phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SANDIKLISPOR ve KUMALAR PAYLAŞIMI!

Öncelikle Sandıklı’nın Afyon’daki, ülke genelindeki ve dünyadaki yerine bakmak gerek. Sandıklı öncelikle kaplıcaları, leblebisi, verimli arazileri ile adından söz ettiren çok güzel bir ilçemizdir. Tarihi yapısı ise apayrı bir güzellik verir Sandıklı’mıza.. Ankara radyosunun unutulmaz şarkıcılarından Sandıklılı merhum Niyazi Yılmaz’ın o muhteşem sesi ile yorumladığı ‘Yeşil Olur Sandıklı’nın Biber’ şarkısı kulaklarda ve gönüllerdedir. Afyon’umuzun bu güzel ilçesi özellikle kaplıcaları ve şifalı çamur banyoları ile isim yapmıştır. Kışın normal bir nüfus kesafeti ile hizmet veren kaplıcalarda yazın 20 bini bulan kalabalık bir insan topluluğu karşılar sizi. Yazın daha önceden rezervasyon yaptırmamışsanız kaplıcada yer bulmanız adeta mümkün değildir. Özelleştirme ile birlikte yapılan 5 yıldızlı otellerde bazen ihtiyacı karşılayamamakta. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da turist çeken Sandıklı kaplıcaları bölgemizin önemli tedavi merkezlerinden biridir diyebiliriz.

 

YÖNETİCİLERİN ACEMİLİĞİ BÜYÜK

İşte bu güzide ilçemizin son zamanlarda futbolda yaşadığı olumsuzluklar taraftarlarını oldukça üzdü. Bu şirin ilçemizin profesyonel liglerdeki iki önemli denemesi hüsranla bitti diyebiliriz. İlkinde federasyon kararı ile ikincisinde ise BAL liginden müthiş bir performans ile 3. Lige katılan Sandıklıspor ne yazık ki her iki dönemde de özellikle yöneticilerin acemiliği nedeniyle Afyon amatör liglerine demir attı.

Geçtiğimiz sezon 3. Ligten Afyon Süper Amatör Lig’ine düşen Sandıklıspor aynı zamanda Bölgesel Amatör Ligde ( BAL’da ) oynama hakkını elde etti. Sandıklı Spor 2016-17 sezonunda tekrar Türkiye 3 ligine çıkmak için BAL’da rakipleri ile amansız bir mücadeleye girecek. Hedef Şampiyonluk olarak belirlenmiş durumda. Zaten takımın amatör liglere veda etmesi Sandıklı’da olduğu kadar Afyon’da da üzüntü ile karşılandı.

 

KUMALAR İSMİNE DİKKAT

Takımın küme düşmesi ile birlikte Genel Kurul’a giden kırmızı-beyazlılarda idealis ve Sandıklı’nın köklü ailelerine mensup gençlerden müteşekkil bir yönetim oluştu. İlçede dürüstlükleri ile tanınan ailelere mensup geçlerden oluşan yönetim Başkan Öztopbaş’ın başkanlığında tepeden tırnağa takımı değiştirip şampiyonluğa oynayan bir kadro yaptılar, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu açık açık dillendiren yönetim hedefe ulaşmak için her türlü fedakarlığı da yapıyor. Bunu dillendirirken yönetim ‘Kumalar’ ruhu ile hareket ediyor diyebiliriz. Bu arada Sandıklıspor ile özdeşleşen Kumalar isminin Sandıklı’ya bağlı bir kasabanın takımına verilmesini doğrusu yadırgadım. Kumalar ismi öyle gelişigüzel bir yerlere nasıl verilir anlamakta zorlanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda ‘Kumalar ruhunun’ ne olduğunu birkaç kez köşemde dillendirmiştim. Önümüzdeki günlerde aynı konuda doyurucu bir makale daha yazmayı düşünüyorum. Bir zamanlar formasını gururla ıslattığım bu güzide kulüp istenilen ve taraftarlarının sabırsızlıkla beklediği hedefe varacaktır, buna da inancım tamdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum