phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

İHSANİYE BUNLARI HAK ETMİYOR..

İHSANİYE  BUNLARI  HAK ETMİYOR..

 

 

 

Değerli okurlarımız; bugünkü yazım tamamen İhsaniye ilçemizle ilgili. Yazacağımız olumsuzluklar bu şirin ilçemize hiçte yakışmıyor. Bu kadar net konuşmamın nedeni ilçeyi ve insanlarını çok iyi tanımamdan kaynaklanıyor. 1968 yılında görev yaptığım bu güzel ilçede Babamın, annemin ve diğer bir kısım aile bireylerimin kabirleri var. Bu nedenle de başta Sayın Belediye Başkanları olmak üzere ilçe halkını yakından tanırım. Kapınızı günlerce açık bırakın gidin bir toplu iğneniz bile zayi olmaz. İnsanları o derece dürüst ve yardımseverdir. Şu andaki Belediye Başkanları gece gündüz demeden çalışmakta İlçe insanının yaşam kalitesini artırmak için çırpınmaktadır. İşte değerli okurlarımız son günlerde bazı olayların  yaşanmakta olduğu ı ilçe sakinlerince iddia edilmektedir. Nedir bunlar?

TEFECİNİN TAHT KURDUĞU İLÇE

İddialara göre, bu güzelim İlçeye  yakınlardaki bir kasabadan  H. D isimli bir tefeci gelir ve yerleşir. Bu şahsın belli bir işi yoktur ve sadece para satmaktadır.. Ortam malum sıkışan insanlarımız çareyi bu şahısta bulmaktadırlar. Batağa saplanmış kurtulmaya çalışan bazı insanlarımız bu şahıstan ya yüksek faiz ile para ya da yine yüksek fiyatla otomobil alıp yarısı fiyatla geri ona veya başkasına satarak parasını kullanmaktadırlar. Yine anlatılanlara ve edilen iddialara göre ödemelerde aksama olursa bu şahıs borçluları ölümle tehdit etmekte gerekirse aile bireylerine de zarar verebileceğini söylemektedir. Bu arada aksayan ödemelere akıl almaz faizler uygulayan bu şahıs zaten durumu zor da olan borçluları iyice batağa itmektedir. Bu nedenle de onca ödemeye rağmen borçluların borcu da bitmemektedir.

EVİ TIKA BASA ÇEK SENET DOLU

Yine iddialara göre bu şahıs ödemelerini yapamayan Karacahmetli bir şahsın evini de elinden almıştır. Yine aynı şahsın ilçe sakinlerinden kamu görevlisi U. K ve Akören mahallesinden Ö. T’den de alacakları vardır ve aksayan ödemeler nedeniyle bu şahısları tehdit etmektedir. Bunlardan U. K  normal mesaisinin ve nöbetlerinin dışında Afyon’a gelerek inşaatlarda çalışmaktadır sırf borçlarını ödeyebilmek için.. Şahıs borçlulara, “İsterseniz ödemeyin birileri gelir bu paraları sizden tahsil eder” diyerek abanın altından sopa göstermekte daha Türkçesi tehdit etmektedir. Bunlardan U. K İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidip durumu anlatmış “Biz o suçlara bakmıyoruz Afyon’a Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü’ne gideceksiniz” cevabı alır. Yine iddialara göre bu şahsın evinde yapılacak bir aramada hesabını veremeyeceği kadar senet ve çek çıkacaktır denilmektedir. İhsaniye İlçemizde huzursuzluğa neden olan bu gelişmelerin ilgili birimlerce değerlendirileceğini umuyorum. İhsaniye halkı bu tür olumsuzlukları ilçesinde görmek, duymak istemiyor..

            İHSANİYE  SAĞLIKTA  NELER  OLUYOR. ?

Bugün köşemi İhsaniye üzerine yazmak için ayırdığımı ifade etmiştim. O nedenle İhsaniye ile başladık İhsaniye ile bitirelim diyorum. Bu sefer konumuz sağlık. Belki de eski bir sağlıkçı olmam nedeniyle sağlıkta yaşanan olumsuzluklar dikkatimi çektiği gibi yadırgıyorum da.. İhsaniye hastanesi ile ilgili birkaç ay evvel bir değerlendirme yapmış, adı hastane olan bu kurumun ilçeye hiçbir katkısının olmadığını belirtip “Keşke bu hastane yerine ilçe gençliğine iş istihdamı sağlayan bir fabrika falan yapılsaydı” demiştim. Bunu söylerken bu entegre hastanede hasta yatırılıp tedavi edilemediğini, hastaların en ufak bir olumsuzlukta Afyon’a sevk edildiğini vurgulayarak “Bu hizmetleri aile hekimlikleri zaten yapıyorlardı” demiştim. Sözümü yine de arkasındayım. Onca personel akşama kadar boş oturuyor burada. Bir de bu personele yemek çıkıyor. Hastane olduğu için yemek çıkması normal.. Peki yemek konusunda olan olayları biliyor musunuz? Tabi hayır.!

AŞÇI  KADİR’DEN ETLİ PİDE

Değerli okurlarımız lütfen burayı dikkatli okuyunuz böyle bir şey olabilir mi? Hastanelerde 1 aylık yemek rasyonu aybaşında yapılır ve bir ay boyunca bu rasyonda ne yazılıysa o uygulanır. Rasyonda hangi gün hangi öğünde ne yenileceği, aşçının hangi yemeği hazırlayacağı belirlenmiştir. İşte böyle bir gün öğle yemeği vaktidir ve aşçı Kadir, ilçede özel işleriyle uğraşmaktadır. Öğle olmuş ve yemek hazır değildir. Aşçı Kadir çok zeki biridir.! Hastaneye çarşıdan telefon ederek kaç kişinin yemek yiyeceğini sorar ve o kadar  etli pide yaptırıp hastaneye gönderir. Bunu birkaç defa tekrar eder ve bu nedenle de tutanaklar falan tutulsa da netice alınamaz. Aşçı Kadir daha güçlü olarak işine devam etmektedir.. Nasıl olsa bu şahsa kimse dokunamamaktadır.. Yakın zamanlarda yine öğleyin Hastaneye pide gönderir. Akşam yemeği için de gelir kızartma vs. hazırlar. Oysa akşam yemeğinde tavuk sote vardır. O gün ise nöbetçi doktor Baştabiplik görevini de yürüten Dr. Lokman Demir’dir. Müdahale eder ve neden rasyona göre yemek yapmadığını sorar .Ardından da bir tutanak daha tutarak ilgililerle paylaşır. Ancak netice değişmez.. Kadir yine güçlü, yine kraldır hastanede. Karşılık bulmayan ve yaptırımı olmayan her tutanak Aşçı Kadir’i daha da güçlendirmektedir.

DR. AKGÜN, İHSANİYE’YE NEDEN GİTMİYOR?

Değerli okurlarımız bu hastanemiz Entegre Hastanesi statüsünde olup Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine değil, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlıdır. Halk Sağlığı Müdürü Sn. Dr. Lütfi Akgün neredeyse 1 yıla yakın bir zamandır bu hastaneyi ziyaret etmemiştir. Nedeni ise burada açtığı “Sağlıklı yaşam” ünitesi ile ilgilidir. Geçtiğimiz yıl yapılan bu ünitenin açılışına dönemin kaymakamı gelemeyeceğini bildirince Md. Dr. Lütfi Akgün de gelmemiş hastane ilgilileri mütevazı bir şekilde açılışı kendileri yapmışlardır. İşte ondan sonra Sn. Akgün bir daha bu hastaneye gelmemiştir. Aslında Hastane ile ilgili başka şikayetler de vardır. Mesela Dr.  Y. G hiçbir nöbetinde hastanede yatmamakta icapçı olarak evde yatmaktadır. Oysa hastanede icapçı uygulaması yoktur. Nöbet tutan doktorlar hastanede yatmaktadırlar. Ancak Y. G hariç.. Kimse de bir şey diyememekte, bir şey yapamamaktadır.

ERKEKLERE PANSUMAN YAPMAYAN HEMŞİRE

Yine iddialara göre Döğer, Gazlıgöl, Karacahmet ve Kayıhan aile hekimliklerinden en ufak kesik, çizik vs. gibi vakalar dahi ‘nasılsa hastane var’ denilerek İhsaniye’ye gönderilmektedir.. Daha vahim bir iddia ise İhsaniye Akören mahallesindeki görevli hemşire erkeklerin enjeksiyonlarını, pansumanlarını sırf “erkek” oldukları için yapmamakta, bazı normal hastaları ise “geç kaldın mesaim bitti” diye geri çevirmektedir.

Sizce bu olumsuzluklar düzelir mi? Sanmıyorum, işin içinde siyaset olduğu sürece daha birçok aşçı Kadirler, enjeksiyon yapmayan hemşireler türer. Hastane çalışanları Sağlık Müdürü Sn. Dr. Lütfi Akgün tam anlamıyla bu hastane ile ilgilense bu olumsuzluklar yaşanmaz demektedirler. Öyle mi olur acaba?

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Hasan
    6 yıl önce
    Yusuf bey sizin yeşilay cemiyetini kurmanız veya herhangi bir sivil toplumda görev almanız önceliğiniz değil önceliğiniz hastalara hizmet etmeniz. Maaşınızi sivil toplum değil devlet veriyor işinizi yapın diye. Sivil toplumdan aldığınız güç ile işinizi aksatmaniz kendinizi güç merkezi haline getirmeniz doğru değil en büyük hizmet helal para kazanmaktır saygılar
  • Dr.Yusuf GÖKÇE
    6 yıl önce
    Şahsım ile ilgili itham ettiğiniz dedi koduya gelirsek, göreve geldiğim günden bu yana İhsaniye İlçesinde oturmaktayım. İlçe merkezinde mevzuat gereği çoğu zaman İcap nöbeti tutulduğundan ve ilçe dışında oturup nöbete gelen hekimler hastanede gecelediğinden evden icap etmem hastalar tarafından yadırganmıştır. Ancak Müdürümüz Uzm.Dr.Lütfi AKGÜN tarafından personel ihtiyacımız giderilip nöbetle ilgili sorunlar çözüldüğünden bu yana nöbetlerimi aktif olarak tutmaktayım. Ayrıca kimse bir şey söyleyemiyor olsa asılsız bir itham da siz de bulunamazdınız. Kastınızı anlamadım. Yine de ilçemiz ve sağlık konularına gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, şahsımla ilgili bir konuyu değerlendirmeden önce tarafımdan da görüş almanızı ciddi gazetecilik anlayışınızdan bekler, yazınızda ki şahsım ile ilgili bölümü tekzip ederim.
  • Dr.Yusuf GÖKÇE
    6 yıl önce
    Sayın O.D. İhsaniye İlçemize 2002 yılından bu güne hizmet vermekteyim. İlimize de Yeşilay Şubesini kurarak, 2014’ten beri Yeşilay Şube Başkanı olarak sosyal sorumluluk hizmeti sunmaktayım. İlçede İdareci olduğum dönemde görevim gereği talebim ve yoğun çabalarla 30.000 yerli nüfus, çevre illerin ve Gazlıgöl Sağlık turizmi için ilimize gelen misafir hastalarına hizmet veren hastanemizin gereksiz olduğunu ve fabrika kurulmasına engel olduğunu düşünmüyorum. Yazı, yorum ve gayretlerinizi arzu ettiğiniz fabrika kurulması yönünde de kullanmanızın daha faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Mustafa yilmaz
    6 yıl önce
    Bu yazınız ve gerçekleri gördüğünüz için öncelikle tskler denetim yapılsın
  • Cy
    6 yıl önce
    Birde mesailere uysalar