phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ŞUHUT’TAKİ OLAYLAR, GERÇEKTE NE ZAMAN BAŞLADI?

 

ŞUHUT’TAKİ OLAYLAR, GERÇEKTE NE ZAMAN BAŞLADI?

 

 

50 yılı aşkındır Futbol’un içindeyim.  Futbolcu ve yönetici olarak engin tecrübelere sahibim.  Yarım asırlık bir süreçten bahsediyorum..  Acısıyla, tatlısıyla geçirdiğim bu sürecin sonunda geriye dönüp baktığımda çok fazla bir şeyin değişmediğini görüyorum.  Acı ama gerçekte bu.  Özellikle bir değişikliğin olmadığını vurgulamama neden sporda şiddetin dün olduğu gibi bugünde var olduğu gerçeğidir..  Değişen pek fazlada bir şey yok.  Sözde “sporda şiddet yasası” çıkarıldı uygulaması yok.. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size örnek: Deplasmanda Sakaryaspor ile oynanan maçtan sonra Afyonspor’a dönüş yolunda holiganların saldırması sonucu yaşananlar..

 

SAKARYALI HOLİGANLAR SERBEST BIRAKILDI

Bu olayda Afyon’a dönmekte olan kafileye Sakaryalı fanatik taraftarlar saldırmışlar, sportif direktör İbrahim Çelik’in kafatasında kırık meydana gelmiş ve ameliyat edilmişti.  Araçta da ciddi hasar meydana geldiği için Afyon’dan gelen ikinci bir araç kafileyi getirmişti.  Olayla ilgili tutuklanan 4 kişi önceki gün çıkarıldıkları ilk duruşmada serbest bırakıldılar.  Serbest kalan bu 4 holigan’a 1 aylık tutukluluk süresinin ders olacağını da sanmıyorum.  Bu ve bunun gibi yaşanan olaylarda caydırıcı cezalar uygulanmalı olaya sebep olanlar yoğurdu üfleyerek yemeliler.  Yoksa bu işlerin düzeleceği falan yok.  Pazar akşamları girin internete tarayın 81 ili hemen hemen  hepsinde olay göreceksiniz.  Buna polis ne yapsın, jandarma ne yapsın.  Öncelikle zihniyetler değişmeli…

 

ISPARTALILAR SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK

Bu kadar giriş yaptıktan sonra gelelim esas konuya… Isparta yerel basını hafta başından beri Şuhut Hisar Spor’a adeta kan kusuyor.  Geçtiğimiz Pazar günü (5 Mart 2017) Şuhut Hisar spor ile Isparta Davraz arasında Şuhut’ta oynanan maç sonrası olanları abartarak kendi taraftarlarına yansıtıyorlar. İlin önde gelenleri ve Davrazspor yöneticileri ve takımın kalecisi açıklamalarda bulunuyorlar.  Yazılanları okuduğunuz zaman zannedersiniz ki Ispartalılar sütten çıkmış ak kaşık..  Kulüp başkanı Bülent Sarıgül ve Başkan Yardımcısı Oğuz Başaran abuk subuk, ipe sapa gelmeyen beyanlarda bulunuyorlar..  Onlar konuşur da Belediye Başkanı boş mu durur? Başkan Yusuf Ziya Günaydın hazretleri de bir açıklama yaparak, “Ispartaspor yalnız değil” diye tarihi bir beyanda bulunmuşlar..  

 

ISPARTA SEYİRCİSİ AFAD’TAN ÇADIR İSTEYECEKMİŞ

Bunu gören takımın panter kalecisi Sofu Baykal efendi de “18 yıllık profesyonel yaşamımda böyle şey görmedim” demiş.  Bu beyanı ile Sofu kardeşimiz, ilerlemiş yaşına rağmen iki sene daha Isparta’da kalır ve kadroya giremese bile  takımın basın sözcülüğünü yapar. Çünkü artık futbol, belli ki diline düşmüş..  Öbür taraftan Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç olayları kınamış da, Afyon Vali’sine teşekkür etmiş de vs, vs..  Üsttekiler konuşur da taraftarlar boş mu durur.? İki kelam da onlar etmişler: “Eğer stattan çıkamasaydık AFAD’tan çadır isteyecektik.!”

Yaşananlar aynı Avni Dilligil Tiyatrosunu andırıyor sevgili okurlarımız.  İnanın ben okurken utandım..

 

NEDEN HİSAR SPOR’U DÖVEREK YENDİKLERİNİ YAZMIYORLAR?

Şimdi onca saldırıyı yapan Isparta yerel basını acaba neden ilk yarıda Isparta’da oynanan maçta yaşananları, Şuhut Hisar Spor’u tekme tokat döverek yendiklerini, Isparta Vali’sinin tutumunu yazmıyorlar.? Yazamazlar, çünkü objektif gazetecilik yapmıyorlar. Eğer tarafsız bir biçimde olayları incelerseniz el bombasının piminin Isparta’da çekildiğini ve Şuhut’ta patladığını görürsünüz.. Dünkü olayların temeli daha önce Isparta’da atıldı ve birçok olay yaşandı Isparta’da.. Şuhut’taki olayları kınadığını söyleyen Isparta Milletvekili Bilgiç, neden kendi memleketinde Şuhutlulara yapılanları kınamadı? Şimdi mağduru oynayanlar Isparta’da oynanan maç sonrası yaşananları gördükleri, hatta içinde oldukları halde seslerini çıkarmadılar? Meşhur bir deyim vardır; etki tepkiyi doğurur..  Bu olaylar tam da bu deyimle örtüşüyor..  

Değerli okurlarımız.. Holiganizmin her türlüsüne karşıyım, hem de şiddetle..  Ancak gerçekleri de yazmak zorundayım. Olaylar Isparta’da başlamış, Şuhut’ta devam etmiştir.  Ancak olaylar Isparta basınının abarttığı biçimde değildir.  

Benzer bir olay ve sonucunda yaşananları aktarmayı bir görev sayıyorum, Ispartalı yöneticiler inşallah okur ve ders çıkarırlar…

 

SALİH SEL OBJEKTİF DAVRANDI

Sakaryaspor-Afjet Afyonspor maçından sonra yaşanan olaylar üzerine Afyonspor Başkanı Sayın Salih Sel’in açıklamaları ibret niteliğindedir. Yazılı ve görsel basına başkan aynen şunları söylemiştir: “Sakarya’da yaşadığımız olayların başlangıç yeri Afyon’dur, bizim birkaç kendini bilmez taraftarımızın Sakarya kafilesine yaptığı eylem, Sakarya’da bizim başımızda patladı, Afyon’daki yaşananlar olmasa Sakarya’da da biz bu olayları yaşamazdık…”

Başkanın bu beyanatı birçok yazılı basında, TV’lerde ve İzmir’deki Kent radyoda defalarca yayınlandı.  Ne demişler? Anlayana sivri sinek saz…

Diline sağlık Başkan…   

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum