phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

NEDEN 15 BİN OLMASIN ?

                NEDEN 15 BİN OLMASIN ?

 

Bildiğiniz gibi gururumuz Afjet Afyon Spor geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda ligin iddialı takımlarından Tarsus İdmanyurdu’nu net bir skor ile 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Takımımız böyle giderse son 7 haftayı da açık ara lider olarak kapatacak gibi görünüyor..

Tarsus İdmanyurdu yabancısı olduğumuz bir takım değil. 1985-86 sezonunda da yine yolumuz kesilmiş, unutulmayacak maçlar oynamıştık.. Sezonun ilk maçını Tarsus’ta oynamış, hakemin verdiği uyduruk bir penaltı ile 1-0 yenilmiştik. Onların başkanı Erkut Kuzeyman,  bizimki ise Kemal Horzum’du.

 

Eski Bir Yönetici Olarak Bu Galibiyeti Önemsiyorum

Afyon’da oynadığımız rövanş maçında uzun süre 2-0’lık bir skorla önde götürdüğümüz maç hakemin bir hatası ile 2-2 bitmiş,  maç sonrası ise olaylar çıkmıştı.

Maçın hakemi Manisa bölgesinden Engin Kurt isminde bir ziraat mühendisi idi. Hakem maçı 8 dakika önce bitirmiş bazı yöneticilerimiz de çeşitli cezalar almışlardı..

Her şeye rağmen onlardan Mehmet isimli (Memik) bir kanat oyuncusunu transfer etmek istesek de yöneticiler vermediler ve bu transfer gerçekleşmedi..

 

Taraftarımızın Yaşadıkları Hoş Şeyler Değildi

Afjet Afyon Spor’un,  geçen hafta Tarsus’u kendi evinde yenmesini o günleri unutmayan bir yönetici olarak önemsiyorum. Sağ olun,  var olun Afjet Afyon Sporlu yönetici,  teknik adam ve futbolcularımız..

Taraftarlarımızın Tarsus’ta yaşadıkları ise hiç de hoş şeyler değil. Yapılan hareketleri ben bölgecilik olarak niteliyorum. Temennimiz bir daha olmaz.

 

Zayıf Takımlara Karşı Gevşek Mi Oynuyoruz?

Bu hafta içerde, kendi sahamızda İstanbul ekibi Bayrampaşa ile oynayacağız. Normal şartlarda bu maçı hem farklı, hem de kolay kazanmamız gerek.. Ancak ne hikmettir bilinmez; puan verdiğimiz takımlar düşme hattında olan takımlar.. Zayıf takımlara karşı çok mu gevşiyoruz acaba? Ancak takımımızın o kaybedilen gereksiz puanlardan dersler çıkardığına eminim. Bir sürpriz yaşayacağımızı da sanmıyorum. Abarttığımı sanmayın; farklı bir galibiyet bekliyorum.

Taraftarlarımız bu karşılaşmada 15 bin seyirci bekliyorlar. Neden olmasın.?

 

12 Puan Önde İken Şampiyon Olamamıştık

Bundan önceki yazdığım bir köşe yazısında “tünelin ucundaki ışık göründü” demiştim. O sözümün arkasındayım ve o sözümü de yineliyorum.

Ancak yıllar önce yaşadığımız bir dramı da unutmayalım. Kırklareli’nin 12 puan önünde iken bu fark kapandı ve ayrıca rakip bize 5 puan da fark atarak şampiyon olmuştu.. O yıllar bu olay bizleri son derece üzmüştü.  Yöneticilerimiz,  futbolcularımız ve teknik kadromuzla çok dikkatli olmalıyız..

 

 

ÇOK GÜZEL OLUYOR. .

Yeni yapılan ve halkımız tarafından çok değişik biçimlerde algılanıp değerlendirilen, Belediyemizin ise tarihindeki en büyük yatırımı olarak deklare edilen yağmur sularını tahliye sisteminin yapımı bitti. Zaman zaman polemiklere neden olan sistemin yapımı nedeniyle Atatürk Stadı ile Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı ve Park Afyon yönünde açılan kanallar kapatıldı. Kazılar yapılırken bazı bölümlerde yaya kaldırımları da  kazıldı, yıkıldı.. Yapım işlerinin bitmesi ile birlikte yaya kaldırımlarının düzenlenmesine, yapılmasına başlandı. Üstelik yapılan kaldırımlar gerek düzgün yapılışı, gerekse estetik açıdan çok güzel oluyor. Afyon’a yakışır bir görüntüsü var.

 

Kaldırımları Yapan Ustalar…

Yakın zaman önce Afyon’un tamamında yapılan yaya kaldırımlarının perişan vaziyette olduğunu, oluşturulacak bir ekiple elden geçirilmesinin uygun olacağını vurgulamıştım. Ancak çok şeyde olduğu gibi bu konuda da duyarsız kalındığını gördüm. Şahsen ben yaya kaldırımını ne zaman kullansam, ‘yapan ustanın ve ekiplerinin elleri kırılsın, aldıkları para haram olsun’ diyorum. Çünkü sözde kaldırımları yapmanın bedeli olarak aldıkları parada saçı bitmedik yetimin hakkı var. Aldıkları parayı nasıl yediler, doğrusu merak ediyorum.

 

Yeni Kaldırım Afyon’a Yakıştı

Bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Yazarken sadece eleştirisel yazılar yazıyormuşum gibi bir algı oluşabilir. Aslında bu yazıyı yazarken amacım, eski Atatürk Stadı’nın önünde yapılan yeni yaya kaldırımlarının güzelliğini vurgulamaktı. Zaten ilk bakışta eski kaldırım taşları ile yenisinin arasındaki işçilik farkı belli oluyor. Afyon’umuza yakışan, ilk döşenen kaldırım taşları değil, yeni yapılanlardır.

Bana göre böyle.. Ya size göre?

                                           

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum