phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SANDIKLISPOR ve KUMALAR RUHU..!

 

 

 

Bu sezon Sandıklı Spor ile ilgili o kadar çok yazı yazdım ki neresinden başlayacağımı bilemiyorum. 2015-16 sezonuna şampiyonluk parolası ile başlayan ve bölgenin tek profesyonel takımı olan Sandıklı spor'un küme düşmeye aday takım olduğunu daha sezon başı söylemiştim. Bu tespitim nedeniylede Sandıklılı dostlarımdan ve sporseverlerden oldukça fazla eleştiri ve sitem almıştım.. Dostlarım bana "Sen ne biçim Sandıklılısın,  müneccimmisin, daha sezon başı küme düşmekten bahsediyorsun..?" diyorlardı. Ancak dostlarım, arkadaşlarım bir şeyi unutuyorlardı..! Güneş balçıkla sıvanmazdı..! Benim iddiam da buydu, sen yönetim olarak daha sezon başı olmayacak hatalar yapacaksın daha sonrada kalkıp "Biz şampiyonluğa oynuyoruz" diyeceksin.. Gülerler adama..!

 

SELİM HOCA’YI BIRAKMAYIN DİYE UYARDIK

Değerli sporseverler; bir takım düşünün aylar öncesinden oynadığı gurupta küme düştü gözüyle bakılıyor. Her şey bitti Sandıklıspor küme düştü derken bir mucize gerçekleşiyor ve takımın başına eski Bursaspor'lu Selim Hoca (Özer) getiriliyor. Selim hoca'nın gelişi ile birlikte Sandıklıspor'a sanki sihirli bir el değiyor ve takım içerde, dışarıda tüm maçlarını kazanarak

kümede kalmayı başarıyor.. Daha doğrusu  "olmaz" denilen mucize gerçekleşiyor ve Sandıklıspor küme düşmekten kurtuluyor..!

İşte tam bu noktada Sandıklıspor ile ilgili bir köşe yazısı kaleme alarak beklentilerimi sıraladım ve dedim ki "Öncelikle Selim hoca'yı bırakmayın, takımın iskeletini bozmayın, hocanın önereceği mevkilere alacağınız birkaç futbolcu ile şampiyonluğa oynarsınız.”

 

TAKIMINI KÜME DÜŞÜREN HOCAYI SANDIKLI’YA GETİRDİLER

Peki yönetim ne yaptı..?

Önce takımı bataklıktan çekip çıkaran Selim Hoca'yı gönderdi. Spor kamuoyunun tepkisinden çekindikleri için de “Hoca Sandıklı'da kalmak istemedi kendi gitti" dediler.

Oysa hocaya "Bekle biz sana haber vereceğiz" deyip oyaladılar ve takımın başına

Kayseri Şekerspor'u küme düşüren hocayı getirdiler.. Hoca'da gelirken beraberinde Şekerspor'u küme düşüren 8 futbolcuyu da Sandıklıspor'a getirdi, üstelik kümede kalmayı başaran takımın 8 futbolcusunu da Elibol'un transferleri diyerek takımdan uzaklaştırdılar..! Bir çoğunun alacaklarını ödemediler Elibol getirdi diye..

 

BUNDAN SONRASINA BAKMAK GEREKİR

Anlayacağınız bir yönetimin sezon içinde yapması muhtemel hataları daha sezon başı yaparken hangi kriterleri baz aldılar bilmiyorum “şampiyonluğa oynuyoruz 2 lige çıkacağız" diye beyanatlar verdiler.. Onlar bu söylemlerde bulunurken ben ise "bu kafa yapısı ile küme düşersiniz" demiştim ve de bu tespitlerim nedeniyle eleştirilmiştim. Keşke yanılsaydım da Sandıklıspor Bölgesel Amatör Lig'e düşmeseydi. Yapacak bir şey yok.. Yapılan bir dizi hatalar zinciri takımı buralara kadar getirdi.. Ah vah denileceğine bundan sonrasına bakmak gerek.

 

TAKIMI DÜŞÜREN FUTBOLCULARA ŞANS VERİLMELİ

Şimdi Sandıklıspor’da yeni bir yönetim kurulu oluştu. Eski futbolculardan Hasan Türkeş'in, namı değer Tota Hasan'ın deyimi ile "Topu görünce el bombası sananlar" yönetimden gittiler. Görevi devralan yeni başkan Mehmet Öztopbaş, Sandıklı'da dürüstlüğü ile tanınan bir ailenin pırlanta gibi bir oğlu.. İşe hoca ile başladı ve BAL’da yeterli tecrübeye sahip ve gruptaki tüm takımları tanıyan Sait hoca'yı teknik direktörlüğe getirdi. Bu çok isabetli bir karar bana göre. Sonrasında ise mevcut kadronun futbolcuları dağılmamış ise onlardan istifade edilmeli derim. Hem takımın iskeleti bozulmamış olacak, hem de onlara düşürdükleri takımı tekrar bir üst lige çıkarmak için şans verilmiş olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada fazlada para harcanmamış olur..! Nedeni ise düşen takımın futbolcularına hiçbir takım pozitif bakmaz. Bu nedenle de eski futbolculara takımı tekrar 3. lige çıkarmaları için bir şans daha verilmelidir.

Sandıklı spor'un geldiği yere yani 3 lige döneceğine inancım tamdır. Haydi, Sandıklıspor! Gönlümüz seninle.

Şimdiden başarılar diliyorum..

 

 

 

BAL’a katılacak olan Sandıklıspor’da 1947 yılındaki Kumalarspor ruhunu bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum