phishing

ZEKA ortaklığındaki Horizon 2020 Projesinin 2. Toplantısı Berlin’de Gerçekleştirildi

ZEKA ortaklığındaki Horizon 2020 Projesinin 2. Toplantısı Berlin’de Gerçekleştirildi

ZEKA ortaklığındaki Horizon 2020 Projesinin 2. Toplantısı Berlin’de Gerçekleştirildi
14 Kasım 2018 - 18:03

 

 

Horizon 2020 (Ufuk 2020) kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Zafer Klakınma Ajansı’nın ortağı olduğu 4,1 milyon avro bütçeli “Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti / Living-Lab Research Concept in Rural Areas” (LIVERUR) isimli projenin 2. koordinasyon toplantısı, 11-12 Aralık 2018 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilmiştir.

 

Toplam bütçenin 176.687,50 avrosu (yaklaşık 950.000 TL) Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TR33 Bölgesi’nde gerçekleştirilecek faaliyetler için kullanılmaktadır. Toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz (Proje Resmi Temsilcisi), Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Başkan Vekili Hacer Eriş Karapınar (Proje Yöneticisi) ve Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Utku Çil (Proje Ekibi Üyesi) katılım sağlamıştır.

 

1 Mayıs 2018 tarihinde proje koordinatörü Universidad Católica San Antonio de Murcia (İspanya) ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan hibe sözleşmesiyle resmi olarak uygulanmaya başlanan proje kapsamında kırsal alanda yenilikçi iş modelleri oluşturulması hedeflenmektedir. İtalya’dan dört; Fransa, Avusturya ve İspanya’dan üçer; Çekya’dan iki; Slovenya, Portekiz, Yunanistan, Malta, Litvanya, Tunus ve Almanya’dan ise birer ortağın bulunduğu konsorsiyumda Türkiye’den Zafer Kalkınma Ajansı yer almaktadır. 13 farklı ülkeden 23 kurum / kuruluşun yer aldığı LIVERUR projesi, çok ortaklı uygulanan örnek bir projedir.

 

Projenin 2. koordinasyon toplantısının ilk gününde kırsal ekosistemlerin tanımlanması ve bu ekosistemlerde karşılaşılabilecek potansiyel farklı sorunların çözümleri üzerine çalıştaylar düzenlenmiştir. Toplantının ikinci gününde ise projenin geleceği ve ortakların yapması gereken görevler ile ilgili iş paketi liderleri tarafından sunumlar yapılmıştır. 36 ay sürecek LIVERUR projesi kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından edinilen bilgi ve deneyimler ışığında bölgemizde kırsal kalkınma yaşam laboratuvarları ve iş modelleri yaygınlaştırma çalışmaları devam edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum