phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

POLİS HAFTASI

Milletçe Polis Teşkilat’ımızın kuruluşunun 171’inci yılını kutluyoruz. Ülkemizin tüm insanları gibi ben de polisimizin kuruluşunun 171’nci yılını kutluyor, yüce rabbimden bizlerin huzur ve güveni için lüzumunda gözünü kırpmadan ölüme giden bu değerli teşkilatın mensuplarına sağlık, sıhhat ve başarılarla dolu uzun ömürler diliyorum.

Değerli okurlarımız; Polis teşkilatının kuruluşunun her yılında beni ve ailemin tüm bireylerini bir üzüntü kaplar. O yıldönümü kutlamaları bize O'nu hatırlatır..! O çocukluğundan itibaren çok efendi ve saygılı idi.. Tek ideali vardı polis olmak... İdeallerini adım adım gerçekleştirerek komiser muavini olarak okulunu bitirerek mezun oldu.. Gerek talebeliğinde, gerekse normal yaşamında çok başarılı idi.

 

AİLECEK SON DERECE MUTLU BİR YAŞAMLARI VARDI.

Bu nedenle de devletimiz onu yabancı dil öğrenmek üzere İngiltere'ye gönderdi. Uzunca süre İngiltere'de kaldı ve dönüşünde Elazığ Emniyet Müdürlüğü emrine komiser muavini olarak tayini çıktı.. O dönemde Elazığ Emniyet Müdürü Afyon'dan çok yakın arkadaşım olan Sn. Tuncay Kalabak'tı.. Kalabak'a telefon ederek "Sana dünyanın en temiz insanını gönderiyorum" dedim. Gerçekten Kalabak onu çarşı karakolunda görevlendirdi.. Hemen arkasındanda bir bayan polisle evlenerek hayatını birleştirdi... Bir süre sonra bir de bebekleri dünya ya geldi, ailecek son derece mutlu bir yaşamları vardı. Ara sıra görüştüğüm arkadaşım Tuncay Kalabak'ın onun hakkındaki söylemleri gurumuzu okşuyordu ailecek. Sn. Kalabak, “Bu devirde böyle insanların var olabileceğini bile hayal etmek çok güzel. Kendisi görevini mükemmel yapan ve Elazığlılar tarafından çok sevilen birisidir" diyordu. Derken, askerlik görevi geldi çattı ve eğitim yeri olarak Eğirdir'e komando taburuna gönderildi. Peki anlattığım kişi kimdi?

 

ASKERLİK İÇİN DİYARBAKIR’A GİTTİ

Değerli okurlarımız;

Anlattığım ve profilini çizdiğim şahıs kayınbiraderimin oğlu ve benim yeğenim olan Komiser Muavini Kadir Özcan’dı. Kadir eğitim için geldiği Eğirdir'e geçmeden bir gün önce eve gelerek halasının ve benim elimi öperek birliğine gitti.

Aradan 1.5 veya 2 ay gibi zaman geçti. Ankara'da idim.. Akşam eve döndüğümde eşim Kadir'in eğitimini bitirip Diyabakıra' atamasının çıktığını, evdeki aile bireyleriyle helalleştiğini söyledi.. Ben de hakkımı helal ettiğimi söyleyip kazasız belasız görevini bitirmesini söyledim. Peki, ondan sonra ne oldu?

Kadir Asteğmen görev yeri olan Diyarbakır’a gelir. Sn. Tuncay Kalabak'ın yerine atanan yeni eniyet müdürünü ziyaret eder, çünkü yeni atanan Emniyet Müdürü Kadir Özcan'ın okuldan hocasıdır ve Kadir'i çok sevmektedir. Kadir’in askerlik görevi için Diyarbakır'a geldiğini öğrenen Kadir Asteğmenin hocası ve emniyet müdürü, Komutan'a telefon açar v Kadir'i uygun bir yerde değerlendirmesi için ricacı olur. Komutan, emniyet müdürünü kırmaz ve Kadir'i hiç olay  olmayan ve bölgenin en sakin şehri olan Çeltik'e gönderir... Çeltik gerçekten de hiç olay olmayan sakin bir yerdir. Ve Kadir buradaki birliğine gelip görevine başlar.

 

KADİR TEK MERMİ İLE ŞEHİT OLUR

Değerli okurlarımız; 

Elhamdülillah hep Müslümanız ve kadere rıza gösterir inanırız. Eğer kader ağlarınızı örmüş ise yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bu olayda da Kadir olaylı yerlerde çalışmasın diye Çeltik'e tayin edilir. Ne hikmettir bilinmez Kadir'in göreve başladığının bir gün sonrası çıkan ilk olayda Kadir suikast silahından çıkan tek mermi ile şehit olur. Acısı hala yüreklerimizdedir.. 1995 yılında şehadet şerbetini içen Ankara'da Cebeci şehitliğindedir. Mekanın cennet olsun Kadir'ciğim..

Tüm polislerimizin haftalarını yürekten kutluyor, Allah burnunuzu kanatmasın diyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum