phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN VALİMİZ AZİZ YILDIRIM..

SAYIN  VALİMİZ  AZİZ  YILDIRIM..

 

 

İlimize geleli henüz bir yıl kadar oldu.  Son derece iyi niyetli ve ilimizin insanları ile bütünleşen,  beyefendi bir insandı . Son çıkan Vali’ler kararnamesi ile Muş Vali’liğine atandı. Bu değişikliği ben Muş’lular adına bir kazanım, Afyon için bir kayıp sayıyorum. Vali Yıldırım zaman zaman halkın içine karışan ve sorunları yerinde tespit eden bir devlet adamı idi. Ancak kuyruklu yıldız gibi çok çabuk gelip gitti. Bana göre Afyon’da daha yapacak çok işleri vardı, ancak olmadı.. Afyon daha önceleri de yaşadı böylesi kayıpları.

Sayın Vali’mize ayrılışı nedeniyle üzüntülü olduğumuzu ifade ederken yeni görevinde de başarılar  diliyoruz.

KOLAY DEĞİL..

Değerli okurlarımız; bir kentte isim olarak tanınmak çoluğu çocuğu ile sevilmek öyle  kolay bir şey değildir. Üstelik taraflı tarafsız sevilmek çok önemlidir. Bu olguyu yaratmak da o kadar kolay değildir. Bu nitelikleri taşıyan 2 hemşerimizden gururla bahsedeceğim; her ikisi de gerçek Afyonlu olmanın örneklerini yıllardır sergilemişler  ve Afyon’un Ankara’daki gözü kulağı olmuşlardır. Kimdir bunlar?

Dr. Mahmut Koçak..

Afyon’da taraflı tarafsız tüm kesimlerin sevdiği gerçek Afyon sevdalısı bir isimdir. İlk defa girdiği milletvekili seçimlerinde partili olmadığı halde 60 bin civarında oy alıp parlamentoya gidemeyen bir isimdir. Koçak’ın oylarının başına gelmeyen kalmamış büyük bölümü çeşitli nedenlerle iptal edilmiştir. Hal böyle olunca da milletvekili olamamıştır. Ancak bu nedenle kırgınlık sergilememiş, tam tersine daha çok çalışarak bir sonraki seçimde AK Parti’den Afyon milletvekili olarak meclise gitmiştir. Parlamentoda partisini bazı uygulamaları nedeniyle yürekli bir şekilde eleştirmiş, durum böyle olunca da tekrar Meclise girememiştir. Tüm bunlara karşın Afyon’un Ankara’daki gözü kulağı olan Koçak, kim olursa olsun onun işlerini halletmek için çalışır, çırpınır. Bu nedenlerle belki de Türkiye’de milletvekili olmadığı halde insanlar tarafından “Sayın Vekilim” diye çağrılarak izzet ve ikram gören tek kişidir. Sağ olsun var olsun o gerçek bir Afyon’ludur.

Tuğrul Akkuş

İkinci isim ise Şuhut ilçemizin ve Afyon’luların gurur duydukları Tuğrul Akkuş’tur. O da aynı Sn. Koçak gibi Afyon’luların Ankara’daki temsilcisidir. Tuğrul Akkuş, Ankara’ya gelen Afyonlu hemşerilerimizin sorunlarının çözümünde elinden gelen her şeyi yapar. Son derece geniş bir çevresi vardır. Benim partilim, benim partilim değil diye ayırım yapmaz. Onun için aslolan, gelen kişinin Afyon’lu olmasıdır.. Ancak sevgili Tuğrul bir Afyonlu geldiğinde kaçan buna rağmen milletvekili seçilerek parlamentoya gidenlerden daha çok hizmet verir güzel Afyon’umuza… Daha da çok sevilir. Umarız Afyon insanı da önümüzdeki seçimlerde bu iki değerli insanı arzuladıkları yerlere  getirir. Çünkü onlar bunu gerçekten çoktan hak ettiler. Üstelik Afyon insanı için çok önemliler.

FIRSATÇILIK  YAPIYORLAR..

İki gün sonra Bayram.. İnsanlarımızda ister istemez bir hareket gözlemleniyor. Çarşı pazar çok da olmasa hareketli. Maaşların bayram öncesi verilmesi  biraz olsun esnafa pozitif olarak yansıdı. Ancak ne hikmettir bilinmez bir takım insanlar bu süreci farklı değerlendirmekte, fırsatçılığa dönüştürmektedir. Hele bazı ticaret erbabımız var ki ben bunlara “insan” demeyi “zul” olarak görüyorum. Bu tür insanlar Allah, kitap gibi ulvi isimleri ağızlarından hiç eksik etmezler ancak bildiklerini de yaparlar, haksız kazanç temin ederler. Ne diyelim onları Allah ıslah etsin.

Bu vesile ile de okurlarımızın mübarek Şeker Bayramlarını kutluyorum. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Tuğrul Akkuş
    6 yıl önce
    Sevgili Orhan ağabey duygu ve sevgi dolu bu nazik ve içtenlik dolu yazınla beni çok duygulandırdın. Kalemine ve yüreğine sağlık teşekkürlerimle sağlık ve mutluluklar dilerim. Sevgilerimle Tuğrul Akkuş.