phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN REKTÖR SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ ?

            SAYIN  REKTÖR 

                     SİZ  OLSANIZ NE  YAPARDINIZ ?

          Geçtiğimiz hafta kızımın rahatsızlığı nedeniyle birkaç günümüz Üniversite Hastanesinde geçti.Bu muhteşem ama sizin ilgisizliğiniz nedeniyle içi boşaltılmış Hastaneyi bir Gazeteci gözü ile değil eski bir Sağlıkçı olarak gözlemledim.Konu Üniversite Hastanesi olduğu zaman hep “ bu hastane Afyon için Allah’ın bir lütfüdür “ demişimdir.Mükemmel bir hastane..Ancak nedendir bilmiyorum bu mükemmel hastanede çok ufak ancak insan sağlığı için gerekli olan bir takım ayrıntılar kaale alınmıyor.Şahsen ben o dikkate alınmayan ayrıntılar nedeniyle ilgilileri eleştiriyorum.Yine basit ama önemli olan birkaç ayrıntının dikkate alınmamasını kabul edilir bulmuyorum..Biliyorum şimdi Rektörümüz ; “ kardeşim bu işleri demi ben yapacağım.? Zaten işim başımdan aşkın,üstelik Hastanenin sizin eleştirdiğiniz konuları çözecek idarecileri var “ diyecektir.Demek ki halledemiyorlar Sayın Rektör.!Veya hutta halletmek istemiyorlar.! Hani zamanın Milli Eğitim Bakanı “ şu okullar olmasa maarifi çok kolay idare ederdim “ demiş ya..Yoksa sizin Hastane yöneticileri de “ hastalar olmasa hastaneyi çok kolay yönetim “ mi .? diyorlar..Öyle veya böyle o hastaneyi ya doğru dürüst idare etsinler,ya da bıraksınlar..Ya da siz gereğini yapın..

              “Peki konu nedir.? “ derseniz ;Bir defa Allah var temizlik şirketinin elemanları mükemmel çalışıyorlar.Temizlik konusunda kimse onları eleştiremez..Mesela Hastanenin Lavaboları pırıl,pırıl..Tertemiz..Hani Anadolu’da temizliği mükemmel olan yerler için bir ifade kullanılır “ yağ döksen yalanır “ diye..Lavaboların durumu böyle..Gel gelelim lavabolarda üç kuruşluk sıvı sabun,tuvalet kağıdı ve kağıt havlu gibi şahsi hijyen için gerekli olan ekipmanlar yok.!Danışmadaki görevlilere sordum aldığım cevap ; “idare verirse koyarız,uzun süredir söylediğiniz konu gündemde,birçok hasta ve refakatçıları bu konuya tepki gösterdiler ancak değişen bir şey olmadı,üstelik depoda da yok “ oldu.Bu nedenle de temizlik elemanlarını suçlamak günahtır.Suçlanacak kişiler sizin görevlendirdiğiniz ve güvendiğiniz idari kademe yöneticileridir.Alt kademedeki görevliler ne yapsın.?

                   Sayın Rektör ; Lavabodan çıktıktan sonra sabunsuz olarak yıkadığı ellerini üzerine silerek kurutan insanları gördüm.Aslında görüntü “ iğrenç “..Bunun mazereti olamaz.Üç kuruşluk temizlik malzemesini insanların kullanımına veremiyen insanların orada “ idareci “ sıfatı ile durmaları sizin için normal bir durum mu.?Bu basit işlemi yapamıyorlarsa veya yapmak istemiyorlarsa orada görevde tutmanız normal mi.?Afyon insanı böylesi bir ortamı haketmiyor.!

                      Sayın Rektör ; Hastane yönetimi nedeni ne olursa olsun gerçekten bu şahsi Hijyen mazemelerini alamıyorsa ben gereğini yapacağım,ben temin edeceğim..Hastaneye ve sorunlarına biraz eğilseniz nasıl olur acaba.?

                       Sayın Rektör ; O saydığım malzemelerden yoksun lavabolardan birisini siz kullansanız acaba ne yapardınız.? Sizde mi sabunsuz yıkıyacağınız elinizi üzerine silip kurulardınız.? Haa birde şu hastanede koridorlarda oynayacağım derken yerlerde sürünen bebeklerede bir çözüm bulsanız.Geleceğin potansiyel hastalık adayı bu bebeklere yazık olmuyormu.? Bebeklerin ne işi var hastanede anlıyamadım doğrusu..

                            Neler yapacaksınız merakla bekliyorum doğrusu..

YORUMLAR

  • 0 Yorum