phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

TÜRK TELEKOM MU?

TÜRK TELEKOM MU?

 

Geçtiğimiz günlerde Sincanlı ilçemizin Kırka kasabasında yaşayan 83 yaşındaki Mehmet Ergün'ün ev telefonu kablosunun  evinin karşısındaki inşaata gelen Belediyeye ait kamyon tarafından koparıldığını anlatmıştım. Olayın hemen sonrasında inşaat sahibi Fahrettin Aslan Afyon'a kadar giderek Telekom’a arızayı bildirir. Arızayı kayda alan Telekom Fahrettin Aslan'ın defalarca gelip arızayı hatırlatmasına rağmen bir ekip gönderip  arızayı gidermezler. Nerede ise 20 günü bulan arıza nedeniyle 83 yaşındaki Mehmet Ergün dışarı ile iletişimini kaybetmiş durumda. Anlaşılır gibi değil.. Akıl alacak gibi değil. Basit bir arıza bu kadar sürede giderilemiyorsa daha ne söylenebiliriz ki? Daha olayın başında

yazmıştım: Allah Türk Telekom'un eline düşenlerin sonunu hayır etsin demiştim.. Demek ki sorunumuz Telekom ile? Aslında fazla incelemeye de gerek yok. .

TEŞEKKÜRLER  SAYIN  BAŞKAN..

Eski SSK Hastanesi önünde yaya kaldırımı üzerinde bulunan büfenin verdiğiniz emir ve talimatlarla yıkıldığını memnuniyetle gördük. Adı geçen Büfe’nin bizim yazıp çizmelerimizle değil bulunduğu yerin Afyon’a yakışmadığı için sizin öngörünüzle yıkıldığını biliyoruz. Zaten tüm Afyon halkı şehrimiz için verdiğiniz hizmetleri biliyor ve de destekliyor. Bize sorarsanız eğer yaptığınız her olumlu hizmette yanınızda olduk. Afyonumuza çok daha hayırlı hizmetler vereceğinizi de biliyor ve bekliyoruz. Büfenin yıkımı konusunda gösterdiğiniz hassasiyet nedeniylede sizi tebrik ediyoruz.  Sağ olun var olun..

HEP AYNI HİKAYELER..

Futbolda transferin resmen başlaması ile birlikte Afyonspor’da yöneticilik yaptığım yıllara ait bazı anılar gözümün önüne geldi. Anılarımı bugünkü transferlerle yan yana getirdiğimde  çok şeyin değişmediğini ve devam ettiğini gördüm. Örneklerden bir tanesi hep aklımda olan ve transfer edeceğiniz futbolcunun söylemleridir.. Yıl içinde takip ettiğiniz futbolcu ile transfer konusunu ve şartlarını konuşursunuz. Futbolcu geldiği takımda o sezon biraz göze batan bir futbol oynadıysa eğer karşınızda oturuşu bile çok farklıdır. Olursa olur, olmazsa olmaz havalarındadır. Burnunda kıl aldırmaz. . Genelliklede söylemleri birbirinin benzeridir.. “Abi başarılı olamaz isem paranızı son kuruşuna kadar geri öderim, beni falan takımlarda istedi ama ben sizi tercih ettim” gibi. Tabii bu arada fiziki görünümünü tamamlayan aksesuarlardan da bahsetmek gerek; boynunda bir kolye, sağ el bileğinde altın bir bilezik, pahalı bir güneş gözlüğü ile dar bir kot pantolon..  Son olarak da tüm bu aksesuarları tamamlayan ayağındaki pahalı ve markalı bir ayakkabı..

VASAT BİR FUTBOLCU BİLE KAPIYI 400 BİNDEN AÇIYOR

Bunları neden yazdım? Gururumuz Afyonspor çıktığı ikinci ligde vereceği mücadele için  transferlere başladı bile. Yönetim haklı olarak önceliği ‘iç’ transfere verdi. Elbette alınacak futbolcuların  ahlaki değerleri Afyonspor’un ön göreceği kriterlere uygun olacak. Tabii bu tür futbolcuları temin etmekte uzun araştırmaları gerektiriyor ve bazen de hayal kırıklıkları yaşanabiliyor. Aynı kaleci Umutcan’da olduğu gibi.. Sayın Başkan Salih Sel ile görüşmemde piyasanın çok yüksek olduğunu, vasat bir futbolcunun kapıyı 400-500 bin liradan açtığını öğrendim. Yılların tecrübesi ile ifade etmeliyim ki Türkiye futbolcular için adeta bir cennet. Çok büyük paralar dönüyor transferlerde.. Tabii rakamlarda futbolcuların oynadıkları lig gruplarına göre değişiyor. Bu arada bir şeyi belirtmede yarar var: Türkiye’de  parasız futbol oynanmıyor. Amatör 3 liglerde bile para ile top oynanıyor. Ülkemizde BAL ligi adı altında bir oluşum var. Açılımı ise Bölgesel Amatör Lig! Güldürmesinler insanları.. Sözde adı amatör olan bu ligde bile akıl almaz transfer paraları dönüyor. Bunu yukarıdakiler de biliyor ve önüne geçmekte mümkün değil. Alanın ve verenin rızası var ise uygulamanın önüne nasıl geçersiniz?

KEMAL HORZUM FUTBOLCULARI PARAYA BOĞDU AMA…

Sayın Kemal Horzum’un başkan olduğu dönemde futbolculara ciddi ödemeler yaptık. Belki çok kimse inanmayacaktır ama en yakın tanığı benim.. Futbolcular ile mukaveleler yapıldıktan sonra sayın Horzum bütün futbolculara “tatil yapıp” takıma zinde ve sorunsuz dönmeleri için çok önemli miktarlarda paralar verdi. Hatta belki biraz mübalağa gibi gelecek ama her futbolcuya bir taksidi kadar geri almamak üzere ücretler ödedi. Daha çarpıcı bir örnek vereceğim: Sayın Horzum ara transferde takıma kattığımız ve Gençlerbirliği’nden transfer ettiğimiz Vehbi’ye transfer parası dışında ayrıca sıfır Doğan taksi verdi. Amacı o sezon Afyonspor’u şampiyon yapıp Süper Lig’e çıkarmaktı. Ancak  Horzum’un paraya boğduğu futbolcular, başkanın onca iyi niyetini boşa çıkardılar ve ona şampiyonluğu yaşatamadılar. Sn. Horzum tüm bu ödemeleri cebinden yaptı ve kimsenin de beş kuruş katkısı  yoktu. Bir konuşmamızda sn. Horzum bana “Bugün olsa gene yaparım” demiştir. Bu vesile ile söylemeliyim: Sn. Horzum gerçek Afyon’ludur. Afyon sevgisi yüzünden Afyonspor’a milyonlar harcadı.

Şu anda transferler başladı. Bu işi yapanların kılı kırk yararak  futbolcu transferleri yapacağını biliyorum. İnşallah yapılacak bilinçli transferle takımımızı  şampiyon olarak bir üst lige taşır. Afyon’umuzun buna çok ihtiyacı var.

DOLU  DOLU  SPOR  SUNACAĞIZ. .

Geçtiğimiz Pazar günü mutat olduğu üzere gazetemiz yazarları  Sn. Kocaerkek’in başkanlığında toplandılar. Gündemi önümüzdeki sezonda gazetelerimizin sporda yapacağı hamleler belirledi. Varılan ortak karara göre Lider Medya Grubu gazeteleri önümüzdeki sezonda sporun her branşında çok daha aktif olma ve okuyucuya daha doyurucu bilgileri ulaştırma kararı aldı. Bu hedef doğrultusunda da görev dağılımları gerçekleştirildi. Demem o ki 2017-2018 sezonunda sizlere geçmiş yıllara göre çok farklı spor sayfaları sunacağız. Merkez ve ilçelerden dolu dolu spor haberlerini önünüze getireceğiz. Haber, analiz ve köşe yazılarımız sizleri Afyon’daki spor yaşamı ile bir araya getirecek. Umarım sizleri memnun ederiz. Sağlıcakla kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum