phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MEMLEKET MANZARALARI

 

 

AMBAR YOLU

Ambar Yolunun geçmişini yeni nesil pek bilmez... Bakmayın siz bugünkü durumuna... Daha düne kadar çok köhne ve bakımsız bir cadde idi... Şehrin garajı bu caddede idi. Caddenin tabanı bugünkü gibi asfalt değildi. Tabanlar dört köşe esmer kaldırım taşları ile döşeli idi... Kadınana İlkokulunda taa aşağıdaki eski garajın olduğu kavşağa kadar saysanız 8-10 araç anca çıkardı. Yolun sağında ve solunda tek katlı ve bahçeli birçok ev vardı. Şimdi yerlerini çok katlı binalar aldı. Öyle ticarethaneler falan da yoktu. Tek tük ufak bakkallar, ayakkabı tamircileri ve yerli gazoz imalathaneleri vardı. İlçe ve köy otobüslerinin olduğu garaj da olmasa, hayalet cadde görünümünde olurdu. Geceleri ise çok kötü bir ışıklandırması olduğu için insanlar bu cadde de dolaşmaya, gezinmeye çekinirlerdi. Peki, ya şimdi Ambar Yolu ne alemde?

 

Ambaryolu, İzmir’deki Kemeraltı Gibi Oldu

Değerli okurlarımız;

Yukarda yakın tarihimize daha doğrusu 90’lı yıllara kadarki konumunu yazdığım Ambar Yolu bugün Afyon'un en kıymetli ve pahalı caddelerinden birisi. İlk etapta sayısız ticarethane gözünüze çarpar... Daha düne kadar yüzüne bakılmayan birçok işyeri bugün yüksek kiralarla kullanımdadır... Cadde Kadınana girişinden eski garaja kadar ticarethane, şarküteri, lokanta, alışveriş merkezi ve daha birçok değişik daldaki işyerleri ile donatılıdır... Nerede ise akınlarda İzmir Kemeraltı'nı anımsatacak konuma gelecek gibidir. Araçların caddeyi park nedeniyle yer yer bölmesi ayrı bir çirkinlik!

 

Levhalar Biraz Yukarı Kaldırılmalı

Bütün bu kadar yazıyı neden yazdım? Bu çok renkli caddedeki kaldırımlara monteli levhaların üst yuvarlak, kadranları çok aşağılarda ve hemen hemen bir insan boyunda... Çoğu kez bu levhalar insanlarımız için tehlike arz ediyor. Levhaların 1-2 diş yukarı kaldırılması sıkıntıyı giderecektir. Zaten bazı ticarethane sahipleri kendileri için önlemler almış levhaları kauçuk ile sararak olası tehlikeleri önlemeye çalışmışlardır. Bu anlamda Belediyemiz’in cadde boyundaki tehlike saçan levhaları yükseltmesi gerekiyor. Çok basit olan bu işlemi Belediye'mizin kısa sürede çözeceğini umuyorum.

 

TUZ PAZARI CADDESİ

Daha düne kadar sıradan bir cadde görünümünde olan Tuz Pazarı, bugün çok hareketli ve birçok işyerinin bulunduğu bir alandır. Büyük Belediye Çarşısının da bu cadde üzerinde olması buranın önemini bir kat daha artırıyor. Tuz Pazarı oldukça kalabalık ve birçok ticarethanenin olduğu bir cadde... Buradaki en büyük sorun sürücülerle parkçılar arasındaki  sürtüşme ve dalaşma....Gün olmuyor ki bu caddede bir olay çıkmasın! Şahsen ben bu caddenin parkçı, sürücü sürtüşmesinden dolayı büyük olaylara gebe

olduğu kanaatindeyim, yoksa testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur...

 

YEŞİLYOL CADDESİ...

Bana göre Afyon'un kanayan yaralarından birisi. Cadde her iki tarafı perdeci ve mobilyacı ağırlıklı ticarethanelerle dolu. Ara arada berber ve fast-food dükkanları ile donatılı... Buradaki ana sorun caddenin her iki tarafının da park etmiş araçlarla işgal edilmiş durumda olması. Yıllardır bu tarz bir caddenin oluşumunun önüne geçilemedi... Adım başı araç parkı var... Bunun sonu nereye varır bilemiyorum. Ancak trafik polislerimize de çok iş düştüğü/düşeceği bir gerçek.

Allah yardımcıları olsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum