phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SONA YAKLAŞIYORUZ

SONA  YAKLAŞIYORUZ

 

Öncelikle haftayı kayıpsız atlatan temsilcimiz Afjet Afyon Spor’u bu başarısından dolayı kutluyorum. Zaten Afyon Spor’a gönül verenler bir puan kaybı beklemiyorlardı. Takım da son haftalardaki plaka takma görevini devam ettirdi ve Muğla Spor’u 3-0’lık bir skorla gönderdiler. Ben dün olduğu gibi bugün de Afjet Afyon Spor’un kalan haftaları da firesiz geçerek şampiyon olacağına inanıyorum. Zaten şurada ne kaldı ki hedefe ulaşmaya?

 

SANDIKLI VE ŞUHUT BAŞARILI DEĞİL

Tüm liglerde olduğu gibi Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) de ağır ağır sona yaklaşmak üzereyiz. Ancak BAL’da mücadele veren takımlarımızı, yani Sandıklı Spor ve Şuhut Hisar Spor’u maalesef başarılı bulmuyoruz. Bu iki takımımız çok acıdır ama onca harcamalara rağmen bulundukları yer itibariyle hayal kırıklığı yaşattılar. Sandıklı bir parça ama Şuhut bulunduğu yer itibariyle çok sıkıntılı bir konumda. Düşme hattının hemen üzerinde bulunuyorlar. Muhtemelen Afyon Süper Amatör lig şampiyonu ile Play-Of oynayacaklar. Kazanan BAL ligine devam edecek. Karşılarına da muhtemelen Salar Spor veya Emirdağ Spor’un gelmesi bekleniyor. Bu iki takım da kadro itibariyle Şuhut Hisar Spor’dan aşağı değiller.

 

***

Demem şu ki Şuhut Hisar Spor’un işi baya zor. Sandıklı’nın aldığı puanlar nedeniyle bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ancak bu demek değildir ki Sandıklı başarılı. Tam tersine yöneticilerin tüm iyi niyet ve fedakarlıklarına rağmen sonuç hüsrandır. Şampiyonluk vaatleri ve parolası ile yola çıkan takım zar zor ligde kalmayı başarabilmiştir. Sandıklı’nın yarısı kadar bile para harcamayan bazı takımlar  onların aldıkları puanlardan çok daha fazla puan almışlar ligde kalma ile gitme arasında bir endişe yaşamamışlardır.

 

***

Görünen şu ki önümüzdeki sezon BAL liginde yine 2 takımımız boy gösterecektir. Bunlardan bir tanesi şimdiden bellidir: Sandıklı Spor.. Diğer takımı Şuhut Hisar ile Afyon Süper Amatör Lig şampiyonu olacak takımın oynayacakları Play-Of müsabakası belirleyecek. Yine akıl almaz paralar harcanacak. Hocaların “biz de iyi iş yapar” tavsiyeleri ile ipe sapa gelmez sözde futbolcu müsveddelerine inanılmaz paralar verilecektir. Hatır gönül ile alınacak futbolcuların bir çoğu daha ligler başlamadan parayı alıp tüyeceklerdir!

 

ALPER’İN KARDEŞİNİN SANDIKLI MACERASI

Değerli okurlarımız; futbolcu alış verişleri konu edildiği zaman hep aklıma Sandıklı Spor’un aldığı bir futbolcu gelir. Fenerbahçe’nin, Eskişehir’den Alper’i transfer ettiği günlerde Sandıklı da Alper’in kardeşini transfer etti. Hem de hatırı sayılır bir rakama.. Neymiş efendim Alper’in kardeşiymiş. Ufak bir araştırma ile vasatın çok altında bir futbolcu olduğunu ve Eskişehir 2’nci Amatör Ligdeki Demir Spor’da bile yedekte kaldığını tespit ettim. Üstelik adı geçen  futbolcu o zaman BAL Liginde oynayan İsçehisar Spor’a da gitmiş, ancak hiç forma giymeden gönderilmiştir. Sonuçta ne oldu biliyor musunuz? Alper’in kardeşi diye alınan futbolcu müsveddesi forma bile giymeden aldığı paralarla toz oldu.

 

***

Sandıklı Spor’un bu denli üzerine gitmem belki de yadırganacaktır. Ancak bir gerçek var; ben Sandıklılıyım ve yıllarca Sandıklı Spor’un formasını  gururla giydim. Sizi temin ederim 60’lı yıllarda bizim yeni yeni forma giymeye başladığımız dönemlerdeki futbolcu ağabeylerimiz bugün Sandıklı formasını giyen sözde futbolculara çantalarını bile taşıtmazlardı.

Şu anda Sandıklı Spor yönetimini oluşturanlar ilçenin tanınmış ailelerine mensup elit tabakadan insanlardır. Amaçları sadece Sandıklı Spor’a hizmet etmek olan bu değerli insanlar profesyonel hocalarca yalan yanlış vaatlerle kandırılmışlar, gereksiz bir sürü harcama yaptırmışlardır.

 

***

Düşünebiliyor musunuz; teknik direktör ara transferde şampiyonluk vaatleri ile takımın yarısını değiştirmiş, yöneticileri şampiyonluk vaatleri ile kandırmışlardır. Onca vaatlerle yarısı değiştirilen takım ligin orta sıralarında gezinmektedir. Mevcut kadronun şampiyon olması sadece hayaldir. Bilmiyorum yöneticiler teknik kadroya şu soruyu sordular mı:

“Hoca bizlere şampiyonluk vaadi ile onca masraf yaptırdınız, ancak biz şampiyonluğun çok uzaklarındayız, bize bu konuda bir açıklama getirmeyi düşünüyor musunuz?”

Sorsalar bile hoca yönetimi yine “seneye sizi şampiyon yapacağım” diye kandırır. Yöneticiler son derece iyi niyetli ve gerçekten çok temiz insanlar, o söylenen “La Fontaine'den masallara yine inanırlar. Dedim ya yönetimin karşısındaki teknik heyet son derece profesyonel. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum