phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN VALİM, KAHRAMANLAR DİYARI AFYONKARAHİSAR’A HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ

 

 

SAYIN  VALİM, KAHRAMANLAR

DİYARI AFYONKARAHİSAR’A HOŞ

GELDİNİZ  SEFALAR  GETİRDİNİZ

 

 

Sayın Valim; siz gelmeden önce ününüz geldi Afyon’a.. Hatta giden Valimiz Sn. Aziz Yıldırım da giderayak size methiyeler yağdırdı ve sizi çok yakından tanıdığını ifade ederek, “Afyon’a katkıları çok olacaktır” dedi. Gazete olarak ise sizin geldiğiniz ilde  güzel hizmetler verdiğinizi ve çok sevildiğinizi öğrendik. Bu yüzden de Afyon’umuza gelişinizi önemsiyoruz. Size  Gazetemiz Kurtuluş adına ‘toprağı sert, insanları mert’ Afyon’umuza tekrar hoş geldiniz diyorum..

VALİLİK MAKAMINA GEREKSİZ ZİYARETLER

Sayın Valim; sizden önceki Sn. Vali’miz Aziz Yıldırım’ın Afyon’a ilk gelişinde de benzer bir yazı kaleme alarak size ‘Hoş geldiniz’ ziyaretine gelenlerin bu işin tadını kaçırmamalarını ve vereceğiniz hizmetlerinizi engellememelerini belirtmiştim. Çünkü ilimize yeni atanan bir Vali’ye ilçeleri de katarsak “hoş geldiniz” ziyaretleri 2-3 ay sürüyor. İlgisi olsun olmasın birçok insan makamınızı gereksiz yere meşgul ediyor. Buna bir de iade-i ziyaret sürelerini eklersek makamınızın uzunca bir süre vereceği hizmetlerin aksayacağını kestirmek zor değil. Ben buradan sizi ziyarete geleceklere sesleniyor ve makamın gereksiz yere meşgul edilmemesini öneriyorum. Örnek vermek gerekirse… Kanarya sevenler cemiyeti gibi ve daha niceleri.. Belki de şimdi bana “Sen Valimizin işine ne karışıyorsun” diyecekler.. Haşa! Böyle bir girişimim söz konusu olamaz. Ancak gerçek olan bir şey varsa o da Sn. Valilerimizin lüzumsuz şeylerle meşgul edildiği gerçeğidir.

ÇÖZÜME ULAŞTIRILMASI GEREKEN BİRKAÇ SORUN

Değerli Valim; daha ilk günden bazı sorunları aktararak canınızı sıkmak istemiyorum. Ancak sizin de takdir buyuracağınıza inandığım şey; güneşin balçıkla sıvanmayacağı gerçeğidir. Yani doğru bir tanedir. Bu anlamda kısa da olsa size Afyon’un bana göre çok acil ve çözüme ulaştırılması gereken birkaç sorununu aktaracağım. Lütfen beni anlayışla karşılayın. Ülke olarak çok daha fazla çalışmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız  gerekmektedir. Bunun için de aksayan ve tespit ettiğimiz olumsuzlukları makamınıza iletmemiz gerçeği vardır. Şöyle ki;

Afyon’da ekmek fırınlarında ekmekler ambalajsız ve hijyen şartlarına uyulmaksızın gelişi güzel satılmaktadır. Satıcılar eldiven giymemekte, burnunu kurcaladığı eliyle (af edersiniz) ekmek satmaktadırlar. Köylerden gelen ev ekmekleri caddelerde yerlere serilmiş gazeteler üzerinde hiçbir hijyen kuralına uyulmaksızın satılmaktadır. Yine bitkilerle insanları tedavi ettiğini iddia eden bir takım şarlatanlar yerlerde sürünen pislik içindeki bitkileri vatandaşlara bin bir türlü yalanlarla ve olmadık vaatlerle satmaktadırlar. Bütün bunlara Afyon’da ‘Dur’ diyecek bir makam da yoktur. Bu konuda kaç yazı kaleme aldım bilmiyorum. İlgili kurumlar bir kez olsun yazdıklarımı denetleme gereğini duymadılar. İnsanlarımızın sağlığı gerçekten tehdit altında. Kimsenin baktığı yok.. Bilmiyorum Afyon bu kadar mı sahipsiz? Kontrolsüzlük sonucu sağlığını kaybedenlerin vebali kimin olacak acaba?

İMARET ARKASI MARAKEŞ GİBİ

Gelelim Marakeş’e!

Sayın Valim; duymuşsunuzdur Afyon’umuzun gururu İmaret Camisi yüzyıllara meydan okurcasına daha dün yapılmış gibi tüm haşmeti ile ayakta durmaktadır. Ancak caminin arka ve yan sokakları birer mezbeleliktir. Ne bakan, ne de çeken vardır. Külliyenin etrafında günün her saatinde birçok ülkenin insanlarını görürsünüz.. Demem o ki bu bölge turistlerin de ilgi odağıdır. Perişan bir görünüm arz eden külliyenin etrafındaki mezbeleliklerin adını ben Marakeş  koymuştum.  Çünkü bu alanda her türlü insana rastlarsınız. İşportacı tezgahlarından, kokoreççisine, ciğerciden köftecisine kadar her türlü insana rastlarsınız bu alanda..  Sayın Valim, ne olur bu alanın Afyon’a yakışır duruma geçirilmesi için gerekli emirleri veriniz. İnanın onca it kopuğun cirit attığı bu alan sizin vereceğiniz  talimatlarla ailelerin  oturabilecekleri nezih alanlar yaşatılabilineceğin biliyorum.

Trafiği ise ben anlatmayayım. Zaten ilgililer de bu sorunu çözemediler.

Sayın Valim, tekrar hoş geldiniz hayırlı uğurlu olsun…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum