Zenginler et, balık ve deniz ürünlerini, Fakirler ise ekmek ve tahılları tüketti

Zenginler et, balık ve deniz ürünlerini, Fakirler ise ekmek ve tahılları tüketti

Zenginler et, balık ve deniz ürünlerini, Fakirler ise ekmek ve tahılları tüketti
09 Ağustos 2019 - 15:17

 
 
 
Hanehalkı Bütçe Araştırması, 2018 yılı sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %20,3’ünü gıda ve alkolsüz içecekler oluşturdu.
 
Gıda ve alkolsüz içeceklere yapılan harcamalarda en büyük payı %20,9 ile et, balık ve deniz ürünleri alırken, bunu %17,5 ile ekmek ve tahıllar, %15,9 ile sebzeler, %13,8 ile süt, peynir ve yumurta izledi. En düşük paya sahip harcama grupları ise, %2,2 ile diğer gıda ürünleri, %3,2 ile kahve, çay ve kakao, %3,9 ile alkolsüz içecekler olarak sıralandı.
 
 
Toplam tüketimde gıdanın payı hanelerin gelir düzeyine göre değişiyor
 
Araştırma sonuçlarına göre, en düşük gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki haneler toplam tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içeceklere %28,7 pay ayırırken; en yüksek gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki haneler %15,4 pay ayırdı.
 
Yüksek gelirli hanelerde et, balık ve deniz ürünlerinin payı, düşük gelirli hanelerde ise ekmek ve tahılların payı daha yüksek
 
 
En düşük gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının %19,7’sini ekmek ve tahıllar, %18,9’unu sebzeler, %16,9'unu ise et, balık ve deniz ürünleri oluşturdu. En yüksek gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının %25’ini et, balık ve deniz ürünleri, %15,1’ini ekmek ve tahıllar, %13,7’sini süt, peynir ve yumurta oluşturdu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum