phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

KOLTUK SEVDASI

KOLTUK  SEVDASI 

 

Koltuk  sevdası  bir  hastalık mıdır. ? Sanıyorum evet. .  Cümleye dikkat edin lütfen kastettiğim her koltuk sahibi değil. Kastettiğim bir koltuk sahibi olabilmek için yanıp tutuşanlardır. Nemenem bir hastalıktır bu anlayabilmiş değilim.! Nasılda güzel olur değil mi pırıl pırıl parlayan bir masa,  bu masanın hemen sağında ve solunda üç tarafı koni şeklinde yuvarlanmış iki bayrak. Tabi birisi Türk Bayrağı diğeri ise o hasretle yolunu gözlediği, uğruna ne yalakalıklar yaptığı kurumun kimliğini belirten ikinci bayrak.. Hayatında hiçbir baltaya sap olamamış bir kişinin böyle bir koltuğa oturduğunu düşünün.. “Ben neymişim de haberim yokmuş” diyen koltuk sahibi maazallah önce babasını keser.

KOLTUĞA SAHİP OLMAKLA İŞ BİTMİYOR

Kolay mı o koltuğa  masaya ve de havaya sahip olmak? Bu saltanat her kula nasip olmaz ki.! Çok kimse oturacak sandalye bulamazken o bu muhteşem görüntü ve havaya sahip oluyor. Koltuğa sahip olmakla iş bitmiyor. . Bu koltuğa sahip olmak gerekiyor. Oturduğu koltuğu kaybetmemek için her türlü şartları zorlayanların akıl almaz olayların içinde olduklarını daha öncede yazmıştım. . Sonuçta hem bir koltuk sahibi olmak isteyenin, hem de oturduğu koltuğu kaybetmek istemeyenin mutlaka bir siyaset ayağı olduğunu da belirtmiştim. Tabi burada arıyla namusuyla tahsil ve terbiyesi ile bulunduğu koltuğu hak edenleri tenzih ediyor ayrıca onlara saygı duyduğumu da ifade etmek istiyorum.

BİR MÜDÜR KOLTUĞUNU KAYBEDECEK

Peki, bütün bunları neden yazdım değerli okurlarım. ? Şu anda Afyon’da koltuk ile ilgili bir konuya dikkatinizi çekmek için yazdım. !Şöyle ki; önümüzdeki günlerde sağlık teşkilatında bir müdürün görevden alınması bekleniyor, eli kulağında. . Acı olan daha bu müdür görevinden alınmadan, görevinden ayrılmadan koltuğuna talipler başladı bile. . Bazı uyanıklar, şarlatanlar ve her devrin adamı olan bazı zat’lar birilerini “ bu göreve en uygun adam sensin “ diye gazlamaya başladılar. Amaç belli o göreve getirmeyi düşündükleri zat gerçekten adı geçen göreve atanırsa bu sefer de ondan bazı şeyler isteyecekler; Müdürlük, şeflik, uzmanlık vs. gibi. . Biz “seni destekledik” diyecekler”, sen de bize isteklerimizi ver” diyecekler. . Diyecekler de diyecekler. . Ben buradan o müdürün yerine getirilmesi düşünülen muhtemel müdür adayına sesleniyorum; lütfen bu tür şarlatanlara alet olmayın.. Sizi normal olarak da o göreve atayabilirler. . Yeterli tecrübeniz var. . Zaten şu anda bile bu pozisyona yakın bir görevdesiniz ve arkanızda siyaseten de bir güç var. Siz kendinizi biliyorsunuz, ne olur şu yalakalara prim vermeyin. .

               Burada acı olan ne biliyor musunuz değerli Kurtuluş okurları. ? Muhtemelen müdürlüğe atanacak olan zat’a  “ bu görev sana yakışır” diye gaz veren şahıs görevden alınması düşünülen Müdür’den o kadar çok iyilik görmüş ki. . Bir insan bu kadar nankör olabilir mi. ? Demek ki oluyor değerli okurlarımız. .

 

SİYASETİN  ONAYINI  BEKLİYOR. !

Birkaç gün önce köşemde Afyon Devlet Hastanesinde yaşananları gündeme getirmiştim. Genel Sekreter’in sanki Afyon’da Doktor yokmuş gibi daha önce görev yaptığı Karabük’ten ithal Baştabip getirmek için uğraş verdiğini vurgulamıştım. İnanılmaz derecede “olumlu” tepki aldım. . Gerek telefonla, gerekse bizzat bana gelerek konu nedeniyle tepkilerini ortaya koyan dost ve arkadaşlarım “Genel Sekreter Afyon’u ne zannediyor” dediler. Ayrıca bazı hastane çalışanları da yine Genel Sekreterden dolayı sıkıntılarını dile getirdiler. ” Çalışanlara tepeden bakıyor” dediler. Biliyorum birileri de “ meyveli ağaç taşlanır “ diyecekler. Ancak güneşin balçıkla sıvanamayacağı misali bir gerçek var ortada. . Nedir o. ? İthal Baştabip Genel sekreter ve siyaset kurumunca bellidir. Siyasilerimiz “ tamam “ derlerse 3 güne kalmaz Baş Tabibimiz göreve başlar. . Burada en mutlu olacak kişi Genel Sekreter olacaktır. . Çünkü Afyon şimdiye kadar görmediği bir Baştabip görecektir. . Alkışlamak gerek. .

Tabi Genel Sekreter kadar siyasilerimize de teşekkür etmek gerek bu ithalat için. . Gerçektende Afyon’da Baştabiplik yapacak Doktorumuz yok. .

Değerli okurlarımız duayen gazeteci merhum Fatih Gümüş’ü çoğunuz tanırsınız. Onun bir sözü vardı;  Sahibül Karahisar yerine Sahipsiz Karahisar derdi. Doğrumu acaba. ?

Sağlık ve mutluluklar sizin olsun. .

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum