phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MEDYATİK OLMAK......!

 

 

 

 

İlimize 2014 yılında atanan Valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner çok değişik ve alışık olmadığımız bir mülki amir profili çiziyor... Ülkemizin birçok köşesinde Kaymakam, Vali Yardımcısı ve Vali olarak görev yapan Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner'in geçmişi başarılarla, takdirlerle doludur. Tüm bu edinimlere rağmen Sayın Valimizi zorunlu haller dışında yerel ve ulusal basında pek adamış, Afyon'umuzu daha, daha ilerilere nasıl götürürüm onun gayreti içersindedir. Hedeflerine ulaşmak için gece ve gündüz kavramı yoktur. Verdiği talimatları ve yapılması gereken projeleri takip etmekteki titizliği ve hassasiyeti cümle alemin dilindedir. Emrindeki daire müdürleri de Sayın Valimizin bu hassasiyetini bildikleri için yapılması gerekenleri zamanından önce bitirmenin gayreti içindedirler. Sayın Valimiz yürütülmekte olan projelerin zamanında bitirilmesi konusunda tavizsizdir.

Tüm bu özelliklerine rağmen Sayın Vali'mizi yerel ve ulusal basında çok nadir görürsünüz... O da zorunluluktandır mutlaka... İl'in valisi bu denli mütevazi iken bazı ilçelerimizin kaymakamlarını hemen hemen her gün yerel ve ulusal basında görmeniz mümkündür... Özellikle önemli birkaç ilçemizin Kaymakamları nı yerel basında 7/24 görebilirsiniz... Bu bana biraz garip ve itici geliyor.! Bir ilimizin Sn. Vali'sine bir de Kaymakamlarına bakın... Her iki kesim arasındaki farkı göreceksiniz..

 

MARAKEŞ DÜZELİYOR..?

Geçtiğimiz aylarda İmaret Cami arkasındaki alanda görülen olumsuzlukları birkaç kez köşeme taşımış, bu alana benzerliği nedeniyle ‘Marakeş’ demiştim. Ancak son dönemlerde bu alanlarda gözle görülür düzelmeler var. İzlenimlerime göre gerek Emniyet'imiz, gerekse

Belediye'miz üzerlerine düşeni fazlası ile yapmış görünüyorlar. Eğer bu iki kurumumuz olayın üzerine biraz daha giderlerse o bölgede nezih bir ortam yaratılacaktır. Emeği geçenleri kutlamak gerek.

Tabii bu arada başarılı hizmetleriyle Afyonluların takdirlerini kazanan Sayın Emniyet Müdürümüz İbrahim Özel’den insanlarımız adına bir istemim olacak... Daha önce de bir kaç kez temas etmiştim; Bu İmaret Cami arkası-Yoğurt Pazarı arasındaki tek yönlü yol sorunu bir türlü çözülemedi. Bazı sürücüler tüm önlemlere ve cezai yaptırımlara rağmen Yoğurt Pazarından İmaret Camisi’ne doğru yasak olan tek yönlü yolda araç kullanmakta ısrar etmektedirler... Her sürücünün başına bir trafik polisi koymak mümkün değil, Sürücülerin kurallara uyması gerek. Ancak uymayanlara da en üst limitten cezai işlem uygulanması gerek diye düşünüyorum. Sayın Emniyet Müdürümüzün konuyu bir kez daha gözden geçireceğini umuyorum

 

 

BİR EVDEN 90 KAYMAK ÇIKAR MI..?

Değerli okurlarımız;

Kaymak olmazsa olmazımızdır. Afyon denilince akla ilk gelen gıda maddesi kaymak ve sucuğumuzdur. Ancak elbirliği ile sorumsuzca davranarak her ikisinin de içine ettik...! Kısa bir süre önce kaymak üreten bir dostumuzla sohbetimiz oldu. Bana “Günde 90 tabak kaymak çıkarıyorum pazara” dedi. Dondum kaldım. Biz Afyonluyuz ve bir evden 90 tabak kaymak çıkmasının "eşyanın tabiatına aykırı" olduğunu hepimiz biliyoruz. Sucukta da benzer durumlar söz konusu... Afyon katkılı sucuktan geçilmiyor..! Böyle giderse sucuğu Kayseri'ye, kaymağı ise Balıkesir'e hediye edeceğiz. Gidiş iyi bir gidiş değil, acil önlem almak gerek diye düşünüyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum