133 bin öğrenci yarı yıl tatilinde

133 bin öğrenci yarı yıl tatilinde

20 Aralık 2016 - 16:03

133 bin öğrenci

yarı yıl tatilinde

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi yarıyıl tatili başladı. Afyonkarahisar’da 133 bin öğrenci ve 8 bin öğretmen 6 Şubat’a kadar tatil yapacak

 

 

 

 

Tüm Türkiye’de 2016-2017 eğitim öğretim döneminde yarı yıl dün tamamlandı. Ülke genelinde ana okulu dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 18 milyon öğrenci, karnelerini aldı. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar’da da  öğrenciler karne sevincini yaşadı. İl genelinde ana okulu dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 133 bin öğrenci karne aldı. Öğrenciler ve 8 binden fazla öğretmen 6 Şubat’a kadar tatil yapacak.

Bu arada, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda dün yapılması planlanan karne dağıtım töreni, Vali Aziz Yıldırım’ın programının yüklü olması nedeniyle iptal edildi.

 

YAZ TATİLİ 9 HAZİRAN 2017 CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Öte yandan, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 19 Eylül 2016´da başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılı, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017'de başlayacak. Okul  öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5.  sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı  ilk hafta içinde derslerle eş zamanlı olarak yapılacak.●Nergiz Mert

Bu haber 827 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum