phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN VALİM

 

                               SAYIN VALİM       

Güzel Afyon’umuza geldiğiniz günden bu yana verdiğiniz hizmetler ve yöremiz insanları ile olan sıcak ilişkileriniz her türlü övgünün üzerindedir. Kısa bir süre önce İlimizde göreve başlamanıza rağmen Afyon’lular tarafından çok sevildiniz. Bu durum aslında birçok idareciye nasip olmayacak bir olgudur. Bunun nedeni ise son derece mütevazi oluşunuz, hiç ayırım yapmadan her kesimin sesine kulak vermeniz ve çözüm üretmenizdir. Özetlemek gerekirse Afyon insanından kopuk değil tam tersine onların içindesiniz.

 

Sayın Valim;

Devletimize ve milletimize onula, gururla tam 32 yıl fiilen hizmet vermiş emekli Anestezi Teknisyeniyim. (Afyon’umuzun insanı beni Narkozcu Orhan olarak bilir.) Aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir yerel gazetelerde güncel konular ve spor üzerine köşe yazarım. Afyon’umuzu bir farklı severim. Sanıyorum emekli bir sağlıkçı olmam nedeniyle insanlarımızın daha kaliteli bir hayat yaşamaları için  sağlıkta en ufak bir sorun olmamasından yanayım. Belki yokluk dönemlerini, alet edevatın, ilaçların bulunmadığı veyahut ta çok zor bulunduğu dönemleri yaşamamdan dolayı olacak her şeyin mevcut olduğu bu dönemlerde sağlıkta her şeyin dört dörtlük olmasından yanayım. Bu olguyu sağlayabilmek için sağlık çalışanı idarecilerin dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum.

 

Eski devlet Hastanesi’nde tam 29 yıl aralıksız çalıştım. Bu bina buram, buram tarih kokar. Yoklukların yaşandığı 2. Dünya Harbi sonrası Devletimiz bin bir zorlukla bu binayı yapıp insanlarımızın hizmetine sunmuştur. Türk, Alman ve Macar ortak yapımı olan bu binanın yapılışı bile ayrı irdelenmesi ve incelenmesi gereken bir konudur. Kısaca yazarsam eğer Devletimiz 300 bin lira gönderemediği için inşaat bir yıl geç bitmiştir. Ülkemizde değil Dünyada da bir eşinin daha olduğunu sanmıyorum. Dinar ve Sultandağı depremlerinde sarsıntıyı tüm Türkiye hissettiği halde bu hastanede çalışanlar hissetmemişlerdir. Nedeni ise binanın son derece sağlam olmasındandır. Ne acıdır ki yeni hastanenin yapımı ile birlikte bu bina bakımsız ve atıl halde kaldı uzunca bir süre. Şimdi Karaman’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Dr. Hasan Aslan daha önce Afyon’da konunun muhatabı durumunda yönetici idi. Ona hastanenin neden ihmal edildiğini sordum “ihale açtık birinci kata Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Toplum Sağlığı Merkezi geçecek” demişti. Bu iki birim şimdiye kadar oraya geçmedi. Benim esas üzerinde durduğum iki konu var;

 

Birincisi bu hastanenin ön yüzündeki orta (ana) ve yan kapılarını bakkal dükkanı gibi veya o zihniyetle kim KEPENK ile kapattı? Tarihi özelliği olan bir binanın yine tarihi özelliği olan o muhteşem kapılarını kim, hangi zihniyet kapatarak görüntü kirliliği oluşmasına neden oldu..? Belki de “güvenlik, hırsızlık” falan diyecekler. Devletimiz her zaman 18 yaşındadır ve o binayı kapılarını kepenkle kapatmadan da koruyabilir. Ayrıca bu kapıların kapatılmasına konu olan kepenklerin yapımında harcanan paralarla ilgili hoş olmayan iddialar var. Hastaneden emekli olan bir İnşaat teknikerinin adı dolaşıyor ortalıkta.

 

İkinci konu ise Devlet Hastanesi çalışanları Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri’nin hastane bünyesinde ikameti ve konuşlanmasından son derece şikayetçiler. Dillendiremiyorlar ama gerçek bu.. Hastanede o kadar çok “baş” var ki sıkıntı veriyor diyorlar.

 

Son bir konu var ki aylardır yazdık, sorduk cevap alamadık. Bazı dostlarımız konuyu daha fazla kaşımamam konusunda ricacı oldular. B Blok için alınan karyolalarla ilgili çok ciddi iddialar var. İdare defalarca yazdığım bu konuyu ne cevaplayabildi ne de yalanlayabildi. Madem cevaplayamıyorlar demek ki yazdıklarım doğru.

Sayın Valim;

Konuların üzerine gideceğinizden eminim. Tarafınıza aksettirmeye çalıştığım konuları daha öncede köşemde yazdım. Ancak konunun muhatapları adeta duvar oldular. Anladığım kadarı ile bu konuların kapanmasını istiyorlar. Arz ediyorum sayın Valim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum