phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

O GÜN GELDİ..!

 

                O GÜN GELDİ..!

 

 

Haftalardır beklenen Sakarya Spor maçı geldi, çattı.. Aslında endişe ile beklediğimiz bir maçtı. Yanlış anlaşılmasın ‘endişe’ kelimesi rakipten korkma anlamında değil..! Tam tersine orada başarılı olduğumuzda karşı takım taraftarlarının yapacağı muhtemel taşkınlıklardır. Başarılı olduğumuzda diye bir ifade kullandım, doğrudur çünkü ben Sakarya’dan 3 puan ve lider olarak döneceğimize inancım tamdır. Taraftarımızın maça alınmayacak oluşunu sporun özüne yakıştıramadım ve etik bulmadım.. Afyon Spor taraftarı şimdiye kadar kime ne yapmış..? Takımını içerde ve dışarıda desteklemiş.. Bu suç mu..? Sakarya’daki yerel gazetelerin hemen hemen hepsi neredeyse 2 aydır Afyon Spor aleyhine yayınlar yaptılar. Sanki bizler Yunanistan’dan gelen göçmenleriz.

 

ÜÇ PUANLA DÖNERİZ, BUNA İNANIYORUM

Değerli okurlarımız; ben aktif olarak 20 yılın üzerinde Amatör futbol oynadım, bir o kadar da yöneticilik yaptım, bu tür birçok maçla karşılaştım. Bunların tamamını yazsam ayrı bir kitap olur. Futbolun içinden gelenler çok iyi bilirler; bu tür maçlar ilk dakikasından son dakikasına kadar taktik maçlarıdır. Tecrübeli ve sinirlerine hakim olan taraf maçı alır.. Bakıyorum şehirde ‘bir puanla döneriz’ sözleri yaygın. Ben aksini iddia ediyorum, her ne kadar taraftar desteğinden yoksun olsa da Afyon Spor Sakarya’dan 3 puanla dönecektir.. Buna inancım tamdır.

 

 

                LİGTEN ÇEKİLİRİZ..!

Son günlerde Afyonkarahisar amatör takımlarının yönetici ve futbolcularına bir haller oldu. Önüne gelen bahane ettiği bir konu nedeniyle işte ‘falan’ istifa etmezse ligden çekiliriz tehditlerini savurmaya başladılar. Aynı mahallede oyun oynayan çocuklardan birinin karşı tarafa ‘ben oynamayacağım vazgeçtim’ diye mızıkçılık ettiği gibi.. Önceki gün Düzağaç Spor kulübü Başkanı Muammer Işıklı’nın buna benzer beyanatını köşemde analiz edip ligden çekilmelerinin yanlış olacağını belirtmiştim. Ne hikmettir bilinmez daha o yazımın mürekkebi kurumadan İhsaniye’den bir beyanat daha patladı: ‘Mustafa Türkmen istifa etmez ise ligten çekiliriz…!’

 

LİGE ŞOV YAPMAYA MI, YOKSA SPOR YAPMAYA MI KATILDIN?

Yok yahu..! Ligden çekilirlermiş..Aynı ben oynamayacağım vazgeçtim artık der gibi.. Çekilirsen çekil.. Sen liglere şov yapmaya mı, yoksa spor yapmaya mı katıldın..? Üstelik bu beyanatı kim veriyor biliyor  musunuz arkadaşlar..? Kulüp başkanı falan değil, takım kaptanı Hasan..! Yeniçeri ocağı mübarek..! Mustafa Türkmen’i istemezük..!Yoksa çıkmayız maçlara..Ne yapmış Mustafa Türkmen..? Anlatılanları dinledim inanın benim bile moralim bozuldu.. Maçı 2-1 kaybediyorlar, ardından Mustafa Türkmen’i bahane edip ligden çekilmekle tehdit ediyorlar.. Tehdit eden kim..? Takımın kaptanı..! Bu takımın Başkanı ve diğer yöneticileri yok mu..? Var.. Olsun.. Yeniçeri ocağı mübarek.. Takım kaptanı yönetimin üzerinde.. Çıkıyor basına beyanat veriyor.. Türk futbolu işte bu yüzden yerinde sayıyor.. Herkes haddini bilse şu yaşananlar yaşanmaz.. Sen kimsin yahu Mustafa Türkmen’in istifasını istiyorsun..? Allah akıl, fikir, izan versin. Sen de kimsen, görevin ne ise bilmiyorum, Mustafa Türkmen kardeşim doğru bildiğin yoldan ayrılma.. Sordum soruşturdum sen haklısın. Herkes haddini bilsin.

 

 

                FUTBOL SAHALARININ DURUMU..?

Bugün tüm yazımız futbol üzerine oldu. Benim başından beri yıkılmasına karşı  olduğum Atatürk Stadının yıkılmaya başlaması ile Afyon’da oynanması gereken maçlar yeni stada alındı. 15’e yakın futbol sahasının bulunduğu bu komplekste eksiklikler çok fazla. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün bu konudaki gayretlerini biliyorum. Ancak yeterli değil, bu konudaki çalışmalarında kendisine verilen desteğin artırılmasının çok iyi olacağı kanaatindeyim. Yedek kulübeleri, tribünler süratle tamamlanmalıdır diyorum. Umuyorum eksiklikler süratle giderilir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

YORUMLAR

  • 0 Yorum