phishing

2011 yılında Hibe Olarak Yapılan Su deposu ve isale hattı için Ödeme Emri Çıkartıldı

2011 yılında Hibe Olarak Yapılan Su deposu ve isale hattı için Ödeme Emri Çıkartıldı

2011 yılında Hibe Olarak Yapılan Su deposu ve isale hattı için Ödeme Emri Çıkartıldı
24 Mart 2019 - 15:53



 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan İsmail Sagun’un sunuculuğunu yaptığı Seçime Doğru programına konuk olarak katılan Evciler belediye Başkanı Saim Özer Evciler Belediyesi’nin borcu olmadığını söyledi.Özer, Kendilerinden önceki başkanların borçlarını da kendileri döneminde ödediklerini iddia etti. 2011 Yılında hibe olarak yapılan projenin borçlarının da kendilerine çıkartıldığını ve hibe yapılan işin karşılığını borç olarak ödediklerini belirtti. Depremden sonra alınan kredinin de borcunun kendileri tarafından ödendiğini iddia etti.
 
EVCİLER BELEDİYESİNİN BORCU YOKTUR
Özer konuşmasına şöyle devam etti;
İlk görev geldiğimde 4 gün sonra 2014te ilk gelen maaşlar lk geldiğimde 2014’te İller Bankası'ndan gene para ile Maaşlar arasında 42 bin lira fark olduğunu gördüm. Biz bunu ek gelirler ile aradaki farkı kapattık. Belediye işçileri maaşını geç ödüyor diye iddialarla karşılaştık. Bizim mart ayı itibariyle belediyenin Borcu yoktur, tamamen sıfırlanmıştır. Çalışanlarına ve işçilerine de hiçbir borcu yoktur.
 
BİZDEN ÖNCE YAPILAN BORÇLARI DA BİZ ÖDEDİK
Daha önce yapılan borçları son takside kadar buradan beyan ediyorum iller Bankası'na Ödediğimiz borçlar ödemesi ile ilgili liste buradadır. Ben sizlere şöyle izah edeyim 2013 yılında 1 milyon 500 bin lira borçlanarak evciler ilçemize kilitli parke taşı döşenmiş bir milyon 500 bin lira borç tanınmıştır. Dolayısıyla 5 yıllık borçlanma bu Mart ayı itibari ile tamamen sıfırlanmıştır. Belediyenin sadece yaklaşık yine 2011'de Isparta’da yapılan ihalenin devamı olarak 2012'de kesin kabulü yapılan, iki tane gömme su deposu 6 kilometre isale hattı, Bu da 2011 yılında Genel seçimlerden önce hibe olarak yapılmış daha sonra biz göreve geldiğimizde ödeme emri ile tahsilatı istermiştir. Sadece Biz bugüne kadar 466 152 lira olan borcun 74 bin lirasını ödemişiz, arkasından 98 bin lira da bir ödemişiz onu da yine peyderpey, Yıldan yıla ödemekteyiz. Kalan borcumuz da 250 bin lira civarındadır. Bu 2011 yılında yapılan gömme su depo borcu kalmıştır.
 
2011 YILINDA HİBE OLARAK YAPILMIŞ BİZ GELİNCE ÖDEME EMRİ ÇIKARTILDI
Hibe olarak yapılmış sonradan bize borç olarak geri gelmiştir. 2011 genel seçimlerinde hibe olarak yapılmış, Biz göreve geldiğimizde bunun ödemesi çıkartıldı. Bu ödemeye dönüştü. Tabii ki bu hizmette devamlılık esastır. Biz bu borcu kabullendik ve ödüyoruz da hemen hemen %50 sinden fazlasını ödemişiz. Esas bizi Evciler Belediyesini Maddi sıkıntıya düşeren, diğer büyük borcu ödemişiz, sıfırlamış mart ayı itibariyle, 2019 Martında son ödeme, son taksidini yaptık. Dolayısıyla Evciler Belediyesi'nin hiç borcu yoktur. Bunu Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya beyefendi tarafından da televizyonda deklare edilmiştir.
 
DEPREMDEN SONRA ALINAN KREDİ BORCU DA BİZE ÇIKARTILDI
Bize daha sonra çıkartılan bir borç Daha Var. 1996 yılında İl Afet tarafından depremden sonra 1996 yılında alınan kredi borcu yine bizim tarafımızdan ödenmiştir toplam borç o zaman içi 11.531 lira o zaman milyondu. Bunu da daha sonra daha sonra biz de borç olarak çıkardılar. Hiçbir Belediye Başkanı arkadaşımız, Hiçbiri hakkında kesinlikle kötüleme ya da eleştiri anlamında söylemiyorum, Bu olmuş Nasıl olduysa olmuş kalmış bu borç. Biz göreve geldiğimizde bize hep icra takibi yaptılar bunu da icra takibi ile ödemişiz bu şekilde oldu. Şu anda Bütün bunlar bütün sıkıntılara rağmen ekonomik sıkıntıları rağmen verdiğimiz projeler Sayın vekilimiz Ali Özkaya da var bakanlıklarda var.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum