phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

KİME İNANACAĞIZ..?

 

                KİME  İNANACAĞIZ..?

 

Akademisyenlerin aynı konu hakkındaki farklı yorumları insanlarımızın kafasını karıştırıyor. Özellikle obezite konusundaki yazılı ve görsel basındaki aynı konular hakkında birbiriyle tam tezat teşkil eden açıklamalar ister istemez konuların ilgililerince “hangisine inanacağız “sorusunu gündeme getiriyor. Bu durum akademisyenlere olan güveni zedelerken insanlarımız hangi bilim adamının tavsiyelerini uygulayacağını bilemiyor..

Bazı hocalarımız kilo alınmaması için “yağdan kaçının” derken, bazı hocalarımız ise sabah kahvaltısında tereyağı, zeytinyağlı gıdalar ve bal kaymak tavsiye ediyorlar. Yine bazı hocalarımız ekmeği hayatınızdan çıkarın derken, yine bazı hocalarımız kepekli ekmeği olmazsa olmaz olarak niteliyorlar. Sağlıklı beslenme için kırmızı etin insan vücuduna zararlı olduğunu söyleyen hocalarımız varken, bazı hocalarımız ise kırmızı etin hiçbir zararının olmadığını söylemesi çok garip..

Akademisyenlerin beyanatlarında çok daha dikkatli olmaları ve toplumun güvenini sarsmamaları gerekir diye düşünüyorum.

 

İLERİ  TETKİK VE ÜNİVERSİTE  HASTANESİ..

Değerli okurlarımız Afyonkarahisar’da bir Üniversite Hastanesinin olmasından dolayı gururlanıyoruz, mutlu oluyoruz. Rektörümüz ise “civar illerden üniversite hastanemize tedavi için birçok hasta geliyor” diyerek beyanat veriyor ve kasım kasım kasılıyor. Ona göre Üniversite Hastanesi sanki dünyanın en baba hastanelerinden birisi.. Rektörümüzün Üniversite Hastanesini bu derece abartılı gösterecek kriteri nedir bilemiyorum..

Sayın Rektör, lütfen söyler misin bana, sizi o derece havalara sokacak kaç akademisyenin var..?

 

BAZI SORULAR YÖNELTECEĞİM

Üniversite Hastanenizde şimdiye kadar ülkemizde ilk defa olan hangi literatürlük vaka yapıldı. Ben size daha kolay cevaplayacağınız bir soru yönelteceğim: 2016 yılında Üniversite Hastanesinde kaç by pass vak’ası yapıldı ve mortalite oranı nedir? Devlet Hastanesinden Üniversite Hastanesine ileri tetkik ve tedavi için gönderilen hastaların İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yönlendirildiği, sevk edildiği doğru mu..? Sakın bana doğru değil falan demeyin.. Bunun doğru olduğunu siz de ben de biliyoruz.. Yakından tanıdığım bazı arkadaşlarım etik olsa, Üniversite Hastanesinden Devlet Hastanesine hasta sevk edecekler demiştir..

 

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Bütün bu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi geçenlerde bir akademisyenin söyledikler beni şoke etti.. Hocamızın ifadesine göre Uşak’a yeni açılan tıp fakültesi, yılların Afyon Tıp Fakültesinden neredeyse 3 yıl önde dedi.. Dondum kaldım. Nedenini sorduğumda aldığım cevap “Yeterli akademisyenlerin olmayışı” şeklinde oldu ve devam etti: “Uşak Tıp Fakültesi böyle giderse 3-5 yıl sonra bölgenin en önemli okulu olur..”

Oysa biz yerimizde sayıyoruz. Yeni açılan bir fakülte sizden ilerde ise burada bir şeyler ters gidiyor demektir.. Bunu düzeltecek de siz ve akademisyenlerinizdir.

Bekleyip göreceğiz bakalım..

YORUMLAR

  • 0 Yorum