phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SİZE CENTİLMENLİK YAKIŞIR..

                SİZE  CENTİLMENLİK YAKIŞIR..

 

23. Nisan Pazar günü Afyon Arena stadı önemli bir müsabakaya daha kapılarını açacak. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Afyon temsilcisi olarak Sandıklı ile aynı grupta mücadele eden Şuhut Belediye Hisarspor, puanlamada Sandıklıspor’un altında kaldığı için statü gereği Afyon Süper Amatör lig Şampiyonu Salar Belediyespor ile play-off maçı oynayacak. Müsabakayı Hisarspor kazanırsa BAL’a devam edecek, Salar Belediyespor kazanırsa Hisarspor Afyon Süper Amatör lige düşecek, Salarspor BAL’a çıkacak.

 

ŞUHUT’TAN ÇOK DAHA FARKLI BİR SEZON SONU BEKLİYORDUM

Bu müsabaka öncesinde her iki takımı da kabaca analiz etmek istiyorum. Buna göre:

Şuhut Belediye Hisarspor, BAL’da sezon başı güzel maçlar oynadı, hayli de puan topladı. Daha sonra ise bilmediğimiz nedenlerle düşüşe geçen takım bir türlü toparlanamadı. Öyle ki bir ara ligden düşecek takımlar arasında bile ismi telaffuz edilmeye başlandı. Umulmadık takımlara, umulmadık puanlar verdi. Bir yerde taraftarlarını da endişeye sev ketti. Sezon sonuna doğru topladığı puanlarla da düşen takımların hemen üzerinde, sınırda ligi tamamladı. Oysa lige başlarken şampiyonluk söylemleri dillendiriliyordu.. Şahsen ben Şuhut’tan çok daha farklı bir sezon sonu bekliyordum. Zira grubun imkanları en mükemmel  takımlarından birisi olan Hisarspor  sıralamalarda çok daha yukarılar da olmalıydı. Aslında bu durumun çok iyi analiz edilmesi gerekir. Futbolcuların tüm ödemeleri aksamadan gününde yapılıyor, konaklama ve gıda süper, birçok profesyonel takımın sahip olmadığı imkanlara sahipler. . O halde sezon boyu taraftarların yüreğini oynatacak istikrarsızlık ve başarısızlık neden.? Bu sorular araştırılıp cevaplanmalı..

 

‘BİZ BU MAÇI DA ALIP BAL’A ÇIKACAĞIZ’ DİYORLAR

Gelelim Salar Belediyespor’a.. Belediye Başkanı’nın kişisel gayretleri ile kurulmuş bir takım. Öz’ünü kaybetmiş üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip. Salar halkı futbolu çok sevmesine rağmen Salarlı gençlerin yerine yabancıların oynatılması nedeniyle takıma küskündü ve maçlara gitmiyorlardı. Son maçın Salar yerine Afyon’da oynanması için Emirdağspor’un girişimleri Salarlıların kenetlenmesine vesile oldu. Tüm Salar halkı küskünlüğü bir kenara atıp Emirdağ maçında tribündeki yerini aldı. Salarspor’a gönül veren taraftarlar Pazar günü de Şuhut maçında tribündeki yerini alacaklar. Şu anda Salar’da nefesler tutuldu maç günü ve saati bekleniyor, “Biz bu maçı da alıp BAL’a çıkacağız” diyorlar.

 

CENTİLMENCE BİR MÜCADELE OLMALI

Şimdi, ikisi de bizim takımımız, gönül her ikisinin de başarılı olup bir üst lige çıkmasını istiyor.. Ancak statü belli, yenen takım BAL ligine terfi edecek. O nedenle de buradan her iki güzide takımımızın  yönetici, teknik adam ve futbolcularına bir abileri olarak sesleniyorum: Yenen şımarmasın, yenilen üzülmesin.. Futbol üç neticeli bir oyun. Elbette bir taraf yenilecek. Ancak istenmeyen hangi netice olursa olsun dünyanın sonu değil. Unutmayın bir sezon sonra aynı oyun yine oynanacak.! Müsabakada fair-play duyguları ön plana çıkmalı, centilmence bir mücadele olmalı.

Değerli okurlarımız; bundan bir ay kadar önce Şuhut Hisarspor ile Akşehirspor arasında oynanan Bal ligi maçını seyrettim. Afyon Arenada’da şampiyonu belirleyecek Salar-Emirdağ maçını izledim.

 

HİSARSPOR BENDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Şuhut Belediye Hisarspor orta sahada iyi organize olan, gol yollarında istenilen düzeyde olmayan ve defansın göbeğinde çok gedik veren bir takım hüviyetinde göründü bana. Birde fizik güçleri iyi olduğu için oyundan düşmeyip son dakikaya kadar mücadele ediyorlar. Doğru söylemek gerekirse Şuhut Belediye Hisarspor bende hayal kırıklığı yarattı. Ben daha iyi ve farklı bekliyordum Hisar’ı !Ancak çok temiz mücadele ediyorlar, rakiple ve hakemle diyaloğa girmiyorlar. Maçı  Şuhut’un yetiştirdiği efsane futbolculardan ve şu anda yönetici olan Refik Uslu ile birlikte seyrettik. Sakatlık ve cezalar nedeniyle 4 futbolcunun kadroda olmadığının altını çizen Refik “O dört futbolcu oynasa netice farklı olurdu” dedi. O dört kişi takıma katkısı ne olur bilmiyorum..

 

SALARSPOR’UN GOL AYAKLARI ÇOK İYİ VE USTA

Salarspor’a gelince; öncelikle Belediye Başkanı Sn. Cengiz Taşpınar’ı  mükemmel bir takım oluşturduğu için tebrik ediyorum. Başkanı çok uzun yıllar öncesinden tanırım, yalan mı söyleyeyim futbola bu denli ilgili olduğunu bilmiyordum. İsabetli transferlerle mükemmel bir takım yaratmış.. Ligin son haftasında oynanan Salar-Emirdağ maçını seyrederken mest olmuştum. Her iki ekip de mükemmel top oynadılar. Önce Salar, sonra Emirdağ harika oynadılar.. Bir defa Salarspor’un gol ayakları çok iyi ve usta. Rakip defansı resmen hırpalıyorlar.. Orta sahada oyunu organize eden çok iyi ayaklar var. Geri dörtlü özellikle göbekte oynayanlar mükemmel. İki bek maç boyunca bindiriyorlar. Yine iki kanat adamları çok iyi top taşıyorlar ve ileriyi besliyorlar.. Demem o ki Salarspor iyi takım. Benim şu anki analizlerime göre favorim Salar..

 

AKILLI VE SAKİN OLAN MAÇI ALIR DİYORUM

Ancak iki noktayı belirtmem gerek;

Şuhut Belediye Hisarspor’un sakat ve cezalı 4 oyuncusunun takıma dönmesi Hisarspor’un gücünü ne derece etkiler ? Ayrıca adı ne kadar amatör lig olsa da BAL’da mücadele eden takımların gizli profesyonel oldukları bir gerçek. Haftanın 5 günü idman yapan Hisarspor’a Salar ne kadar fiziksel güç olarak dayanır.? Bana göre akıllı ve sakin olan, oyundan düşmeyen taraf maçı alır diyorum ve her iki ekibe de başarılar diliyorum. Lütfen sizlere yakışanı yapın. Centilmenlik anlayışınız maçın önüne geçsin. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum