phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

GURUR DUYUYORMUŞ. !

                GURUR DUYUYORMUŞ. !

 

 

Bazı insanlar vardır ki yaptıklarıyla, topluma katkılarıyla ülkede maka isim olurla, sayılır ve sevilirler. Bunu spor da analiz edersek bu şahısların herhangi bir takımın, grubun taraftarı olması da önemli değildir. Demem o ki onlar taraflı tarafsız toplumun tüm katmanları tarafından sevilirler. Kendi açımdan değerlendirdiğimde daha düne kadar sayıp sevdiğim Futbol yorumcusu Şansal Büyüka gibi. . Ama artık ona olan sevgim saygım yok oldu. !Peki neden. ?

TARAFSIZ SÖYLEMENİZ İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKLİ.?

Değerli Sporsever okurlarımız bir futbol yorumcusunun şartlar ne olursa olsun tarafsız olması gerekir. . Mutlaka tuttuğun, sevdiğin hatta memleketinin takımı büyük başarılara imza atmış olabilir. Ancak sen Şansal Büyüka olarak, tarafını belli ederek toplumla bu konuları paylaşamazsın. . Paylaşıyorsan eğer Sakarya’da oynanan Sakaryaspor-Afjet Afyonspor müsabakası sonrasında konuk takımın başına gelenleri de gündeme getirip o taraftarı olduğun ve gurur duyduğun takım adına özür dileyebilirsin. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunabilirsin. . Ülkede tanınan bir spor adamı olarak Afyonspor’un başına gelenleri görmezden gelerek tuttuğun takımla başarı duyduğunu söylemen sana hiç yakışmadı. Bir şeyleri yansız ve tarafsız söylemeniz için birilerinin ölmesi mi gerekli. ? Sakarya’da afyon maçı sonrası yaşananlar yeterli değil mi. ?Şunu çok iyi bilin ki Afyon’lu hemşerilerimin de benim gibi açıklamanı okuduktan sonra sana saygı ve sevgilerinin kalacağını sanmıyorum. Bunu böyle bilesin Büyüka. .

DOKTOR ve HASTA İLİŞKİSİ. .

Değerli okurlarımız insan rahatsızlandığı zaman akla ilk gelen Doktor’dur. Sizlerde bilirsiniz ki Doktor’luk eğitimi çok zor olan ulvi ve kutsi bir meslektir. Kendini hasta hisseden insanlarımız doktora giderken ondan alacağı  faydaları, güler yüzü hayal ederler. Çok iyi biliyorum ve çok örneğini gördüm bazı hastalar Doktorunu dinledikten sonra ilaçsız bir şekilde iyileşmektedirler. Yani doktorun psikolojik yaklaşımı yeterli olmaktadır. Yine doktorun hastasına güler yüzlü yaklaşımı hastada pozitif etki yaratmaktadır.

Değerli okurlarımız ömrüm mesleğim gereği insanların sağlığı ile ilgili hizmetle geçti. Devletime, milletime Sağlık alanında verdiğim hizmetlerle, dolu dolu geçirdiğim 32 yıl ile hep gurur duydum. . Üstelik yazsam roman olacak anılara da sahibim. Şunu demek istiyorum ; hastalarımız Doktorlarımızdan güler yüz bekliyor. Atatürk’ün söylediği gibi kendisini Türk Hekimlerine teslim etmek istiyor. . Çünkü onlara güveniyor. Fakat bazan aksi durumlar olabiliyor ve istenmeyen olaylarda yaşanabiliyor. Hastalar zaman zaman Doktorlarında bir insan olduğunu unutabiliyorlar. Onların gece gündüz demeden hizmet verirken canlarının sıkkın olduğunu düşünemiyorlar. Her iki tarafın algılama yanlışlığı ortamı da zaman zaman geriyor. . Doktorlarımızın da hastalarımızın da biraz sakin olmalarında fayda var diyorum. Neden yazdım bunları. ? Son dönemlerde Devlet Hastanesi Acil Servisinde zaman zaman yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yazdım. Lütfen sakin olun biraz. .

MARAKEŞ’TE DEĞİŞEN BİRŞEY YOK. .

Okuyucularımız bilirler defalarca imaret arkası ve yanlarındaki olumsuzlukları köşeme taşıdım. . İmaret arkasındaki tek yönlü yolun nasılda trafik kuralları dışında çift yönlü yol gibi kullanıldığını vurguladım. Hele o İmaret’in yan tarafındaki taksi durağı ve çevresindeki yaşam şeklini mekan olarak Marakeş’e benzetip öyle yazdım. Ne olur ilgililer oralara bir ara şöyle uğrayıp bir göz atın, bakın ne ilginçlikler göreceksiniz. . Yerle bir edilmiş trafik kurallarına, araçlar arasındaki satıcılara, yine sanki tepenize çıkacakmış gibi park edilmiş vasıtalara tanık olacaksınız. Aynı Marakeş gibi. !Hani diyorum ki ilgililer arada bir uğrasalar buralara. . İnsanlarımızın çektikler sıkıntıları birebir göreceklerdir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum