phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SEN NASIL ERKEKSİN DÖRT TOKAT ATAMADINMI.?

SEN  NASIL  ERKEKSİN DÖRT  TOKAT  ATAMADINMI.?

           10.Nisan.1845 yılında kurulan ve bu yıl kuruluşunun  172 nci yılını kutladığımız Emniyet teşkilatı yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Kendimizi güvende hissetmemizin tek nedenidir polisimiz. Toplumun güveni için yaşamlarını hiçe sayarken dil din ırk gibi kavramları hiçbir zaman ayırmamışlardır.Bizlerin güven içersinde olmamız için kendi hayatlarını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir.Bu olgular insanlarımızın Emniyet mensuplarına olan sevgi ve saygısını kat be kat artırmıştır.Ancak zaman zaman insanlarımızın bazı teşkilat mensuplarınca üzüldüğü,aşağılandığı,hor görüldüğü münferit olaylarda olmuyor değil. Nasıl mı? İzleyin;

                Yakından tanıdığım ve çok sevdiğim bir arkadaşımın oğlu şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrılmak üzeredir.Aile mahkemesinde yargılamalar devam etmektedir.Kız tarafı zaman zaman arkadaşımı,eşini ve oğlunu tehdit etmektedir.Arkadaşım konunun muhatabı oğlunun dışında diğer oğullarını da sürekli sakin olmalarında uyarmakta,olası bir büyük çatışmanın önüne geçmeye çalışmaktadır. En ufak bir sıkıntıda “aman çocuklar uymayın bunlara devletimiz bunların hakkından” diye çocuklarını sükunete davet etmektedir. Günler bu sıkıntılar içersinde geçerken kız tarafının bir yakını arkadaşımın oğlunu telefon ile arayarak “seni asacağım keseceğim, bekle işyerine geliyorum” diyerek tehdit ediyor. Baba hemen emniyete başvurarak tedbir alıyor. Allah var emniyet mensupları kısa süre içersinde iş yerine gelerek tedbir alıyorlar ancak tehditti yapan şahıs gelmiyor. Emniyet mensupları arkadaşıma “olay ciddi hemen emniyete giderek şikayetçi olun diyorlar. Çocuklarının başlarının belaya girmesini istemeyen baba karakola çocukları ile birlikte giderek şikayet işlemini başlatmak istiyorlar. Ortada ciddi bir tehdit olayı olmasına rağmen oradaki görevli “çok yoğunuz yarın gelin,hem böyle ufak tefek vakalar için bizi de meşgul ediyorsunuz,dört tokat vuramadın mı seni tehdit edene?” diyor. Bir tarafta oğullarını beladan uzak tutmaya çalışan bir baba, diğer tarafta oğullarına bela bulmaları için davetiye çıkaran ve tavsiyede bulunan bir emniyet mensubu. Olacak şey değil. Üstelik ortada ciddi bir tehdit olayı var yarın gelin deniliyor.Yapacak bir şey yok.Dönüyorlar eve..Ertesi gün yani Salı günü tekrar gidiyorlar akşama kadar bekliyorlar yine “ çok yoğunuz yarın gelin “ diyorlar.Ne yapsınlar yani.? Polise karşımı gelsinler “tamam” deyip geri dönüyorlar. Bu arada ayakkabılarının arkasına basmış bir elinde teşbih, diğer elinde sigara olan bir sivil polis’te arkadaşımıza “ külhanbeyvari “sorular soruyor ve neden oraya geldiklerini sorguluyor. Bu arada 2’inci günde bitiyor ve Çarşamba günü tekrar gelmek üzere oradan ayrılıyorlar.

               Değerli okurlarımız ; Çarşamba sabahı arkadaşım bana gelerek olanları anlattı ve “ bana akıl ver ben neyayım.? “ dedi.Bende kendisine “ Çık Sayın Emniyet Müdürüne durumu olduğu gibi anlat,kesinlikle bu tür yaklaşımlara müsaade etmez “ dedim.Arkadaşımız Sayın Emniyet Müdürüne ulaşamaz,daha doğrusu görevliler çok yoğun seni bir başka görevliye yönlendirelim “ derler ve öylede yaparlar..Arkadaşımı Asayiş Şubesinde sivil bir yetkiliye götürürler.Murat bey ismindeki görevli arkadaşımızı çok iyi karşılar,dinler ve gereği yapılacaktır diyerek arkadaşımızı gönderir.Daha sonra ifadeler 3 gün sonunda alınır ve arkadaşımın oğullarının şikayeti kabul görür.!Düşünebiliyormusunuz ; vatandaş hayati tehlikem var,tehdit ediliyorum diyor görevli “ seni tehdit edene 4 tokat atamadınmı.? Diyor,dilekçeyi de 3.ncü gün kabul ediyor..!

                    Son yıllarda hepinizinde bildiği gibi bir polisimizin burnu kanasa,şehit haberi duysak gözlerimiz  doluyor,yaşarıyor bazen ağladığımızda oluyor.Ancak böyle bir olayın Afyon’da yaşanmasından da ayrıca üzüntü duydum.Sayın Emniyet Müdürümüzün böylesi olaylarada asla prim vermeyeceğine,müsaade etmiyeceğine inancım sonsuzdur.

                      Yaşanan olumsuzluklara rağmen rabbim hiçbir polisimizin burnunu kanatmasın diyorum.Çünkü onlarsız olmaz.! Birkaç kişinin olumsuz davranışını koskoca bir camiaya fatura edemeyiz..Bundan sonra da bu tür olayların olacağını sanmıyorum.Sayın Emniyet Müdürümüz gereğini mutlaka yapacaktır diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum