phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SALARSPOR GERÇEĞİ

SALARSPOR GERÇEĞİ

 

 

Son iki haftada Salar Belediyespor-Şuhut Belediye Hisarspor ile ilgili birkaç analiz yazılarım oldu. 23 Nisan Pazar günü iki takım arasında oynanan ve Afyon’u BAL’da (Bölgesel Amatör Lig) temsil edecek ikinci takımı belirleyecek müsabakayı, Şuhut Belediye Hisarspor zor da olsa 2-1 kazandı. Zor da olsa diye bir cümle kurdum. Doğrudur, Salar Belediyespor sezonu BAL’da geçiren Şuhut ekibine çok zor teslim oldu. Neticede Şuhut ekibi her türlü imkana sahip, hatta Türkiye’deki birçok kulübün isteyip de temin edemediği imkanlara sahip bir takım. Salarspor ise mütevazi bir kasaba takımı. Hiçbir geliri olmayan, sadece Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar’ın gayretleri ile buralara kadar gelip BAL’ın kapısından dönen bir takım.

Futbolcularının  hemen hemen tamamı üniversite öğrencisi. Salarspor’u tebrik etmek gerek. Yalnız bir noktayı belirtmeden geçemeyeceğim; Salar Belediyespor BAL’a katılsaydı önümüzdeki sezon masrafları nasıl karşılayacak, bu işin içinden nasıl çıkacaktı, merak ediyorum. Sanki bir yerde bu sonuç isabet oldu gibi geliyor bana. Ancak benim gönlümün takımı Salar Belediyespor. Gerçekten çok iyi bir takım oluşturmuşlar. Tebrik ediyorum.

 

STENT ÇILGINLIĞI

Değerli okurlarımız.. Tıpta müthiş bir ilerleme var. İnsan sağlığı ve insanın yaşam kalitesi için her gün yeni bir şey ortaya çıkıyor. Aslında insan sağlığına yönelik bu çalışmaları takdir etmek gerek.

Daha düne kadar hayatımızda stent diye bir olgu yoktu. Birkaç yıldır en ücra köydeki insanlarımız bile stent kelimesini öğrendiler ve telaffuz eder oldular. Tıp açısından çok önemli bir gelişme olan ‘stant’, olayı, sanki bazı yerlerde istismar ediliyor gibi..!

Özellikle çelişki özel hastanelerle kamu hastaneleri arasında yaşanıyor. Birçok hastada özel hastaneler ‘stent’ uygulaması önerirlerken, aynı hastaya kamu hastanelerinde “Stente gerek yoktur” deniliyor. Bu aslına hasta açısından kötü bir algı oluşturuyor. Hastalar aynı konuda iki ayrı teşhis nedeniyle ikilem içerisinde kalıyorlar. Bunun örnekleri o kadar çok ki!Bunun bir orak noktası olmalıdır diyorum. Eğer endikasyonu (Bir hastalıkta izlenecek tedavi yöntemi ve müdahalenin belirlenmesi) olmadan atalara stent uygulaması yapılıyorsa bu hiç de etik değil.

Ancak bu tür uygulamalar olduğu iddia ediliyor. Kimler tarafından? Çok acıdır, yine hekimler tarafından. Bazı hekimler arkadaşlarının çok kez zorunlu olmadığı halde ‘stent’ uyguladıklarını iddia ediyorlar.

 

OBEZİTE VE AKTARLAR

Son yıllarda gerek internet üzerinden satış yapan firmalar, gerekse yerel satıcı aktarlar iki konu üzerinde yoğunlaşıp, o konularda sözde çözüm için ot çöp pazarlamaya başladılar. Üzerinde durdukları ve çözüm ürettiklerini iddia ettikleri konular; şişmanlık ve seksüel konular. Bu iki konuya tıp çare bulamıyor, aktarlar buluyor. Ne acıdır ki daha önce defalarca yazdım hiç ilgilenen olmadı. Bazı eczaneler de bu furyaya ayak uydurdular. Artık bu iki konu ile ilgili sorunlarda derdinize çare arıyorsanız ya internet sitelerinin pazarladığı ürünleri, ya da aktarların ve bazı eczanelerin sattığı otları çöpleri alacaksınız.

Haftada 7 kilo verdiğinizi iddia eden aktarlar ve internet siteleri var. Akıl alır gibi değil, bu konuları topluma yansıtan reklamlara TV kanalları ve internette yayına nasıl müsaade edilir?

Yerel aktarlar neden kontrol edilmez? İnanın yazık oluyor bu ülkenin insanlarına, kandırılıyorlar. İnandırıldıkları ürünleri büyük paralarla alanlar, kısa bir süre sonra kandırıldıklarını anlıyorlar. Peki, bunlara dur diyecek bir mercii yok mu? Bu ülke bu kadar başsız mı?

 

DR. OKTAY OKUŞ DÖNDÜ

 

Sempatinin, güler yüzün simgesi olan Dr. Oktay Okuş, eski görevine döndü.

Eşi, Dr. Fatma Okuş ile birlikte Afyon Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Oktay Okuş, kendi isteği ile İzmir’e tayin olmuştu. Afyon’da baştabip muavini olarak görev yapan Dr. Okuş’un eşinin tayini, bir türlü İzmir’e yapılamamıştı. Bunun üzerine anestezi uzmanı olan Dr. Oktay Okuş tekrar eski görevi olan Afyon Devlet Hastanesi Baştabip Muavinliğine geri döndü ve görevine başladı. Eşi, Kardiyolog Fatma Okuş ile birlikte hastanede çok sevilen Dr. Okuş’un eski görevine dönmesi memnuniyetle karşılandı. Dr. Okuş’un Afyon’umuza daha çok hizmetler vereceğine inanıyor, hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.

 

UYGULAMA EŞİT Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda Afyon’daki toplu taşıma araçlarındaki fazla yazılar, resimler, reklamlar bir disiplin altına alınmış, çoğu silinmişti.

Yine ağır ağır toplu taşıma araçlarında birçok yazı, figür, resimler görülmeye başladı. Hele bazı ilçe ve kasabaların otobüsler var ki evlere şenlik. Araçların üzerindeki yazı, reklam vs’den altındaki boyanın rengi belli olmuyor. Örnek mi istiyorsunuz? Çay toplu taşıma araçlarına şöyle bir göz atın yeter…! Ortada korkunç bir görüntü kirliliği var…!

YORUMLAR

  • 0 Yorum