phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SİMİTLER DE SİMİTÇİ DE MİKROP SAÇIYOR!

SİMİTLER DE SİMİTÇİ DE MİKROP  SAÇIYOR!

 

Simit gıda kültürümüze girmiş ufak ama çok önemli bir yiyecek maddesidir. Mideniz kazındığında, acıktığınızda iyi pişirilmiş bir çıtır simit, kuzu pirzolası gibi lezzetli gelir insana.. Simitler bulundukları yörelere göre de isim alırlar.. Ankara simidi, Polatlı simidi vs. İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin en fazla tüketilen gıda maddelerinden olan çıtır simit maalesef açıkta satılmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Afyon’da da simitler açıkta tablalar üzerinde satılmaktadır. Bir türlü kontrol sağlanamamaktadır. Ayrıca kontrol yapılıp yapılmadığını da bilmiyorum.

NE KADAR MİKROP VARSA SİMİTLERİN ÜSTÜNDE

Sevgili Kurtuluş okurları; sizi temin ederim en az on defa yazmışımdır, “Devlet Hastanesinin bahçe girişindeki simitçi mikrop saçıyor” diye.. Ben kimsenin kazancı ve rızkı ile oynama peşinde değilim. Allah daha çok versin ve oradaki simitçi binlerce simit satsın. Satsın ama insan sağlığı ile oynamadan satsın.. Hiç orada nasıl simit satıldığını gözlemlediniz mi? Burada resmen mikrop satılıyor, mikrop saçılıyor.. Düzensiz yerleşik simitler toz toprak içinde üzerleri açık,  örtülü değil. Gelen geçenlerin, hastaneye girip çıkan araçların kaldırdığı tekmil toz ve pislik orada satılan simitlerin üzerinde. Satıcının eldiven takmaması ise ayrı ve aykırı bir durum. Ağzını yüzünü oynadığı, burnunu kurcaladığı elleri ile simit satıyor buradaki iki genç. Ne bakan var, ne de kontrol eden. Tam bir saldım çayıra, Mevlam kayıra durumu.. Fazla değil 5-10 dakika şöyle geriye çekilip oradaki simit satışını gözleyin  bir daha simit yemezsiniz.

DENETİMİ KİM YAPIYOR YA DA YAPACAK?

Bunca yazıp çizmeye rağmen neden adı geçen yerle ilgili bir kontrol ve denetim sağlanamamaktadır? Bu işin kontrolü kime aittir? Oradaki simitçi hatırı sayılır bir para kazanıp yine hatırı sayılır adette simit satıp mikrop saçarken birileri buna ‘dur’ demeyecek mi? İnsanlarımızı bu mikrobik ortamdan koruyamayacak mıyız? Neden bu denli vurdum duymaz olduk anlamış değilim. Merak ediyorum bu defa kimler ne yapacak? Orada simit satanları tertemiz kıyafetleri, ellerinde eldivenleri üzerleri örtülmüş çıtır simitleri satarken görebilecek miyiz? Daha doğrusu insanlarımızı simit yoluyla hasta olma riski ile karşı karşıya kalmaktan koruyabilecek miyiz ?

HERKES BİLDİĞİNİ OKUYOR

Peki, aynı pozisyonda kaldırımlara koydukları tozlu topraklı sözde şifalı bitki satanları kim denetleyecek? Bu konuda da defalarca yazdım. Amele pazarı ve çevresinde kaldırımları işgal ederek bitki ve ekmek, bükme, ağzı açık gibi yiyecekleri pervasızca satanlar var. Bunları kim denetler? Neden bu konu ile ilgili kuruluşlarımız sessiz kalır bir yaptırımda bulunmazlar anlamış değilim. Yukarda da söyledim ben kimsenin rızkı ile falan oynama amacı gütmüyorum.. Amacım insanlarımızı sağlıksız ve pis gıdalardan korumaya çalışmaktır. Üzülerek ifade etmeliyim ki sayısız yazılarımıza rağmen değişen bir şey yok. Herkes bildiğini okuyor ve de yapıyor. Vah benim sahipsiz Karahisar’ım !

Sağlıklı bir yaşamınız olsun diyorum.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum