phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Sn. FATİH TERİM’e açık mektup

FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI Sn. YILDIRIM DEMİRÖREN ve  TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ Sn. FATİH TERİM’e açık mektup

 

Sayın Demirören ve Fatih Terim;

Sizlerin de bildiği gibi Afyon Anadolu’nun göbeğinde, Şehit kanları ile sulanmış toprağı ve Büyük Zafer’in kazanıldığı kahramanlar diyarı bir ildir.

Afyon halkı Futbol’a çok düşkündür. İlimizde özellikle futbol bir tutkudur diyebilirim. Gençlerimiz Amatör müsabakalarda her kategoride mücadele vermektedir.

Yine Afyon’umuz ülkemizde ve Dünya’da damak tadına hitap eden ve yöresel gıdalarımız olan sucuk, şeker, kaymak, lokum ve haşhaş’ı ile tanınmaktadır.

Termal’de ise Dünya’da Termal Başkentiyiz. Afyon’umuz şifalı suları, kaplıcaları, beş yıldızlı Termal otelleri ile ün kazanmıştır.

Ulaşım sorunu yoktur. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Afyon yolların kesiştiği kavşak noktadadır. Daha önceki hava yolu taşımacılığı problem iken Zafer Havalimanının hizmete girmesiyle bu problem de aşılmıştır.

Futbol’da zaman zaman profesyonel liglerde boy gösteren Afyonspor bir türlü süper lige çıkamamıştır. Ancak şimdi bölgesel lig 7’nci grupta mücadele veren Afjet Afyonspor şampiyonluğa oynamakta olup lider durumdadır. İl yöneticilerinin büyük bir fedakârlık örneği vererek kurumsallık kazandırdıkları Afjet Afyonspor’da hedef 2023 yılında “Süper Lig”dir. Afyon’umuzun gücü de buna yeter. Zira ilimizin tüm bürokrasisi bu işin peşindedir.

Sn. Demirören ve Terim;

Sn. Cumhurbaşkanı’nın Başbakanlığı döneminde verdiği talimat üzerine yapılan stadyumumuz Avrupa kriterlerinde ve son derece moderndir. Daha doğru bir deyimle Türkiye’nin sayılı statlarından birisidir. Sezon başı F. Bahçe, Marsilya, Olimpiyakos gibi takımlar turnuva maçı oynadılar. Yine ülkemizin bir çok güzide kulübü ile Arap takımları ilimizde kamp yaparak bu statta maçlarını oynadılar. Ne yazık ki stadımız şu anda bomboş durmaktadır. Afyonspor’umuzun ve amatör takımların maçları eski statta oynanmaktadır.

Bugün Milli Takımımızın Yunanistan ile oynayacağı müsabaka 17.300 kişilik Başakşehir stadında oynanacak. Yani Afyon stadı ise 15.000 kişiliktir. Arada 2.300 kişilik bir fark vardır.

Sizlerin de bildiğiniz gibi İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Konya, Eskişehir gibi illerimiz Futbol’da doyuma ulaşmış kentlerimiz diyebiliriz.

Bu nedenle bu tür müsabakaları imkânı olan Anadolu illerine yaymak hem topluma bir heyecan hem de gençliğe bir dinamizm getirecektir. Gençlerimizin futbola olan düşkünlüğünü, sevgisini daha da artıracaktır.

Bu açık mektubumuzu dikkate alarak önümüzdeki dönem organizasyonlarda Afyon’umuzu da değerlendirmeye almanız şehrimizi mutlu edecektir. Afyon her türlü organizasyondan yüzünün akı ile çıkacak bilgi birikimine sahiptir. Misafirperverliği ise tartışılmaz.

Sn. Demirören ve Terim;

Afyon’un gözü ve kulağı sizlerde olacaktır.

Saygılarımla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum