phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

MAÇ ÖNCESİ KÖFTE EKMEK

            MAÇ ÖNCESİ KÖFTE EKMEK

 

 

Hafta boyunca Afjet Afyonspor ana konumuz oldu diyebilirim. Aslına bakarsanız olaylar 24. Temmuz 2017 günü kutlanan ‘Basın Bayramından’ bu yana devam ediyor.  Gelişen olaylar bizleri bıktırdığı gibi tahmin ediyorum vefakar Afyon Spor taraftarlarının da canını çok sıktı.  Tam liglerin başlamasına az bir zaman kala yaşananlar inşallah takımı negatif yönde etkilemez.  Hafta sonunu neşeli geçirmeniz için daha önceki zamanlarda da yaptığım gibi futbolla ilgili ironik bazı anıları önünüze getireceğim.

GÜÇLÜ VE İDDİALI SAĞLIKSPOR’UN BAŞKANIYIM

Sağlıkspor Başkanıyım. Sanıyorum 1997-98 sezonu sonu. Afyon’u temsilen Türkiye Amatör Şampiyonası için Eskişehir’deyiz.  Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde Şeker Spor’un misafiri olarak kalıyoruz.  Çok güçlü ve iddialı bir kadroya sahibiz.  Bir yıl önce Burdur’da resmen katledilerek 3. ligin kapısından döndük. Müsabakalara bir profesyonel takım ciddiyeti ve bilinci ile hazırlanıyoruz. Bir gün sonra Balıkesir Ören Belediye Spor ile ilk grup maçımızı oynayacağız.                                                                                                                                                  Bütün hazırlıklarımızı tamamladık maç saatini bekliyoruz.  Eskişehir’de maçlar iki grup üzerinden oynanıyor. İkinci grupta ise Afyon’u temsilen yanılmıyorsam Sandıklı’nın şu anda ismini hatırlayamadığım bir takımı vardı. Onlar da bizimle aynı saatte başlayacak maçta Tavşanlı Linyit Spor ile oynayacaklardı.

TAVŞANLI LİNYİT SPOR GÜÇLÜ DEĞİL ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIMDI

Neredeyse Eskişehir Spor’un yarısını transfer eden ve 3. ligi hedefleyen Tavşanlı Linyit Spor’u sezon başı oynadığımız maçta  kendi sahalarında 3-0 yenmiştik. Daha sonra bu mağlubiyet nedeniyle yeni yapılan transferlerle Linyit Spor’un daha da güçlendiğini ve açık ara Kütahya şampiyonu olduğunu öğrendik. Yani Sandıklı takımının işi çok zordu. Zaten bu takım gruplara gitme hakkını kullanmayan bir başka Afyon takımının yerine gruplara katılıyordu ve Tavşanlı Linyit Spor ile oynayacaktı. Dedim ya işleri çok zordu Sandıklı takımının. Tavşanlı Kütahya’da sezonu gol rekoru kırarak şampiyon bitirmişti. Sandıklı’yı da aynı şekilde çantada keklik gibi görüyorlardı.

SANDIKLI TAKIMI YOKSA MAÇA GELMEYECEK MİYDİ?

Maç günü geldi çattı. Bizim rakibimiz de çok güçlü idi ve takımda profesyonellikten amatörlüğe dönüş yapan 5 futbolcu vardı.  Rakibi çok iyi analiz etmiştik. Futbolcularımıza maç yemeğini yedirip maç saatini beklemeye başladık. Bu arada Sandıklı takımı orta yerlerde  görünmüyordu. Yoksa gelmeyecekler miydi? Maça çıkmayacaklar mıydı? Çünkü bir gün önce ter idmanında falan da görememiştik onları.

Futbolcularımız kaldığımız Şekerspor sosyal tesislerinde maç kıyafetlerini giydiler ve maçtan yarım saat önce statta olduk. Sandıklı takımı daha doğrusu Afyon’u gruplarda bizimle  temsil edecek ikinci takım ortada yoktu.

03 PLAKALI BİR BELEDİYE OTOBÜSÜ YANAŞTI

Maça yarım saat vardı ve biz esame listelerini ilgililere vermiştik,  takım ısınıyordu. İşte tam bu esnada 03 plakalı bir Belediye otobüsü bizim otobüsün yanına yanaştı ve futbolcular otobüsten inmeye başladılar. Ancak ben ve beraberimdekiler adeta gözlerimize inanamıyorduk, gördüklerimiz kabul edilebilir şeyler değildi.

Bir defa maça çıkacak futbolcular otobüsün yanında formalarını ayakkabılarını giyerken, bir yandan da tam ekmek arasında köfte ve ciğer yiyorlardı. Akıl alır gibi değildi. Bu çocuklar köfte ekmeklerini yiyecekler ve 15 dakika sonra maça çıkacaklardı. Rakip ise Kütahya şampiyonu Tavşanlı Linyit Spor! Bu şekilde maça çıkıp Linyitspor’a karşı koymak, rakip olmak eşyanın tabiatına aykırı idi.

 

ÇOCUKLAR YEMEKLERİNİZİ MAÇTAN SONRA YİYİN DEDİM. AMA…

Aynı bölgenin takımı olmamız nedeniyle yanlarına gittim ve idarecilerle futbolculara kendimi tanıtıp, “Çocuklar yemeklerinizi maçtan sonra yiyin, yoksa bu şekilde ilk 15 dakikada tıkanır, tükenirsiniz” dedim. Dinleyen olmadı, maça çıkıyorlardı ve bazı futbolcular yedikleri köfte ekmeğin üzerine kola, meyve suyu içiyorlardı. Maça çıkmadan önce yiyecek içecek ne varsa futbolcular bir güzel karınlarını doyurup maça çıktılar.

Değerli sporsever okuyucularım daha sonraki yıllarda bazı futbol adamlarına yaşadığımız bu olayı anlattığımda duyduklarına inanamadılar. İnanmasalar ne olacak? Bu olay yaşanmıştı ve ben yaşananlara bire bir tanıktım. Her iki Afyon takımının maçları aynı saatte başladı. Sahalar yan yana olduğu için her iki takımın yöneticileri de bir birlerinin maçlarını seyredebiliyorlardı. Bu nedenle de kendi maçımızı seyrederken bir yandan da yan sahadaki Sandıklı-T. Linyit maçını seyrediyordum.

SANDIKLI TAKIMINI SEYİRCİLER DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLADI

Onlarca pozisyona giren Tavşanlı ancak 87 dakikada attıkları bir golle Sandıklı takımını yendiler. Biz ise 2-1 yenildik.

Sevgili okurlarımız Sandıklı takımının  futbol ile ilgili her türlü kuralı alt üst  eden maça çıkma şekli tarihe not düşülecek niteliktedir. O futbolcular dolu mideleri ile Tavşanlı gibi bir takıma nasıl 87 dakika dayanabildi anlamış değilim. Şartlar böyle olmasına karşın sırım gibi 11 genç kardeşimiz  Afyon’u mükemmel temsil ettiler.  Bu şartlarda maça çıkarak maçın bitmesine 3 dakika kala  yenilen Sandıklı takımını seyirciler dakikalarca ayakta alkışladılar.  Demek ki bazı şeyler yıllar geçse de unutulmuyor. Sağ olsunlar, var olsunlar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum