phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

NE VEKİLMİŞSİN BE..!

 

                NE VEKİLMİŞSİN BE..!

 

İnanın ben yazarken bile hırslanıyorum.. Birkaç gündür ülkemizin gündemine oturan CHP’nin TBMM Başkanlık Divan üyesi Millet Vekili Elif Doğan Türkmen’in iletişim giderleri için harcadığı akıl almaz rakam..

Değerli okurlarımız; bizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden vekillerimizin yılda 2 maaşları tutarında (31.000 TL civarında) telefon, kutlama mesajı vs. gibi giderlerini meclis ödüyor.. Bu uygulama TBMM Başkanlık Divanı  ve Parti gruplarındaki görevliler için değişiyor ki ( bunların toplam sayısı 38) bunların iletişim giderler rakamı  TL olarak limitsiz. İşte CHP milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Elif Doğan Türkmen bu şanslı 38 kişiden birisi.. Cebinden çıkmıyor ya, vekilimiz şuursuzca harcamış iletişim bedellerini. Olay ortaya çıkınca da danışmanlarını ve Meclis Başkanlık Divanını “Ben bilmiyordum, uyarmadılar” demiş..!

 

VAH BENİM TÜRKİYE’M

“Ben bilmiyordum” dediği harcamaya bakın değerli okurlarımız; 2016 yılında yüzlerce seçmene gönderilen tebrik ve kutlama mesajları ile yapılan telefon görüşmelerinin toplam bedeli 1 milyon 189 bin lira. Yani eski para ile 1 Trilyon 189 milyar lira.. 2017 yılında daha geçen süre 1 ay olmadığı halde vekilimizin aynı kalemden harcadığı para tamı tamına 750 bin lira yani eski para ile 750 milyar lira.. 1 Trilyona yakın bir harcama.. Hem de yeni yılın daha ilk 1 ayı dolmadan yapılan harcama.. Ondan sonrada “ben bilmiyordum” de..! Vah benim Türkiye’m. Ne günlere kaldık. Araştırmacılar sadece 2016’da bu milletvekilinin yaptığı harcamaların karşılığını bakın nasıl değerlendirmişler.. Bu milletvekilinin şahsi çıkarları için harcadığı 2016 rakamları ile;

1379 Asgari ücretliye ödeme yapılabilirmiş

1,600.000 Ekmek alınabilirmiş

  370.370 Litre benzin alınabilirmiş

İstanbul da 7 lüks daire veya 60 lüks otomobil alınabilirmiş

2.116 Cumhuriyet altını veya 2 vip helikopter alınabilirmiş

62.500 kg dana eti veya 23.529 likit gaz tüpü alınabilirmiş..

İnsanların akşam evlerine bir ekmek götürebilmek için verdiği mücadeleyi göz önüne getirirsek TV.lerde sırıtarak konuşan bu vekile ne demeli..?Onları oralara biz gönderelim onlar ise bizim paralarımızla saltanat sürsünler..!Var mı böyle bir dünya ?

               

SEZARYEN İLE DOĞUM..?

Sağlık Bakanı bağırıyor; “Yüzde 70’e varan sezaryen ameliyatları bir çılgınlıktır” diyor ve ekliyor: “Özel hastaneler bu işin cılkını çıkardılar.! “Şikayetçi olana bir bakın Allah’ınızı severseniz.. Bu ülkenin Sağlık Bakanı söylüyor bu sözleri.. Yalanı dolanı yok TV’de kendi sesinden dinledim ve hayret ettim. Bu şikayetçi olduğunuz canavarları (özel hastaneleri) siz yaratmadınız mı Sayın Bakan? Bir çok şeyi görmezden geldiniz.. Caydırıcı önlemler almadınız. Siz tıp doktorusunuz.. Bir sezaryenin endikasyonunu en iyi bilensiniz.. Ancak Anadolu’da bu operasyonlar gerçek endikasyonları nedeni ile değil  hastaneye getirdiği tatlı ücret ve bazı hastaların  arzuları nedeniyle yapılmaktadır.

 

CAYDIRICI TEDBİRLER ALIN

Ekranlarda özel hastanelere veryansın edeceğinize caydırıcı tedbirler alın.. Sizi engelleyen mi var? Sizin özel hastanelerle ilgili şikayetlerinizi TV kanallarında anlatırken konu ile ilgili bir ölüm haberi de İzmir’den geldi. Sezaryen ameliyatı olan bir kardeşimizin karnında spanç (gaz tampon) unutulduğu için hasta vefat etmiş.. Sağlık şurası ihtisas kurulu bu olayda hastaneyi, doktoru ve ameliyata giren hemşireyi suçlu bulmuş.. Yazın bir yere.. Sonucunda kabak o gariban hemşirenin başında patlar, diğerlerine bir şey olmaz.

Sayın Bakan, ben size sesleniyorum ; bu konuda şikayetçi olacağınıza bu tür olayların olmaması için çözüm üretin.Millet sizden şikayet değil icraat bekliyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum