phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MERHABA 3. LİG...........!

BAL liginde 2015-2016 sezonuna başlarken köşemde yazdığım yazıda  "Bekle bizi 3 Lig" diye başlık atmıştım. Lig devam ederken zaman zaman eleştirilerimiz olmuştu. Ancak bu eleştirilerimiz hep yapıcı olmuştu. Çünkü Afjet Afyonspor'un başarılı olacağına inancımız tamdı.. Benim ve benim gibi düşünenlerin Afjet Afyonspor'un başarılı olacağına inancımızı

pekiştiren faktörler nelerdi....? Bunları analiz etmemiz gerek... O halde ;

 

 

KADRO SEÇİMİ

Gerçeği söylemek gerekirse Afjet Afyonspor'u temsil eden futbolcuların tamamı amacı sadece futbol oynamak olan geçlerden oluşturulmuştu. Sezon boyu oynanan müsabakalarda hiçbir Afyonspor'lu futbolcu kasti hareketten dolayı kart görmedi.. Zorunlu görülen kartları önemsemiyorum.. Kadrodaki yabancı asıllı Toma ve Mirlan takıma attıkları goller ve asistlerle ciddi katkı sağladılar. Bunu söylerken diğer futbolculara haksızlık etmeyelim.. Her şeyden önce futbolun bir takım oyunu olduğunu unutmayalım. Her futbolcu bu başarıda eşit miktarda pay sahibidir. Sahada mücadele veren futbolcular kadar, kulübede oturan futbolcular da aynı heyecanı yaşadıkları için bu başarı gelmiştir. Gazetem Kurtuluş adına tüm futbolcuları gösterdikleri bu muhteşem başarı nedeniyle kutluyorum.

 

BAŞKAN FAKTÖRÜ....

Daha önce yazdığım köşe yazılarımda da Sn. Salih Sel'in Afjet Afyonspor'a başkan olmasının büyük bir şans olduğunu ifade etmiştim. Bu kanıya varırken Sn. Sel'in futboldan gelmesinin önemine işaret ederek futbolcular açısından da pozitif algılamanın oluştuğunu belirtmiştim. Sezon boyu futbolcular Sn. Sel'i bir başkan gibi değil, bir manevi babaları gibi gördüler. Sn. Sel, güler yüzü ve hoşgörüsü ile tüm futbolcuların ve taraftarın gönlünde taht kurdu. Başkanın takımın 3.lige yükselmesindeki katkısı tartışılmaz..

 

TEKNİK DİREKTÖR...

Bir isabetli seçim ise Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki... Cüneyt Hoca, profesyonel Türkiye liglerinin havasını teneffüs etmiş, oynadığı dönem ve takımlarda efendiliği ile temayüz etmiş bir isim. Ordu'daki bazı arkadaşlarımdan da edindiğim bilgilere göre, Cüneyt Hoca memleketinde de çok seviliyor. Üstelik Afyonspor hocalık dönemindeki ilk takımı değil. Hoca’nın Orduspor'da da başarılı bir çalıştırıcılık dönemi var. Cüneyt Hoca, işini seven, futbolcuları ilişkileri abi kardeş konumunda olan bir hoca.. Bu nedenle de futbolcular tarafından çok seviliyor. Hoca ile Sn. Belediye Başkanı'nın verdiği bir yemekte görüştüm. Bende bıraktığı intiba, son derece işini seven beyefendi bir kişilik şeklinde oldu. Bu netice ile Cüneyt hoca genç yaşta çalıştırdığı takımı ‘Şampiyon’ yaparak bir üst lige taşıyan hoca olarak

Afyon futbol tarihindeki yerini aldı. Kendisini gönülden kutluyorum. Sağ olasın Cüneyt hocam. Verdiğin emek, döktüğün ter için binlerce defa teşekkürler.

 

TARAFTARLARIMIZ...

Afyonspor'un vefakar taraftarları bugün tüm Türkiye'de kendini ve rüştünü ispat etmiştir. Kar-kış demeden takımının ardında daima 12’nci adam pozisyonundaki taraftarlarımız her türlü olumsuzluktan uzak, sadece takımını ateşleyen bir anlayışla her kesimin takdirini kazanmıştır. Takımın bir üst lige çıkışında taraftarımızın takdire şayan katkıları vardır. İyi ki varsınız sevgili taraftarlarımız.

VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ BURHANETTİN ÇOBAN.....

Ne yalan söyleyeyim, ben Sn.Belediye Başkanı Çoban'ın spora bu kadar düşkün olduğunu ve sevdiğini bilmiyordum. Göreve geldiği günden bu yana sporun her dalında Afyon'a verdikleri ortada. İnanılmaz işler yaptı spor adına.. Aslında başlangıcında benim gibi düşünenlerde yanıldıklarını anladılar ve her platformda Başkan’ın icraatını takdirle anmaya başladılar.

Sayın Başkan;

Kendi adıma ve gazetem Kurtuluş adına Afyon sporuna verdiğiniz pozitif hizmetleriniz nedeniyle sizi kutluyorum, devamını diliyorum.

Artık Türkiye profesyonel liglerinde bir Afyonspor gerçeği vardır ve herkes kabul etmek zorundadır.

Ancak bir gerçeği vurgulamakta fayda var...  3.lig bize küçük geliyor, üst liglere çıkmak

Dileğiyle… Teşekkürler AFJET AFYONSPOR.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Levent Tekin
    8 yıl önce
    Gazteci dediğin işini çok iyi yapmalı ve yapacağı haberin alt yapısını çok iyi hazırlamalı. Bu başarının temel taşlarından olan ve başarıda çok büyük payı olan sevgili Cevat Macit'i pas geçersen ben sende art niyet ararım. Kadroyu yere göğe sığdıramazken oluşmasındaki en büyük pay kimin diye bilmiyorsan/düşünemiyorsan o zaman sen bu işi bırak derim. Radikal Gazetesi kapanmamış olsaydı, sana oradaki köşemden gereken cevabı verirdim. Daha sağlıklı çalışmalar dilerim.
  • Suat Macit
    8 yıl önce
    Orhan bey...Bence bugune kadar boşuna yazılarınızı paylaşmışsınız... Son durakta değilde ilk durakta indirilecek bir birey olduğunuzu düşünüyorum.Çok yanlı ve de zamanında yanlış yazılarınızsan dolayı günah çıkarıcı bir yazı olmuş....Yazık hemde çok yazık.....
  • Hasan demir
    8 yıl önce
    Cevat Macit hocamizi unutulmuş büyük payı var sampiyonlukta