phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN VALİM HOŞ GELDİNİZ..

 

 

 

Sayın Valim;

Afyon'umuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yeni görevinizde yürekten başarılar diliyorum. Köşemde müteaddit defalar yazmışımdır. Verilen hizmetin azı veya çoğu olmaz. Neticede verilen hizmetler Afyon'umuz içindir. Aynı zamanda Afyon insanı kadirşinastır sayın Valim.. Ahde vefa duyguları kentimizde en üst seviyededir. Kim ki kentimize hizmet vermiş başımızın tacı olmuştur. Afyon'umuz geçmişte ilimizde görev yapan merhum Vali

Ahmet Balkan'ı, Merhum Vali Ercan Belen'i, Sn.Vali Haluk İmga'yı, Batı

Menzil Komutanı Merhum Nihat Tolunay Paşa ve nicelerini verdikleri hizmetler nedeniyle unutmamıştır, unutmayacaktır da. Sizin de Afyon'umuza hayırlı ve başarılı hizmetler vereceğinizden eminim.

 

ZAMANIN ÖNEMİNE DİKKAT EDİLMELİ

Yalnız;

Sayın Valim;

Yüksek müsaadelerinizle temas etmek istediğim bir konu var.. Yazacağım bu konu sadece Afyonkarahisar'la ilgili değil. Konu bütün illerimizi ilgilendiriyor.. Ancak ben ilimizi örnekleyerek konuyu yansıtmak istiyorum. Bir ile yeni bir vali ataması yapıldığında birinci derece protokolün "Hayırlı Olsun" ziyaretleri dışında adını sanını duymadığımız birçok kuruluş ve şahıslarda aynı konuda ziyaret için sıraya giriyorlar. Bu süreç uzunca bir dönem devam ediyor. Ardından Sayın Valim, sizin iade-i ziyaretleriniz başlıyor. Yine ardından ilçelerin çeşitli kademelerdeki bürokrasi ve sivil toplum örgütlerinin ziyaretleri ve onlara yapılacak iade-i ziyaretler.. Bana göre Sn. Vali'mizin mesailerini ve vereceği hizmetleri yutacak olan bir kaç aylık süreç.. Bana göre ülke olarak çok daha fazla çalışmamız gerekirken tersine harcadığımız zamanlar var. Bu konuya Sn. Vali'mizin değil O'nun kıymetli zamanlarını lüzumsuz yere alanların düşünmesi gerekir.

 

PLAKETLER NE İŞE YARAR?

Sayın Valim;

Size arz etmek ve çözüm bulacağınıza inandığım diğer bir konu daha var.. Plaket konusu..! Son 10-15 yıldır ülkemizin genelinde olduğu gibi Afyon'umuzda da bir plaket verme hastalığı var. Hiçbir amaca hizmet etmeyen bu plaket verme sevdası birilerine korkunç rantlar sağlıyor. Alınan ve verilen plaketler bürokratların sadece masalarını ve çevresini süslüyor. Bu plaketlere harcanan paralarla kaç tane okul yapılır, kaç tane fakir doyurulur. Olaya bu açıdan bakmak gerek.

Sayın Valim;

Birçok kurum ve kuruluş bu plaket olayını yasakladı veya bir disiplin getirdi. Bu konuda birkaç defa yazdım ancak hiçbir netice alamadım. Ben de ülkemi her Türk vatandaşı gibi çok seviyorum. Ancak lüzumsuz gördüğüm (bu beni bağlar) bu konunun bir de tarafınızdan gözden geçirilmesini arzuluyorum.

Afyon'umuza yararlı ve kalıcı hizmetler vereceğinize inancım tamdır. Umarım ziyaretleri ile sizin görevinizi aksatanlar olmaz. Çünkü ülke olarak çok daha fazla mesai yapmak ve çalışmak zorundayız. Bu vesile ile yeni görevinizde başarılar diliyor saygılar sunuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum