phishing

Yeni dönemde yapacaklarını tek tek açıkladı

Yeni dönemde yapacaklarını tek tek açıkladı

Yeni dönemde yapacaklarını tek tek açıkladı
27 Mart 2019 - 10:40



 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan İsmail Sagun’un sunduğu Seçime doğru programına konuk olan Evciler belediye Başkanı Saim Özer Yeni dönemde yapacakları projeleri ve çalışmalatı açıkladı.Özer ,Akpartililerin suni çim sahayı söz verdiklerini ve yapmadıklarını iddia etti.Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde suni çim saha olduğunu tek Evciler’de olmadığını ifadeeden Özer,Evciler halkının desteği ile Belediye simlerini yeniden kazanacaklarını da iddia etti.
Özersözlerine şöyle devam etti;
 
SUNi ÇİM SAHAYI DA SÖZ VERDİLER YAPMADILAR
Burada bir de şunu Soracağım Afyon'un merkez ilçe hariç 17 tane ilçesi var, suni çim sahası olmayan tek ilçe Evciler ilçesi bunun AKP ilçe başkanımız defalarca görüşmemize rağmen 2 yıl öncesinden söz verildiği yapılacak en sonunda bize, Spor Toto Genel Müdürlüğü'nden gelen arkadaşlarla etüt çalışması yaptığımızda, saha çalışması yaptılar, Sanırım bu da seçimden sonraya kaldı. Çünkü seçim zamanında hiçbir Yatırım yok, bundan dolayı bugüne kadar maalesef biz bu yapılamıyorsa çim saha Yapalım dedik. Her şeyi hazırladık, temizledik düzelttik, o zaman da dediler ki biz sözü aldık çim sahaya gerek yok, suni çim saha yapılacak, boşuna masraf etme beklesin dediler. 2 yıldır hala bekliyoruz. Maalesef bu da yapılmadı bu zaman geldi.
 
HALKIMIZJN DESTEĞİ İLE EVCİLER BELEDİYESİ TEKRAR ALACAĞIZ
Tekrar seçim zamanı, seçime tekrar giriyoruz. Biz bu Evciler Belediyesi’ni alacağız, tekrar olacağız, tekrar kazanacağız, halkımızın teveccühü ve desteği ile Evciler Belediyesi’ni tekrar kazanacağız. Bu projenin devamı mutlaka olacak, projeler devam edecektir.
HAYVAN GÜBRESİNİ GELİRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Buna yeni projeler de var, en azından bizim Evciler’de 11 bin büyükbaş hayvan var. Çıkan atık 400 tonları buluyor bu atıK biyoenerji olarak hedefliyoruz, kullanmayı düşünüyoruz. Başmakçı tavuk gübresinden, bizde de kömür tozu ile karıştırıp preslenerek yakıt olarak vatandaşın kullanımına sunulacak. Hem vatandaşın arttığını temizleyeceğiz, toplayacağız, hem de atıkI gelire dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde projelendirdik. Üniversitemiz tarafından Bu proje Hazırlandı duruyor. Seçimlerden sonra bunun fazla da bir maliyeti yok. Bir iki yıl gibi bir süre içerisinde geri amorti edebilecek bir proje belediye olarak bu projeyi yapacağız.
SÜT ÜRETİCİLERİNİN KOOPERATİF KURMALARINA ÖNDERLİK EDECEĞİZ
Bir de yine üretici arkadaşlarımızdan kooperatifleşmeleri için Tire Süt’ götürdük. Arkadaşların hepsini bunun modelini Evcilerimize mutlaka getirmeyi düşünüyoruz. Bununla da üretici arkadaşlarımız girdi maliyetleri düşeceğinden dolayı, gelir seviyeleri mutlaka yükselecektir. Bunun Biz tarım ve hayvancılığa bu projeyi verdik, organize hayvancılık Sanayi olarak hala duruyor.
DOĞALGAZ İLÇEMİZE ER YADA GEÇ GELECEK
Doğalgazla ilgili Dazkırı Belediyesi ile birlikte hareket ederek 2018 yılı içerisinde 2017 yılı içinde EPDK ya müracaatınız var. Aksa Doğalgaz şirketinin bölge müdürü ile görüştük şu anda mümkün olmadı. Fakat Afyon'un bütün ilçelerinin yıllar bazında her yıl iki ilçeye alarak yapılacağı, Dolayısıyla 2023'e kadar Evciler’e doğalgaz gelecek bu Mecbur gelecek çünkü yatırım programına alınmış. Bunu hangi başkan gelirse gelsin, mutlaka olacak. Biz bunun alan ve saha çalışmalarını Evciler’in abone sayısını ne kadar tüketim olduğunu hepsini çıkardık. EPDK ‘nın Elinde var, Aksa Doğalgaz şirketin elinde de var, bu bilgilerin hepsi var. Onlar öyle ya da böyle Çünkü doğalgaz Evciler’in merkezinden geçiyor, arazisinden Geçiyor. Dolayısıyla Evciler ve Dazkırı birlikte hareket edilerek er geç bu doğalgaz ilçemize mutlaka gelecek.
DAZKIRI’YA GİDECEK DOĞALGAZ EVCİLER’DEN GEÇECEK
Aksa enerji ile EPDK ile görüşmelerimiz de bize söylenen bu Afyon'un ilçeleri her yıl 2 olarak peyderpey 2019'da 2 ilçe, 2020'de 2 ilçe, 2023 yılına kadar Evciler’de doğalgaz mutlaka gelecek bu bir kaçınmaz Dazkırı Belediyesi ile birlikte müracaat ettik. İkimiz birlikte müracaat edince, bir potansiyel oluşur, doğalgazın boru hattı bizim Evciler arazisinden geçiyor. Dazkırı’ ya gitmesi için Evciler’den mutlaka geçecek.
TÖREN ALANI YAPTIK
Bir de daha önceki yaptığımız projeler de atıl durumda olan bir yere Evciler’de çok güzel yeşillik alanda bir tören alanı yaptık. Bunu da kendi imkanlarımızla yaptık. Değişik kardeş Şehirlerin destekleriyle yaptık. Oyun parklarınıN yenilenmesini, Parkları Peyzaj işleri, hepsi kardeş belediyelerin destekleriyle tamamen yenilendi. Sosyal faaliyet içerisinde Hepsi bunlar var. Bunların bütün belgeleri Kim isterse, hangi arkadaşımız isterse gelip belediyemizden temin edebilir. Kendisine tüm bilgileri ilk ağızdan verebiliriz. Bunu da kesinlikle sıkıntı yok.
GES’İN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Bundan Önümüzdeki 5 yıl içerisinde enerji üzerinde, içme suyu zaten ihalesi yapıldı, 400 gün iş bitim süresi var. Bunu tamamladıktan sonra arkasından güneş panellerinin arkasını kesinlikle bırakmayacağız. Bunu mutlaka Evciler’e getireceğiz. Çünkü  430 megavatın gerisi aylık ortalama 10 bin dolar. 10 bin dolar Evciler Belediyesi için güzel bir para. bizim gibi küçük ölçekli belediyelere bu imkanlar tanıyınca hem enerjide dışa bağımlılık azalacak, hem de küçük belediyelere bir gelir olacak. Gelen gelir hizmet olarak Evciler halkına geri dönecek. Belediyenin hiçbir parası hiçbir kuruşum kesinlikle düşünülmeden har vurup harman savurup çarçur edilmemiştir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum