phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

KENT MEYDANI NE OLDU?

                

                 KENT  MEYDANI  NE OLDU?

 

Belediye Başkanımız Sayın Çoban’ın göreve geldiği günden itibaren dillendirdiği ve bu anlamda başlangıç olarak Vilayet binasının yıkılmasına  neden olan bu Mega Projenin akıbet şehrimiz insanı tarafından merakla bekleniyor.. Bittiğinde Afyon’umuzun çehresini değiştireceğine inandığımız bu proje hakkında doyurucu bir açıklama yapılmalıdır diye düşünüyorum. İnsanlarımız tarihi Zafer Müzesinin, Büyük Postanenin ne olacağını bilmek istiyorlar. .   Çünkü bu konuda her gün değişik senaryolar yazılıp çiziliyor. Neymiş; Zafer Müzesi numaralanıp sökülecek ve başka bir yere tekrar konuşlandırılacakmış.. Bir başka iddiaya göre ise Zafer Müzesi yıkılacakmış..  Büyük Postane için ise teknik nedenlerle hiçbir şey yapılamıyormuş ve yerinde kalacakmış.. 

Sayın Başkanımız yapacağınız açıklama merakları giderecektir.. 

               

YAYA KALDIRIMLARI.. 

Belediye Başkanımızdan bazı isteklerimizi sıralamış iken bir konuyu da aktarmak istedim. Bildiğiniz gibi yaya kaldırımlar Başkanımızın göreve geldiğinde el attığı konulardan birisidir. Rakamı bilmiyorum ama çok büyük bir harcama yapıldığını tahmin ediyorum. Kaldırımları yapan firma gayri ciddi çalışmış kaldırımları hem sağlamlık hem de estetik açıdan yapamamıştır. Bu gün yürürken kare taşların şakır şukur oynadığı bir gerçektir. Sayın başkanın vereceği  talimatla kurulacak  bir ekip bu oynayan taşları bir elden geçirmeli  ve sağlamlaştırmalıdır. Çünkü sağlıksız yapılan bu taşlar Afyon’a yakışmıyor.

 

UZUN ÇARŞI ve OTO PARK

Sayın Belediye başkanım bu gün taleplerim hep sizden oldu. Ancak gündeme getirdiğim konular  Afyon’umuzun daha güzel ve yaşanılır bir şehir olması içindir. Kesinlikle tenkit ve eleştiri söz konusu değildir.

Sayın Başkanım yıllar önceydi ve bu kadar bol vasıta yoktu ülkemizde ve Afyon’da..  Devlet Hastanesinde görevli idim ve Anestezi’de kullanılan bir ilacın tanıtımı için  üretici firma tarafından Eskişehir’de yapılacak olan bir seminere davet edildim. Seminer sonrası bir kokteyl yapıldı. Bu kokteylde Eskişehir Üniversitesinin kuruluşunda çok büyük emekleri olan  ve şu anda ismini hatırlayamadığım bir profesör Afyonlu olduğumu öğrenince bana aynen şunları söyledi: Yahu üstat şu meşhur Uzun Çarşınızı araçlardan arındırıp insanların kullanımına veremediniz.. O çarşıda insandan çok araç var…”

 

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Hoca bu ifadeyi kullandıktan sonra neredeyse bir 30 yıl geçti değişen bir şey yok..  Uzun Çarşıyı Galericiler sitesi görünümünden çıkarmayı düşünüyor musunuz veya hep böyle oto parkçılarla araç sahiplerinin hır gür ettiği bir yer olarak mı kalacak? Ben şuna samimiyetle inanıyorum.. Siz isterseniz bu konuya bir çözüm getirirsiniz. Üstelik Afyon’un bu alanda bir düzenlemeye de ihtiyacı var. Araçların olmadığı bir Uzun Çarşıyı hayal edin Sayın Başkan..  

YORUMLAR

  • 0 Yorum