phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MÜBAREK HASTANE DEĞİL CADI KAZANI..

            MÜBAREK  HASTANE DEĞİL  CADI  KAZANI..

 

 

 

Şu Devlet Hastanesi bir alem yer doğrusu.. Basına o kadar çok malzeme çıkıyor ki anlamak mümkün değil.. Nedeni ise o kadar basit ki; çok başlılık.. Hastanede nereye el atsan bir baş var.. Eskiden bir hastanenin baştabibi ve muavinleri, baş hemşire ve muavinleri, hastane müdürü ve muavinleri vardı ve yetip de artıyordu vesselam.. Ya şimdi.? Sayamayacağım kusura bakmayın.. Hangi baştan başlayıp nereye kadar sayayım.? Onca baştan sonra “ben de baş olmalıyım” diye çalmadık kapı koymayan kerameti kendinden menkul bir grup var.. Onlar da baş olursa hastanede her şey mutlaka yoluna girecektir..

KARABÜK’TEN BAŞHEKİM!

Değerli okurlarımız; inanın Hastane cadı kazanı gibi kaynıyor. Önceki gün refikimiz olan Odak Gazetesi bir haber geçti ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinin Karabük’ten ithal bir baştabip getireceğini istihbarat edindiklerini açıkladılar. Doğrudur değerli okurlarımız. Genel Sekreter tanıdığı bir ismi Afyonkarahisar Devlet Hastanesine Baştabip olarak atanması için çalışmaktadır. Genel sekreterin Karabük’te birlikte çalıştığı bir isim şu anda Genel Sekreterlikle ilgili birimin başında çok etkili bir yerdedir. Bu ilişkileri nedeniyle daha önce Karabük’te çalışan Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi uzmanı ve hemşehrimiz, ‘doktor ana’ lakaplı,  Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman’ın baştabip muavinliği görevi elinden alınmıştır. Afyon’daki siyasi otorite ise memleketinin çocuğuna sahip çıkmamıştır. Gazete patronumuz ve yazı işleri müdürümüz biliyorlar. Onlara bu atama yapılmadan 1,5 ay önce bu atamanın yapılacağını söylemiştim. Çünkü Genel Sekreter  ‘Dr. Ananın’ baştabip muavinliği görevinin elinden alınacağına dair birilerine verilmiş sözü vardı ve sözünü yerine getirdi. Dr. Ana’nın ( Öznur Demirpençe Duman’ın ) Baştabip yardımcılığı unvanının elinden alınmasını sağladı.

AFYON’DA BAŞTABİPLİK YAPACAK DOKTOR YOK MU.?

Dr. Arslan’ın ise Afyon Devlet Hastanesine tekrar dönmesi için çok gayret sarf ettiğini de biliyorum. Ancak bu düşüncesini saklamadı ve basına da açıkladı. Ancak bu atama bir türlü gerçekleşmeyince de Karabük’ten ithal bir Baştabip getirme çalışmalarını başlattı. Siyasi otoritenin “olurunu” almasa bu işe teşebbüs edemezdi. İzin verildi ki baştabip ataması için çalışmalara başladı ve geçtiğimiz Cuma günü de bu konu ile ilgili olarak Ankara’ya gitti. Bu atama bugün yarın gerçekleşecek.. Ben bazı doktor dostlarımızla bu konuyu tartıştığımda bana “sen bölgesel milliyetçilik yapıyorsun” dediler. Baştabip ataması konusunda refikimiz Odak Gazetesi’nin çok anlamlı bir sorusu vardı: “Afyon’da Baştabiplik yapacak doktor yok mu.?” diye.. Ben bu soruyu geçtiğimiz dönemlerde defalarca sormuştum, onlar gibi ben de Genel Sekreter’e soruyorum: Sn. Genel Sekreter Afyon’da Baştabiplik yapacak doktor yok mu.? Afyon’u çok mu geri buluyorsunuz.? Yıllarını Afyon ve insanlığın sağlığına adayan Afyonlu doktorlar bostan korkuluğu mu.? Ki baştabiplik görevini yapamasınlar.? Sizin hayal ettiğiniz kriterler ne ise söyleyin de Afyonlu doktorlar da o istemlerinizi yerine getirsinler.. Onları yok sayamazsınız..

SEKRETER Mİ KILIÇ MI?

Sayın Genel Sekreter! Madem bu konulara girdik bir konuya daha açıklık getirelim.. İnanın çok samimi olarak ifade ediyorum: Hastane çalışanları sizin hastanede konaklamanızdan dolayı son derece rahatsızlar. Çünkü her şeye karışıyorsunuz. Hastane baştabibinin, hastane müdürünün, baş hemşirenin bile görevlerine karışıyor müdahale ediyorsunuz. Bırakın kardeşim, herkes kendi görevini yapsın.. Üstünüze farz olmadığı halde sabahın seherinde poliklinikleri geziyor, oralardaki görevlilerin işlerine müdahale ediyorsunuz. Hatta Genel Sekreterlik için ayrı bir bina hazırlatın ve kendi birimlerinizle yönetimi oradan sağlayın. Hastane sizin sürekli orada oluşunuzdan dolayı son derece rahatsız. Ancak herkes susmayı yeğliyor. Ama gerçek olan bir şey var ki; Demoklesin kılıcı gibi hastane çalışanlarının tepesindesiniz. İnanın çalışanların beş kuruşluk huzuru yok..

SİYASET AFYON’UN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI

Buradan siyasi iradeye de sesleniyorum: Lütfen memleketimizin çocuklarına sahip çıkın, inanın onlarda çok az yetenekli değiller. Hepsinin de içinde Afyon’umuza hizmet aşkı var. Birilerinin onları oyuncak etmelerine horlamalarına fırsat vermeyin.. Ben ne şovenist davranıyor, ne de bölgesel milliyetçilik yapıyorum,s adece bazı idarecilerin Afyon’umuzu ‘Muz Cumhuriyeti’ gibi görmelerine ve her şeyi ben bilirim demelerine isyan ediyorum.U marım konuları bir elden geçirirsiniz.

Bir konuya daha açıklık getireyim: Şu yazdıklarımın çok üzerinde yazamadığım veya yazmak istemediğim öyle konular va rki.!

Zamana bırakıyorum..

             

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Baron
    6 yıl önce
    Hesabını veriyorsa tabiki işlerin işlemesine karışacak. Sen gazeteci kisvesinde her şeye maydanoz oluyorken, genel sekreter neden karışmasın. Sen kendine gel, gazetecilik yap ta herkes işini yapsın.
  • Afyonlu
    6 yıl önce
    Biz yeni projeler gormek istiyoruzrnAfyon her seyin en iyisine layikrnUniversite hastanesi devlete baglandi dedilerrnBiz hala bir degisim goremedikrnBir de genel sekreter bey de urfa ya erkan beyin yanina gidecek diyorlar dogru mu?