phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

KÜTAHYA’YI KISKANIYORUM. !

 

 

 

                Nedendir bilmiyorum, oldum olası çevremizdeki illerde bizde olmayan bir şey yapılsa hemen kıskançlık huyum ortaya çıkar. Bilmiyorum belki de  Afyon’umuzu çok sevmem bu karakterimin öne çıkmasına neden teşkil ediyor. İnanın yurt içinde olsun, yurt dışında olsun bir yere gittiğim zaman Afyon sevgim ve hasretim ön plana çıkar. Çoğu kez tatilim veya seyahatim planladığımdan önce biter. Yukarda da bahsettiğim gibi komşu illere yapılan bizden fazla olan şeyler beni kahreder. Mutlaka oralarda bizim ülkemizin birer güzide vilayeti oralara da gerekenler yapılsın ama önce Afyon’umuza yapılsın. Ne yapayım elimde değil, benimde yapım böyle. Aşağıda yazacaklarımdan dolayı bana bu kıskançlık hezeyanlarım için hak vereceğinizi tahmin ediyorum;

 

GÖĞÜS HASTANESİ DE BİZDEN ALINIP KÜTAHYA’YA VERİLİYOR

                  Değerli okurlarımız yeni kuşaklar hariç ben ve benim bir önce ve arkamdaki kuşaklar çok iyi bilirler . Merhum Demirel zamanında bir çok önemli kamu kuruluşu Afyon’dan alınarak Isparta’ya kaydırıldı. Tabir caiz ise bahsettiğim kuruluşlar resmen elimizden alındı, adeta gasp edildi. Kimse de gıkını çıkaramadı. Bu oyun bu kez Kütahya üzerinden oynanmaya başladı. Nasıl mı? Önce ortak hava alanı hikayeleri ile Zafer Hava Alanı  ithal Millet Vekilimiz Sait Açba’nın gayretleri ile Kütahya’nın burnunun dibine Altıntaş’a yapıldı. Sözde adı “ Zafer Hava Alanı” olan bu işletme yazılı ve görsel basında Kütahya Hava Alanı olarak telaffuz edilmeye başlandı. Bundan 1, 5 ak önce Turizm Bakanı da bir TV konuşmasında açıkça “Kütahya Hava Alanı” deyimini kullandı. Bu yediğimiz birinci kazık! Diğeri ise Ankara-İzmir Transit yolunun güzergahı. Ne hikmetse bu yolda Kütahya’nın burnunun dibinden Altıntaş’tan geçiyor. Ne büyük tesadüf değil mi? Bu da yediğimiz ikinci kazık. Yediğimiz kazıklar bitmiyor ki.! Ne hikmettir bilinmez Afyon Göğüs Hastalıkları Hastanesi de bizden alınıp Kütahya’ya veriliyor. Etti mi 3. n cü kazık. ? Durun daha bitmedi; Sağlık Bakanlığı Afyon’a bir Eğitim Hastanesi Açmak üzere idi, idi diyorum o da elimizden alındı ve Kütahya Millet Vekillerinin gayretleri ile Kütahya’ya verildi. Oldu mu 4. kazık! Bitti mi? Hayır bitmedi!

 

GİTTİ AÇBA GELDİ KAVUNCU

                        Değerli okurlarımız son konuyu ayrı bir paragrafta değerlendiriyorum, lütfen dikkatle okuyun hangi ilin Millet Vekiller daha iyi çalışıyorlar görün. Devletimiz yeni bir Hastane yapma yöntemi geliştirdi. İlk etapta 29 ilimizde 43 bin yatağa hitap edecek, Kamu-Özel sektör işbirliği ile Şehir Hastaneleri yapılacak. Tamamen dijital ortamda hizmet verecek ve 5 yıldızlı otel konforunda olacak olan bu hastanelerden biriside yine Kütahya’ya yapılacak. Bu sefer konunun içinde Sait Açba yok, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu var. Kütahya’ya yapılacak ve tamamen Dijital donanımlı olacak bu hastane 134 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastanede 20 Ameliyathane, 2 Anjiyo ünitesi, 61 yoğun bakım yatağı, 5 de yanık yatağı olacak. 640 yataklı olacak bu hastaneyi 25 yıl yapımını üstlenen firma çalıştıracak ve 25 yılın sonunda Sağlık Bakanlığına devredecek. Şimdi diyeceksiniz ki ; yahu bu Kütahya’ya neler gitmiş neler. ? Bittimi. ? Hayır bitmedi. Benzeri bir hastane de Yoncalı Termal’e yapılacak. Adı Yoncalı Şehir Rehabilitasyon hastanesi olacak olan bu hastane de diğeri ile birlikte 2018 yılında hizmete girecek.

 

SAHİ-BUL DEĞİL SAHİPSİZ KARAHİSAR’IZ

 

Nasıl kıskanmayayım ben bu Kütahya’yı. ? Fakat Millet Vekillerine de gıpta ediyorum. Her şey ortada  sevgili okurlarımız. Bir tarafta elimizden alınanlar, diğer tarafta Kütahya’nın yeni edinimleri ve aldıkları. Gel de kıskanma! Endişeleniyorum başka birimlerde komşuya gider diye. Malum ya biz artık Sahi-bul değil sahipsiz Karahisar’ız! Vekillerimiz daha şimdiden bir sonraki seçimde aday olur muyum, olursam seçilir miyim? telaşında. Ne olmuş yani birkaç birim komşuya gitmiş ise? Dünyanın sonu değil ya?            

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Hasan NASIR
    7 yıl önce
    İnşaallah sayımlarınızın hepsi kütahya ya yapılır. Yani daha yapılan birşey yok. Afyona yapılan hizmetin yarısı Kütahyaya yapılmamış. Satılan işyeri maddi ediğeri kadar yatırım yok. Afyondan fazla etrm al alanımız enerjimiz var. ama Termalde adımız okunmuyor. Nüfusumuz hep geri gidiyor. Verin bize bakanlığı o zaman hizmet nasıl yapılır biz gösterelim. Sağlık komisyonu başkanlığımız harici elimiz kolumuz bağlı. Hükümet bizim verdiğimiz desteğin yarısını geri vermiyor. Siz biraz halinize bereket okuyun. Şükür edin. rn Sıra bizede gelsin.
  • Kaan
    7 yıl önce
    Kütahyalıyım ama şu anlattıklarını gelip bizim memlekette anlatsan gülerler sana abi afyonun aldığı yatırıma bak birde kütahyanın aldığı yatırıma bak afyon bizim 2 katımız yatırım almış bizim sizleri kıskanmamız gerekmiyormu ?? şehir hastanesinden bahsetmişsin 3 senedir temeli atılamayan sadece seçim dönemlerinde temel atması olan bir hastane hızlı tren filan olayına girmiyorum bile :)