phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

GÜVENMEK ÜZERİNE ÇEŞİTLEMELER..

Geçenlerde dostluktan bahsetmiş insanların yaşamları boyunca bir elin parmakları kadar az sayıda dostu olabileceğini vurgulamıştım. Hatta dost sayısının azlığını vurgulamak için ‘Yok gibi’ demiş ve aynı başlığı kullanmıştım.

Değerli okurlarımız bu kez yaşadığım bir olay nedeniyle Güven kelimesi üzerinde duracağım.Öncelikle güvenmek kelimesinin karşılığı nedir ona bakmak lazım.Güvenmek insanların birbirlerine itimat etmeleri ve bel bağlamaları anlamına geliyor.Tabi burada güveneceğiniz veya güvendiğiniz kişiyi ve karakterini çok iyi bilmeniz gerekiyor.Sadece birisine ‘ sana çok güveniyorum ‘ demekte yetmiyor.Çok güvendiğiniz dostunuz,arkadaşınız sizin güveninizi sarsacak bir eylemde bulunur ise dudaklarınızdan gayri ihtiyari şu sözler dökülür ‘Güvendiğim dağlara kar yağdı’ gibi..

 

GÜVEN ÜZERİNE ÇOK DEYİM VAR

Ancak güvenmek kelimesi üzerine o kadar çok deyim var ki şaşmamak mümkün değil. Demek ki insanlarda oldukça fazla güven bunalımı var. Bakalım neler demişler..?

*Dürüstlük ve güven pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.

*Seni affedecek kadar olgunum, ama tekrar güvenecek kadar aptal değilim

*Birlikte yola çıkmak için 3 şey var: Güven-Sadakat-Yürek

*Ağzından bal damlayan arının bile kıçında iğnesi var..!

*Pahalı parfümleri bir kenara bırakın insan güven kokmalı..!

*Bir öleni geri getiremezsiniz, bir de kaybolan güveni.!

*Güven tek kullanımlıktır, gitti mi geri gelmez.!

*Açlık hissi nedeniyle doktora gittim, meğerse aptallığıma doymuyormuşum; insanlara çok güvenme geçer’ dedi!

*Birine çok güvendiğinizde iki şey olur;

Ya ömür boyu dost kazanırsınız, ya da hayat boyu bir ders !

*Hayatta iki şeye güveniyorum:

Biri aynaya baktığımda gördüğüme,diğeri yukarı baktığımda göremediğime..!

Bu benzetmeleri yüzlerce örnek vererek çoğaltabiliriz. Burada önemli olan örnekleri çoğaltmak değil azaltmak olmalıdır diyorum.

 

ORTA REFÜJ SULAMALARI..

Yazın girmesi ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yeşil alanların daha bir ihtimamla bakım yapılmasını mecbur hale getirdi. Bu cümleden olmak üzere şehir içindeki yolları birbirinden ayıran orta refüjlerinde sulama işlemlerinin daha fazla dikkatle yapılmasına neden oldu. Gerçektende sulamalarda aksama olması durumunda çimlerin sıcak nedeniyle kavrulup sararması muhtemeldir. Belediye görevlileri Allah var bu konuda çok duyarlılar, sulama işini hiç aksatmıyorlar. Ancak sulama işleminde bir sıkıntı var; sulamayı yapan görevliler suları açıp bırakıp gidiyor saatlerce gelmiyorlar. Toprak suya doyunca bu kez sular asfalta akmaya başlıyorlar. Buda araçların kayıp kaza yapmalarına neden olduğu gibi, milli servetin sokağa boşa akması anlamına da geliyor. Bu nedenle sulamalarda azami tasarrufun sağlanmasına özen gösterilmelidir diyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum