phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

O BENİM ABİMDİ. .

                

                O BENİM ABİMDİ. .

 

 

Daha 20-25 gün falan önce idi.  Eray’a telefon açıp abim nasıl diye sormuştum.  O da bana “Evde istirahat ediyor çok iyi” demişti. Perşembe sabahı sabah saat 09.00 civarı Sn. Mehmet Güzbey  telefon ederek o’nun vefat ettiğini söyledi.. Telefon elimde adeta donup kaldım.. Bir müddet kendime gelemedim. Hemen telefona sarıldım oğlu Eray ile görüştüm. Doğru idi. 86 yıllık ulu çınar aramızdan ayrılmıştı. Afyon futbolunun en yaşlı, Sandıklı Kumalar Gençlik Spor’un ise hayatta olan son futbolcusu idi Faruk Aksu.. İlerlemiş yaşına rağmen son derece sağlıklı idi. Son konuşmamızda benim bütün sülalemin fertlerini tek tek adları ve soyadları ile saymıştı ve ben donup kalmıştım. Hatta benim bile unuttuğum bazı akrabalarımı o unutmamıştı.!

 

ASKF’NİN İZ BIRAKANLAR GECESİNE KATILMIŞTI

Daha önce yazdığım gazetede “Yaşayan Efsaneler” başlığı altında Afyon Futboluna emeği geçenleri tanıtmıştım. Bu anlamda da 9 Haziran 2013 tarihinde Faruk abiyi yazmıştım. O yazımda her yönü ile doğumundan o güne kadar olan sevgili abimi anlatmıştım. Adeta canlı tarihti.. Hemen arkasında da Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 18 Haziran 2013 tarihinde düzenlediği “İz Bırakanlar” isimli geceye davet edilmişti ve ilerlemiş yaşına rağmen davete icabet edip gelmişti. Gecede ise sohbet konuşmalarında dinleyenler  Faruk abinin geçmiş ile ilgili anlattıklarını hayranlık ile dinlemişlerdi.

 

FUTBOLLA GEÇEN YARIM ASIR

Faruk Aksu, namı değer Foto Aksu, 1931 Sandıklı doğumludur. Tahsilini Sandıklı’da yapan Aksu 1944 yılında Tatar Hasan’ın kurduğu Kumalar Spor’da 1946 yılında futbola başlar. Faruk abi 1951 yılında evlenir 1952 yılında isminin anlamı “ay gibi parlak yüzlü” olan oğlu Eray dünyaya gelir. Faruk abi değişik aralıklarla Kumalar Spor’da futbol hayatını 1978 yılına kadar, aşağı yukarı yarma asra yakın sürdürür. 1978 yılında çalıştırdığı Sandıklı Kültür Spor Afyon amatör 2 ligde açık ara şampiyon olarak 1 lige çıkar. O yıl Faruk abinin futbola noktayı koyduğu son yıldır. Kalan ömrünü mütevazi bir şekilde yaşayarak geçiren Aksu, oğlu Eray’ın  her şeyi idi. 86 yaşında sessiz sedasız aramızdan ayrılan sevgili abime Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum.

Mekanın cennet olsun canım abim.

 

KORKUTTUN BİZİ..

Ahmet abi.. Ahmet Değer Konya.. Afyon’umuzun sevilen ve renkli simalarındandır. Kimsenin etlisine, sütlüsüne karışmayan dost canlısı bir insandır. Etrafına topladığı kırka yakın emekli arkadaşı ile sohbetler, yemekli toplantılar düzenlemektedir. Bahar ve yaz aylarında ise arkadaşları ile çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezmektedirler. Geçtiğimiz yıl bu anlamda Sandıklı Akdağ ile yazın Firig Vadisini gezmişlerdir.

Ahmet abi son günlerde ateşli bir rahatsızlık geçirmiş Mavi Hastanede birkaç gün yatmıştır. Zaten oğlu da aynı hastanede uzman doktordur. Ahmet abinin, o birkaç günlük rahatsızlığı biz sevenleri arasında tedirginlik yarattı. Allaha şükür önemli bir rahatsızlığı yokmuş. Ahmet abi yine sevenlerinin ve emekli arkadaş grubuna kavuştu. Buradan kendisine geçmiş olsun diyorum. Korkuttun bizi abi.. Ömrün uzun olsun..

 

TAMAMLANACAK..

Önceki gün Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Çoban ile birlikte olduk. Uzunca süren görüşmemizde kendisinden çok ilginç şeyler dinledim. Bazı şeyleri duymak yerine birinci ağızdan dinlemek çok farklı ve önemli.. Sağ olsun Başkanım, bilmediğimiz birçok konuya açıklık getirdi. İki gün önce köşemde spor kompleksindeki yedek sahalarda çözüm bekleyen eksikliklerden bahsetmiştim. Sn. Başkan ile görüşmemizde konuyu bizzat kendisi ile görüşme fırsatı buldum. Başkanım oradaki eksikliklerden bilgisi olduğunu ve en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sanırım ilgilenenler için güzel bir haber oldu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum