phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Halı saha ölümleri ve Dr. Ayhan Erenoğlu

Sevgili Okurlarımız;

Yıllardır gerek görsel gerekse yazılı basında "halı saha" ölümlerini gözlemlemişizdir. Halı sahaların hayatımıza girmesi ile birlikte birçok ölüm olayı gerçekleşmiştir. Bu anlamda da daha geçtiğimiz yıl Afyon'da görev yaparken Karaman'a atanan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu halı sahada futbol oynarken hayatını kaybetti... Dr. Erenoğlu

l969 İzmit doğumlu, 4 çocuklu ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi

mezunu idi. Allah rahmet eylesin..

 

Değerli okurlarımız; Afyon, daha önce de bir doktorunu halı sahada futbol oynarken kaybetmişti. Tarihini tam olarak hatırlamıyorum ama 80’li yıllardı, Afyon Göğüs Hastalıkları hastanesine atanan Dr. Hüsnü Arık, daha hayatının baharında iken 32 yaşında o zaman Zübeyde Hanım Doğumevi'nin arka tarafında olan halı sahada futbol oynarken hayatını kaybetmişti. Afyon sağlık camiasını derin üzüntüye sokan bu olay uzunca bir süre gündemde kalmış, konuşulmuştu. Rahmetli Arık'ın ölüm nedeni olarak statik elektriklenme gösterilmişti. Bu vesile ile her iki doktorumuza da rahmet diliyor mekanları cennet olsun diyoruz.

 

HALI SAHADAKİ ÖLÜMLERİN 70-80’İ KALP KRİZİ KAYNAKLI

Değerli Kurtuluş okurları;

Yeri gelmişken birkaç kelime ile halı saha ölümlerinin nedenlerinden bahsedelim... Bir defa şunu baştan kabullenmeliyiz; tüm halı sahalarda ölüm riski var. Çünkü buralarda futbol oynayan insanlarımız kondisyonu olmayan ve hafta boyunca oturup arada bir futbol oynamaya kalkıyorlar. Bu durumda gelişen yüksek adrenalin deşarjı ve kalp krizleri ölümlere neden oluyor. Bu tür yerlerde futbol ve basketbol oynayanlarda ölüm yüzde 70-80’i kalp krizi kaynaklı. Bunun yanında halı sahada futbol oynamak isteyenlerin kalp ile ilgili kontrollerini rutin olarak yaptırmadıkları da ölüme neden olan gerçeklerden birisi..!

 

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Sabahları işyerime çok erken giderim. Bu görev yaptığım dönemlerde de aynı idi… İşime bir gün geç gittiğimi hatırlamam. Emekli olduktan sonra da bu kendi işyerimle ilgili olarak da aynı şekilde devam etti. Ancak sabahları inanın yürürken midem ağzıma geliyor… Sorumsuz bazı insanlar caddelerin tam ortasına (affedersiniz ) balgam tükürüyorlar. Bu iğrenç görüntüye neden olanları lanetliyorum. Nasıl bir sorumsuzluktur, nasıl bir saygısızlıktır bu...?

O sokak ortasına iğrenç biçimde tükürenlerin insanlara hiç mi saygısı

yok acaba...? Gerçi saygısı olsa o haltı yapmaz ki o maganda...!

 

EKMEKLER AÇIKTA SATILIYOR

Köşemde defalarca gündeme getirdiğim bir konu vardır... Açıkta satılan gıda maddeleri... Buna en çarpıcı örnek açıkta satılan ekmeklerdir. Aslında ev ekmeği satışları Afyon'da yepyeni bir sektör oluşturmuştur. Birçok insan geçimini bu yolla kazanmaktadır. Fakat ekmek satanların büyük bölümü hijyen konularına önem vermeden iptidai bir şekilde açıkta satmaktadırlar. Örnek mi istiyorsunuz? Gidin amele pazarı yanındaki çeşmenin yanına rezaleti bizzat göreceksiniz. Kimsenin ilgilendiği falan da yok... Saldım çayıra, Mevla kayıra…

YORUMLAR

  • 0 Yorum