phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

NEYİN UZMANI?

                NEYİN  UZMANI?

 

 

Geçtiğimiz günlerde köşemde “Koltuk Sevdası” başlıklı bir yazımda bazı kişilerin önce koltuğa sahip olmak sonra da bu koltuğu kaybetmemek için inanılmaz mücadeleler verdiklerini belirtmiştim.  Bu trajikomik yazımı okuyanlardan bazı dostlar tespitimin harika olduğunu ifade etmişlerdi.  Sağ olsunlar.

Değerli Kurtuluş okurları.

Bugün ise size benzer bir konuyu aktaracağım.  Sanıyorum bu konu ile ilgili  2015 yılında bir yazım daha olmuştu.  Yeni yapılanan sağlık sistemimizde “Uzman” diye bir kadro ihdas edildi. Bu kadroyu çalışanlarına vermek tamamen kurum amirinin işi.. Amir eğer elinde böyle bir kadro var ise o kadroyu uygun bulduğu görevliye verebiliyor. Bu madalyonun bir yüzü. Amir bir kadro için karar vermesi gerekirken kendini bu kadroya uygun ve layık gören bir çok uzman adayı ortaya çıkıyor. Bu kadroya sahip olabilmek için çalmadık kapı bırakmayan bir sürü kerameti kendinden menkul insan var.

BİRÇOK UZMAN BOŞ GEZERKEN BAKALIM BU YENİ UZMANLAR NE İŞ YAPACAK?

Neyin uzmanı olduğu veya olacağı tartışılır olan bu kadro aslında ekonomik olarak ciddi anlamda insanların iştahını kabartıyor.

Çünkü ciddi maaş artışı olan bir kadro. Ancak kadro sunumunda bir gariplik var! Bu kadronun tahsis edildiği kişi bile neyin uzmanı olacağını bilmiyor. Olsun ballı bir kadro, şık bir makam odası ve de havası.. Yetmez mi? Şu anda, elde ettiğim bilgilere göre Devlet Hastanesinde bu kadrolardan iki tane varmış ve sahiplerini yani uzmanlarını (neyin uzmanı ise) bekliyormuş. Ancak bu kadroya talip bir çok uzman adayı varmış. Siyasilerin kapılarını aşındırıyorlarmış. Ne yapalım bu kadrolar hangi süper uzmana tahsis edilecekse şimdiden hayırlı olsun diyelim. Bundan önce bu kadrolara atanan birçok uzman elleri kıçında işsiz güçsüz akşama kadar dolaşırken bu yeni kadrolardan beklentisi olanların ne iş yapacakları, neyin uzmanlığını yapacakları ise merak konusu! Ama ne olursa olsun bu işin “havası” yeter. Çünkü herkes uzman olamaz. Bekleyip göreceğiz kimler uzman olacak..

 

UZMAN DOKTOR BEKLİYORLAR..

Birkaç gün önce Sandıklı ilçemiz ile ilgili bazı konuları aktarmış bu ilçemizin Afyokarahisar’ın en büyük ilçesi olduğunu vurgulamıştım. Bu ilçemizin en büyük özelliklerinden birisi de Ankara ve İstanbul’u turizm kentimiz Antalya’ya bağlıyan yol üzerinde olması. Nüfus olarak 35 bine yaklaşan bu ilçemizin Devlet Hastanesi de çok yoğun hizmet veren bir sağlık kuruluşumuzdur. Ancak eksik olan bazı doktorlarımız vardır ve bu kadrolar biran önce doldurulması gereken önem arz etmektedirler.

Nedir bunlar? Kadın doğum uzmanı ve kardiyoloji ile cildiyedir. Özellikle acil vakalarda çok büyük bir önemi olan kadın doğum ve kardiyoloji doktoru ihtiyacı biran önce giderilmelidir. Ancak palyatif çözüm olan “geçici görevlendirmelerle” değil. Sabit atamalarla bu eksiklik giderilmelidir. Geçici görevlendirme ile giden uzmanlarımız nasıl olsa 3 gün sonra döneceğim zihniyeti ile bu göreve geldikleri için yeteri kadar faydalı olamamaktadırlar. Sandıklı halkı atanacak doktorlarını bekliyor. Ama kalıcı olarak..

İlgililerin bu sorunu kısa sürede çözeceğini umuyorum.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum