phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ORHAN GAZİ Mİ. . O DA KİM. . ?

 

                ORHAN  GAZİ Mİ. .  O DA KİM. . ?

Geçtiğimiz Pazar günü Afyon Arena Stadında temsilcimiz ve gururumuz Afjet Afyon Sporun maçı vardı. Takımın şampiyonluk havasına girmesi ve havanın da güzel oluşu müsabakanın çok kalabalık bir taraftar kitlesi önünde oynanmasına neden teşkil etti. Taraftarlar doksan dakika aralıksız takımımızı destekledi.. Gerek 12 adam pozisyonundaki taraftar desteği, gerekse takımımızın üst seviyedeki form durumu maçı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanmasına neden oldu.. Galibiyet sürpriz olmazken bazı olumsuzluklar ise bizleri ciddi anlamda üzdü. . Peki, nedir bu üzüntümüze sebep olan nedenler? Anlatayım..

 

FUTBOLCU KARDEŞLERİMİZİ VE TARAFTARLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Ulu önder Atatürk, “Ben sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” veciz sözünü  söylemiştir. Spor yapanların bu veciz sözü daima hatırlamaları gerekir diye düşünüyorum. Ancak Pazar günü oynanan müsabakada görmek istemediğimiz birçok olumsuzluğu yaşadık.. Afyon Spor-Orhangazi müsabakası maçın başından sonuna kadar adeta bir sinir harbi şeklinde geçti diyebiliriz. Eğer Afyon Sporlu futbolcularda Orhangazili futbolculara ayak uydursalardı bu müsabaka nasıl biterdi bilemeyeceğim. Allah’tan bizim futbolcular tahriklere kapılmadılar. Orhangazili futbolcuların her pozisyonda hakeme itiraz etmeleri rakiple dalaşmaları, Afyon Sporlu taraftarları el kol hareketleri ile tahrik etmeleri inanın futbol adına benim midemi bulandırdı. Benim anladığıma göre bu takım Afyon’a maç için değil provokasyon yapıp olay çıkartmak  için gelmiş. Darıca ve Sakarya Spor ile aşağı yukarı aynı bölgenin takımları. Olaylar çıkartıp Afyon Sporu sıralamanın dışına itmek için senaryolar yazılmış olamaz mı? Bu aşamada bizim futbolcularımızın çok akıllı ve zeki olup provokasyonlara gelmemeleri gerekir. Orhangazi Spordan başta kalecileri Mehmet Dönmezdemir olmak üzere 17 ve 95 sırt numaralı futbolcuların olay çıkarmak için her yola başvurdukları da bir gerçek.. Allah’tan futbolcularımız ve taraftarlarımız aklı selim davranarak olaya meydan vermediler. Bu anlamda ben futbolcu kardeşlerimizi ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Tahriklere kapılmadılar.

 

 HAKEM ÇOK KORKAK DAVRANDI

Maçın orta hakemi için de birkaç sözüm olacak… Öncelikle sana hakem sertifikası vererek bunu imzalayan hakem hocasının elleri kırılsın da maçlarda düdük çalamasın.. 50 yıldır futbolun içindeyim böylesine aciz ve korkak hakem görmedim. Orhangazili futbolcular maçın başından sonuna kadar hakemle oynadılar ve hakem onların tüm pisliklerine göz yumdu, sessiz kaldı.. Kartlarını göstermekte çok geç kaldı.. Maçın başında kartlarını kullansaydı dünkü olaylar hiç yaşanmazdı.. Neyse bu ve buna benzer olayları inşallah bir daha yaşayıp görmeyiz. Spor bu değil.. Her türlü pisliği yapacaksın, seyirciyi tahrik edeceksin ve bunun adına Spor diyeceksin! Yok böyle bir dünya.

 

SEN DE Mİ BURSALISIN?

Gelelim “küfür” konusuna.. Daha dün köşemde küfür ile ilgili yazım  vardı. Bu yazımda küfürün çirkinliğinden bahsettim. ASKF’nin küfür karşıtı açıklamasından bahsettim ve bu duyarlı davranışları nedeni ile de onları tebrik ettim. Ancak insanların bazı alışkanlıklarından kolay vazgeçemediklerini gördüm.. Maç esnasında yanımda oturan iki kişiyi küfür etmemeleri konusunda uyardım ancak aldığım karşılık çok ilginç oldu. Bu küfürbazlardan biri aynen şöyle cevap verdi: Ne o  len arkedeş! Sen de mi Bursalısın? Bağırıp çağırırken senden mi izin alcez?

Kalın sağlıcakla..                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

YORUMLAR

  • 0 Yorum