phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SEVİLMEK NE KADAR GÜZEL. .

                SEVİLMEK  NE  KADAR  GÜZEL. .

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Çetinkaya Spor kulübünde aralıksız 45 yıl Başkanlık yapan ve tüm Afyon’lularca sevilen İhsan Akıntürk (Uzun İhsan) ile ilgili bir köşe yazmıştım. Bu yazımda İhsan abinin ne kadar babacan bir insan olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Özelliklede onun tüm Afyon Futbol camiasınca  bilinen çeyrek limon hikayesinden de bir kesit sunmuştum.

Değerli okurlarımız bu yazı nedeniyle birçok telefon aldım. Arayanlar İhsan amcayı ve onun güzelliklerini anlattığım için teşekkür ettiler. “Bizleri yarım asır öncesine götürdün” dediler. Bizzat gelerek teşekkür edenler de oldu. İnanın son derece duygulandım. Demek ki “Kubbede hoş bir seda” bırakıyorsanız yıllarda geçse toplum sizi unutmuyor. Bu vesile ile İhsan abime tekrar rahmetler diliyorum. Mekanın cennet olsun başkanım. Seni unutmadık.

 

HOBİ BAHÇELERİ. .

Belediye başkanımızı zaman zaman eleştirsek de yaptığı güzel şeyleri de topluma zevkle deklare ediyoruz. Başkanımızın ilk göreve geldiği günden bu yana emeklilere çok önem verdiğini tüm Afyon insanı biliyor. Bu hizmetlerinden ve en önemlilerinden birisi de Hobi bahçeleri. Havaların ısınması ile birlikte Hobi bahçesi olan emeklilerimiz kendilerini buralara attılar. . Kışın sıkıntıları,kar yağmur,ayaz falan derken insanlarımız aylardır iyicene bunaldı. Bahçelerini yeşillendirmek, biraz da hava almak için emeklilerimiz hafta sonu soluğu hobi bahçelerinde aldılar. Bizim hobi bahçemiz olmadığı için gidenlerin anlattıkları güzellikleri dinliyoruz. İnşallah başkanımız tekrar böyle bir oluşum yaparsa bakarsınız bizimde bir hobi bahçemiz olur.. Yazın hafta sonları Çay’a, Eğirdir’e gitmekten kurtuluruz. Ne yapalım hobi bahçemiz olmayınca buralara gidiyoruz. Üstelik önümüz de yaz..

 

ERKEN  DEĞİL Mİ?

Afyon Cumartesi günü  sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğu bir hafta sonu yaşadı. 20 derece civarında seyreden sıcaklık insanların sokaklara dökülmesine neden  oldu. Özellikle üniversiteli genç kızlarımız bırakın baharı yazı getirdiler diyebilirim. Gerek çarşıda gördüğüm,gerek işyerime gelen genç kızlarımız yazlıklarını çoktan giymişler. Ancak onlara önerim dişlerini biraz daha sıksınlar. Bu sıcak gibi görünen havalar yanıltıcı olabilir. Bu mevsimde görülen sıcakların ertesi gelen soğuk ve serin havalar hiç ummadığınız,hatta kışın o soğuk günlerinde bile görmediğiniz rahatsızlıkların başlangıcı olabilir. Bu mevsimde yakalandığınız grip gibi, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar insana kış aylarından daha fazla koyar. Bu nedenle çok dikkatli olmak zorundayız.

               

TEKNOLOJİK GÖRGÜSÜZLÜK MÜ?

Aylar önce idi.. Yukarıdaki başlığı kullanmış ve akıllı telefonların kişilerin ellerinde çok farklı kullanılmalarını eleştirmiştim. Yazdığım o yazıdan bu yana değişen bir şey olmadığını gördüm.. Günlük yaşamın hangi bölümünde olursa olsun özellikle genç kızlarımızın telefonun esiri olduklarını her alanda görüyoruz.. Dikkat edin cadde de yürüyen kızlarımıza şöyle bir bakın. Yüzde 95’inin yürürken telefonla konuştuğunu görürsünüz.. Hem de insanlara çarparak.! Toplu taşıma araçlarında ise her koltukta bir kız öğrencinin yalnız oturduğunu, yanına kimseyi  oturtmadığını, telefonda kiminle görüşüyorsa yüksek sesle en mahrem şeyleri anlattığını işitirsiniz. Bu davranış biçiminin elbette bir adı olmalı.. Biz manevi değerlerimizi bu denli mi kaybettik..? Ben kendime göre “Teknolojik görgüsüzlük” dedim. Belki de sizler çok daha farklı bir isim koyacaksınız bu tür davranışlara..! Dikkat  ettim, lütfen sizler de gözlemleyiniz.. Daha öğrenci olan,ekonomik geliri olmayan kız,erkek bütün gençlerimizin ellerinde en az 2 bin liralık bir akıllı telefon, cüzdanlarında ise en az 5-6 bankanın kredi kartı var.. Bunu nasıl izah edebilirsiniz..? Geçenlerde genç bir kızımız anlattı; erkek arkadaşı ile Kurtuluş Caddesinde birer Türk kahvesi içmişler, 35 lira ödemişler. Kızımız da erkek arkadaşımız da öğrenci.. Belli bir gelirleri yok.. O halde nereden geliyor bu değirmenin suyu?

 

ALDI  BAŞINI  GİDİYOR. .

Afyon’umuzun gururu,egenin incisi Afjet Afyon Spor’umuz içerde ve dışarıda önüne geleni deviriyor.. Geçen hafta Tarsus’a, bu haftada Bayrampaşa’ya plakayı taktılar.. Şurada altı hafta kaldı liglerin bitmesine.. Ben bu saatten sonra Afyon Spor’un tökezleyeceğine ihtimal vermiyorum.. Aslında elini oğuşturup salyalarını akıtarak Afyon Spor’un takılmasını bekleyenler var.. Ancak o tür insanlar avuçlarını yalayacaklar.. Şu anda yönetimi, futbolcuları, teknik adamları ve Afyon Spor’un gerçek taraftarları kenetlenmiş  vaziyetteler. Bu saatten sonra bu gücü yıkmaya, parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Ufukta 2 lig göründü.. Aslında biz daha ilerileri düşünüyoruz.. Ancak o günlerde gelecek mutlaka.. Afyonspor yönetici, futbolcu, taraftar 2. Lige çoktan hazır. .              

 

               

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum