phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MALUM GAZETE, MALUM BÜFE. . ?

 

                MALUM GAZETE, MALUM BÜFE. . ?

 

 

Değerli okurlarımız ;

Her Pazar öğleden sonra gazetemizin patronu, yazı işleri müdürü ve köşe yazarları ile çalışanları bir araya gelir, geçen 1 haftalık dönemin değerlendirmelerini yaparız. Bu toplantıda tarafımızdan yapılan hatalar var ise samimiyetle tartışılır ve yapılması gereken de mutlaka yapılır. Bu Pazar olan toplantımız da samimi bir ortamda gerçekleşti. Ancak bir konu vardı ki çok can sıktı.. Peki, neydi bu can sıkan olay?

 

 BAŞKANIN YÜZÜNDEKİ İSTİHZA

Sayın Belediye Başkanımız, yerel bir televizyonda, gazeteci arkadaşlarımızın sorularını yanıtladı. Afyon Belediye’sinin icraatları hakkında bilgiler verdi. Oturumun bir bölümünde Sayın Başkan benden ve benim yazdığım bazı konulardan bahsetti. Ancak orada talihsiz bir söylemde bulunarak köşe yazdığım gazeteden “MALUM GAZETE” diye bahsetti. Bu cümleyi kurarken yüzünde bir tebessüm, konuşmasında ise istihza ve alay vardı.. Başkan resmen gazeteyi küçümseyerek konuşuyordu..

 

AYNI İFADEYİ DİĞERLERİ İÇİNDE KULLANIR MIYDINIZ?

“Malum Gazete?” Başkan ne demek istedi acaba? Buna bir açıklama getirmesi gerekir. Ama biliyorum her zaman ki gibi sessiz kalacaktır.. Hani defalarca “Neden yıkamadığını sorduğum ve bir türlü cevabını alamadığım o malum büfe” gibi. Yine buradan Sayın Başkan’a bir soru daha soracağım: “Aşağı yukarı Afyon’da 30 yıla yakın süre köşe yazdım. Daha önceki yazdığım gazeteler Afyon’un çok önemli iki gazetesi Kocatepe ve Odak idi. Yine o gazetelerden birinde yazıyor olsam onlar için de ‘Malum Gazete’ ifadesini kullanabilir miydiniz?”

 

BEN SİZE SAĞLIK DİLİYORUM

Yazdığım gazetenin adını telaffuz etmek size niçin zor geliyor? Ben daha önce yazdığım gazeteler gibi Kurtuluş’ta da yazmaktan onur ve gurur duyuyorum. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki yaptığınız birçok icraatınızı da övgüler yağdırarak okurlarımıza aktardım. Hatta kamuoyuna yansıtmadığınız bazı icraatlarınız nedeni ile sizi eleştirip “Başkanım bu kadar mütevazi olmayın, açıklayın ki Afyon insanı bilsin” demiştim. Nasıl yorumlarsanız yorumlayın ben yaptığınız güzel ve Afyon’a faydalı hizmetleri halkımıza anlatırken, bana göre yanlış bulduğum icraatlarınızı da eleştirmeye devam edeceğim. Beni ve gazetemi küçümseyen beyanlarınıza rağmen ben size sağlıklar diliyorum. Her zaman söylediğim gibi: siz bizim Şehrül-Emin’imizsiniz.

               

ABONELİĞİ İPTAL ETTİ. . !

Geçtiğimiz haftalarda Afjet Afyon Spor’dan ayrılan teknik heyetten bahsederken yazımın bir bölümünde Afjet Genel Müdürü’nden de bahsetmiştim. Genel Müdür talimat vermiş ve ertesi gün gazeteyi götüren dağıtıcıya son derece ters davranılarak gazete aboneliğinin sonlandırıldığı söylenmiş! Bazı konuları burada yazmak istemiyorum. Çünkü Sayın Sel ile görüşmelerimde bana zarar etmekte olan Afjet’in Genel Müdür’ün özverili ve bilimsel çalışmaları ile kara geçtiğini söyledi. Afyon’umuza pozitif hizmet veren herkes başımızın tacıdır. Yalnız Genel Müdür’ümüze söyleyeceğim bir çift sözüm var: Gazete abonmanını iptal etmek falan size yakışmıyor. Bunlar 1800’lü yılların ilkel icraatlarıdır. Girmeyin böyle ucuz icraatlara genel müdürüm.

 

AFJET’İN KARI İKİYE KATLANACAK

Laf Afjet’ten açılmışken bir konuya daha değineceğim; birince derece yetkili bir ağızdan öğrendim, geçtiğimiz yıl tüm masraflar çıktıktan sonra (Afyon Spor sponsorluğu için harcanan paralar dahil) Afjet’in karı eski para ile 7,2 trilyon lira.. Önümüzdeki dönem faaliyete geçecek Jeotermal Enerji ile Elektrik üretimi nedeniyle yıllık karın iki ye katlanacağı ifade edildi. Afjet kar amacı güden bir şirket olmadığına göre Afyon Spor harcamalarından başka ne gibi harcamalar düşünülüyor. Mesela en az 50 öğrencimize burs verilemez mi? Bu konularda Genel Müdürümüz açıklamalar yapamaz mı? Her ne kadar kurumun bir yönetim kurulu ve Başkanı Sn. Valim olmasına rağmen resen bir gazete aboneliğini iptal eden genel müdür sorduğumuz bu soruya da kimseye danışmadan cevap verebilir. Sizden bir açıklama bekliyoruz Genel Müdürüm. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum