.. Çantadaki tek buz aküsü hayat kurtarır mı…?

4- Amatör müsabakalarda 1 ambulansın görev yapması sahalarda bulunması hayat kurtaramaz mı.. ? Ciddi bir vakada ambulansın oraya ulaşması en az 10 dakika olduğu düşünülürse..

Tüm yetkililer ve özellikle amatör spor kulüpleri federasyonumuzdan bu konuya çözüm bekliyoruz.. Zira sağlık her şeyden önemlidir.

Afyon Amatör Futbolcularımızın Sağlığını tüm kulüpler olarak koruyalım.....

 

Videoyu izlemek için tıklayın 

YORUMLAR

  • 0 Yorum