phishing

AFSÜ'de beyaz önlük giyme töreni yapıldı

AFSÜ'de beyaz önlük giyme töreni yapıldı

AFSÜ'de beyaz önlük giyme töreni yapıldı
14 Mart 2019 - 16:42


AFSÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kongre Salonunda yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tanıtan filmin izlenmesinin ardından AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan ve akabinde AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş birer konuşma yaptılar.
 
İlimiz Tarihi, Kültürel Değerleri ve Termal Özelliği ile Her Geçen Gün Daha Fazla Kendinden Bahsettirmektedir
AFSÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Sevgili öğrenciler, öğrencilerimizin değerli anneleri-babaları ve yakınları gençlerimizin mesleğe ilk adımı diyebileceğimiz Beyaz Önlük Giyme Törenine katılarak onlara destek verdiğiniz için öncelikle sizlere teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. İlimiz tarihi ve kültürel değerleri ile bilhassa da termal özelliği ile her geçen gün daha fazla kendinden bahsettirmektedir. Sadece turizm alanında değil, eğitim alanında da artık ilimiz ağır ağır eğitimin merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Bunun en belirgin örneği de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulması ve iki üniversiteli ender illerden biri olması bunun bir göstergesidir. Turizm ve termal bizim için önemli ancak termal ve sağlık, turizmi de destekleyecek önemli alanlardan birisidir.” dedi.
 
AFSÜ Sayesinde İnşallah Önümüzdeki Süreçte Afyonkarahisar’ı Sağlığın da Bir Merkezi Haline Getirmiş Olacağız
İlimize ikinci bir üniversitenin kurulmasından dolayı mutluluk duyduğunu ve bu üniversiteden büyük beklentiler içerisinde olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Gerek ilimizin ekonomik kalkınmasına sağlayacağı katkı, gerekse de ülkemizin sağlık sektörüne sağlayacağı katkı nedeniyle bu yeni üniversitemizin kurulmasını büyük bir mutlulukla karşıladığımızı ve bundan da büyük beklentiler içerisinde olduğumuzu burada açıkca ifade etmek isterim. Gerek termalin sağlıkta kullanılması, gerek ilaç sanayinin ve Tıbbi aromatik bitkilerin ilaç sektöründe kullanılması alanlarında bu üniversitemize özel görevler verilmiş olup bunun bir sonucu olarak da inşallah önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar’ı sağlığında bir merkezi haline getirmiş olacağız. Bilhassa fizik tedavi rehabilitasyon alanında Afyonkarahisar’ımız önümüzdeki 10 yıllık süreçte kendinden önemli şekilde bahsettirecektir ve fizik tedavinin merkezi olacaktır ki bunu burada açıkça ifade ediyoruz. Buna vesile olacak da üniversitemiz ve değerli doktorlarımızın çabaları ve gayretleri olacaktır.” dedi.
 
Tedavilerin Önemli Bir Bölümü Sevgiden ve İnanmadan Geçer
Öğrencilere doktorlukta teşhis-tedavinin yanı sıra insani yönlerinde önemli olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Sevgili öğrenciler bugün hayatınızın önemli bir noktasındasınız. İkinci bir aşama diyebileceğimiz öğrenciliğin doktorluk bölümüne başlıyorsunuz. Artık diyorsunuz ki bundan sonra biz doktor olma yönünde hızlı ilerliyoruz. Muhakkak burada doktorluğa ve hekimliğe yönelik eğitimlerinizi ayrıntılı bir şekilde alıyorsunuz. Ancak ben çalışma hayatımda gördüğüm bir eksiği burada açıkça ifade etmek isterim. Doktorlarımızın maalesef önemli bir kısmı meselenin sadece tedavi-teşhis bölümü ile ilgileniyor. Ancak insana dokunmak, insana temas etmek konusunda biraz ıskalıyorlar gibi geliyor. Bu konuda doktorlarımızın biraz daha insanımızı kucaklayan, onlara sevgi ile yaklaşan bir anlayışla bakmalarında yarar var diyorum. Tedavilerin en önemli bölümü sevgiden geçer, inanmadan geçer. Doktorlarımız bu konuda biraz daha insanımızı sevecek şekilde, insanımıza daha temas edecek şekilde hareket edebilirlerse iyi olur. Bunun da temelinin okullarda atılması gerekir. Daha sonra iş hayatında bunlar elde edilmiyor. Burada hocalarımıza ve öğrencilerimize büyük görev düşüyor.” dedi.
 
Toplumu Daha Çok Tanıyan ve Bilen Toplumla Daha Çok İç İçe Olan Hekimlere İhtiyacımız Var
Doktorlarımızın toplumla daha iç içe olması gerektiğine inandığını ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Yine doktorlarımızla ilgili hayatta gördüğümüz az önce söylediğim gibi sadece hekimlik üzerine kalıyor. Bunun dışında gerek memuriyetin getirdiği hususlar gerek toplumla olan ilişkilerde bir nebze daha geri kaldıklarını görüyoruz. Yani bunu bir eleştiri olarak kabul etmeyin, ama bir tespit olarak kabul edin. Bu alanda biraz daha toplumu tanıyan, toplumu bilen, toplumla iç içe olan hekimlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Böyle olan hekimlerimizin de başarılı olduğunu, toplum tarafından sevildiğini birçok vilayette tercih edilen kişiler olduğunu görüyoruz. Bu hususu özellikle belirtmek istiyorum. Bu eksikliği de ifade ederek gençlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum, anne babalarını kutluyor, öğretmenlerini, hocalarını, öğretim üyelerini buradan tebrik ediyorum. İnşallah gençlerimiz pırıl pırıl insan sevgisiyle vatan sevgisi ile görevlerine başlarlar ve 6 yıl sonra bu duyguları daha iyi bir şekilde yaşarlar. Az önce değerli hocamız 6 yıl sonra yemin edeceksiniz dediklerinde hepsinin yüzlerinde bir tebessüm vardı. Bugünden 6 yıl sonrasını görüyorlardı. İnşallah Allah o tebessümlerini daim kılar, okullarını sağlıklı bir şekilde bitirirler ve bundan sonraki çalışma hayatında da hem insanlığa, hem kendilerine, hem de milletimize yararlı insanlar olurlar. Bu duygu ve düşüncelerle hepsini kutluyor ve hepsine saygılarımı arz ediyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.
 
6 Grupta 33 Öğrenci Ödül Aldı
Her bir Eğitim-Öğretim döneminde Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri, bir Öğretim Üyesi danışmanlığında, “Bilimsel Araştırma Metodları” dersi kapsamında proje hazırlamakta ve hazırladıkları projeyi Bilimsel jüri karşısında sunmaktadırlar. Bu kapsamda şimdiye kadar toplam 127 proje hazırlandı. Hazırlanan projelerin birçoğu ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın haline geldi.
 
2018-2019 eğitim-öğretim döneminde de 29 proje hazırlandı. Her birinin başında bir öğretim elemanın olduğu 6 grupta toplam 33 öğrenci proje ödülleri ile 29 öğretim üyesine de teşekkür belgesi Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
1038 öğrencisi bulunun AFSÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıfta öğrenim gören 192 öğrenci bulunuyor.
 
2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül töreni sonunda Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum