phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SENİN CEBİNDE NE İŞİ VAR..?

 

                SENİN  CEBİNDE  NE  İŞİ  VAR..?

 

 

Ulusal boyutlu bir derneğimizin Afyon Şubesinin üyelerine sağlık raporu gerekir. Rapor sağlık kurulu raporu değildir. Tek doktor raporu olması yeterlidir. Dernek başkanı iş bitirici kimliği ile tanınan biridir. Üyelerinin bir tek tabip raporu için doktor doktor gezmelerine gönlü razı olmaz. Özel bir hastane ile anlaşarak sembolik bir  rakamla tüm üyelerin rapor almalarını sağlar.. Üyelerden ise kiminden 300, kiminden 500 TL ücret alır. Aslında yaptığı etik değildir. Çünkü raporları alırken ödediği ücret bizce malumdur.. Peki, üyelerden talep ettiği fahiş ücret neyin nesidir..? Sanıyorum dernek başkanı sadece iyi niyet ölçüleri içerisinde     “Üyeler üzerlerinde fazla para taşımasınlar,düşürürler şaşırırlar” diye yüksek ücret almıştır diye düşünüyorum.

 

ANLATILAN OLAY İKİ YIL ÖNCESİNE AİT BİR OLAY

Değerli okurlarımız; dün bu konu ile ilgili üç arkadaşımız geldi ve olayı bana anlattılar.. Ancak olayı dinleyince inanamadım. Zira bu anlatılan olay iki yıl öncesine ait bir olay.. Olay tesadüfen ortaya çıkıyor, daha doğrusu bir duyum üzerine ortaya çıkartılıyor. Olayın ortaya çıktığını duyan dernek başkanı, para aldığı üyeleri tek, tek ayağına çağırıyor ve aldığı paraların bir kısmını ödüyor kalan kısmı için ise “paran bende” diyormuş..! Bu anlattıklarım üyeler tarafından iddia ediliyor ve rahatlıkla da ispat edebileceklerini dillendiriyorlar.. Ben bana olayı anlatan kardeşlerimize her şeyde bir istismar arama huyundan vazgeçin, başkan kalan parayı düşürür şaşırırsınız diye size vermemiştir diye teselli ettim. Ancak üye kardeşlerimizden biri “İki yıl önce paramızı aldı şimdi ise geri ödememek için birçok bahaneler üretiyor” deyip soruyor: “Benim paramın senin cebinde ne işi var?”

 

ALLAH  EŞİ  DOSTU  EKSİK  ETMESİN  !

Hafta sonu grubunda lider durumda olan Afjet Afyon Spor’un lig sonuncusu Ordu Spor ile deplasmanda puan mücadelesi vardı. Maç başladığı gibi golsüz bitti. 3 puan alamadığımız için biraz moralim bozulsa da en azından yenilmediğimiz ve bir puanla döndüğümüz için teselli buldum. En yakın rakibimizin 3 puan birden kaybetmesi de puan farkının kapanmasını önledi. Önümüzdeki Pazar grubun güçlü takımlarından Diyarbekir Spor ile evimizde oynayacağız. Bu maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inancım tamdır. Dolayısı ile de şampiyonluğa adım adım yaklaşıyoruz. Haftalar gittikçe azalıyor. Direkt olarak 2 lige çıkacağımızı umuyorum ve inancım da o yöndedir.

Netice de Ordu’da bir puan mücadelesi yaptık. Ondan öncesinde ise ilimizden Ordu Valiliğine atanan Sn. İrfan Balkanlıoğlu’nun misafirperverliği  ve Afyon’dan Ordu’ya giden erkanımızın çok iyi ağırlanması gözlerden kaçmadı.. İnternet sayfalarına yansıyan karelerde Afyon’umuzun önemli isimlerinin çok güzel ağırlanmaları nedeni ile gözlerinin içi gülüyordu adeta.. Eh ne de olsa ev sahibi eski valimiz, eski dosttu.. O kadar da olsundu..

 

KEŞKEK PARTİSİ..

Futbol camiasında İbrahim Kocakulak’ı tanımayanınız yoktur herhalde..? Kaleci İbo da diyebilirsiniz.. Son derece beyefendi, kibar ve saygılıdır İbo.. Bir dönem yöneticiliğini yaptığım Afyon Spor’da kalecimizdi. Çok vefalıdır.. Yıllardır dostluk ilişkilerimiz hiç eksilmedi. Onun adına hiç kabullenemediğim ise İbo’nun çok daha iyi yerlerde olması gerekirken olamayışıdır. Başkalarının bir yerlere gelmesinde inanılmaz katkıları olan İbo,  kendisi için hiçbir şey yapmamıştır. Kendisi de bilir her birlikteliğimizde o’nu bu konu ile eleştiririm. Afyon futbolunda hep ilkleri yapan İbrahim, kendisi içinde bir şeyler yapmalıydı.

Cumartesi akşamı telefonla arayan İbo, “Abi pazar için bir yere söz verme. Zira yarına keşkek hazırlatıyorum, dostlarla bir arada olacağız” dedi. Hayır demek mümkün mü..? Bir programım bile olsa iptal ederdim. Hani meşhur bir atasözü vardır: “Gönül ne kahve ister ne de kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane…”

 

KEŞKEK TEK KELİME İLE HARİKAYDI

Bizim de “keşkek” bahane.. Amaç dostlar bir araya gelsinler.. Nitekim de öyle oldu.. Başta Op. Dr. Sait Atalay olmak üzere, Kardiyolog Dr. Volkan S. Emre, Dr. Halil Yıldırım, kaleci Kamil Altınkaya, ben, İbo ve çocukları keşkek için bir araya geldik.. Dr. Halil Yıldırım sazı ve sesiyle kulaklarımızın pasını sildi. Kamil’in bizzat ilgilenerek yaptırdığı keşkek tek kelime ile harikaydı, sohbet ise muhteşemdi. Sohbet esnasında bir çok anımızı da tekrar yaşadık ve güzel bir gün oldu. Dağılırken de bir daha bir araya gelmek için sözleştik.. Teşekkürler İbo.. Yine söylüyorum: Çok farklı yerlerde ve bu memleketin siyaset dünyası içinde olmalıydın.. Beni anlıyorsun değil mi İbo..?

                      

YORUMLAR

  • 0 Yorum