phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

GÖZÜNÜZ AYDIN STAD YIKILIYOR..

                                    GÖZÜNÜZ  AYDIN  STAD  YIKILIYOR..

 

 

Sözlerime,yazıma nereden başlayacağımı bilemiyorum.. Göz göre göre bir tarih yok edildi. Yaklaşık 80 yıla yakın bir süredir Afyon ve Türk Futboluna hizmet veren Atatürk Stadyumu yıkılmaya başlandı.. Bu günü bekleyenlerin ve bu tarihi stadın yıkımı için gayret sarf edenlerin gözleri aydın.. Artık o hayalini kurduğunuz muhteşem binaların yapımına kısa bir süre sonra başlayabilirsiniz.. Yine o hayalini kurduğunuz binalara çok yakında sahip olup oturmaya, fazla dairelerinizi  de kiralara vermeye başlayabilirsiniz. Tekrar gözünüz aydın..

BİZ STADIN YERLE BİR EDİLİŞİNİ SEYRETTİK..

Perşembe günü ( 08.06.2017 ) Kanal 3 TV’den aradılar ve saat 14.00’de fikirlerimizi almak üzere yıkılan stada davet ettiler. Gidip gitmeme konusunda epeyce kararsız kaldım. Zaten başından bu yana yıkımına karşı olduğum Atatürk Stadı yerle yeksan olmak ve artık tarihin derinliklerine gönderilmek üzereydi. Gitmeliyim, son bir kez görmeliyim diye düşündüm ve gittim. Gördüğüm manzara beni resmen kahretti.. O gözüm gibi sevdiğim tarihi stat yıkılıyordu. Aylardır etrafındaki yan sahalar vs. ağır ağır yıkılmaya ve yok edilmeye başlanmıştı. Biliyorduk bir gün sıranın Atatürk Stadına da geleceğini.. Nitekim o beklenen gün geldi.. Stat kapalı tribünün istasyon tarafına doğru köşesinden yıkılmaya başlamıştı.. Gördüğümde ağlamamak için kendimi zor tuttum.. O dev gibi stat adeta kendisini koruyamayan ve kaderine razı olan bir kimse gibi sessiz sedasız yıkılışını seyrediyordu. Burası ben ve benim gibi binlerce insanın anılarına ev sahipliği yapan bir mekandı. O bize yıllarca spor yapın diye kapılarını açtı.. Peki biz ne yaptık? Onun yerle bir edilişini seyrettik..

ARSA ALANLAR GALİP ÇIKTI

Değerli spor severler; yukarıda da bahsettiğim gibi  yıkımı sadece seyrettik. Yıkılmaması için ferdi birkaç tepkinin dışında kimsenin gıkı çıkmadı. Sadece yapılacak olan lüks binalar, bina yapılacak arsaların nasıl ve nerede sessiz sedasız satıldığının dedikodularını yaptık.. Bizler sadece dedikodu üretip stadın yıkılmamasını konu ederken, burayı yıkmayı kafasına koyanlar neticede yıkımı gerçekleştirdiler. Burası Afyon’un oksijen merkezi, şehirde buradan başka insanların spor yapacağı bir mekan yok, şehir burası ile nefes alıyor demediler yıkmayı kafasına koyanlar.. Bizler yıkılmasın derken buradan arsa alan (sen, ben, bizim oğlan) vatandaşlarımız burasının yıkılmasını üstelik 12 kata müsaade edilmesini savundular ve gerçekleştirdiler.

BURAYI ŞEHRE KAZANDIRANLARIN RUHLARI SİZE RAHAT VERMEZ

Değerli futbol severler. Biz ne dersek diyelim bir tarih yok oluyor. 1940’lı yıllarda merhum Vali Ahmet Durmuş Evrendilek’in arsasını 7 bin 500 liraya aldığı ve futbol sevdalısı gençlerin kapı kapı dolaşarak topladıkları 30 bin lira ile  yapılan Atatürk Stadı artık yok.. Bana göre buranın yıkımına göz yumanları ve sebep olanları  tarih hiçbir zaman affetmeyecektir. Şimdi buradan soruyorum: “Bin bir  zorlukla yokluklar içerisinde kapı kapı para toplayarak burayı yapan insanları hiç düşündünüz mü? Kimin malını kime sattınız? Gerek burayı yapanların, gerekse burada spor yapıp da hakkın rahmetine kavuşanların ruhları burayı yıkıp yerle bir edenlere rahat ve huzur vermeyecektir.

STADI YIKTINIZ, MURADINIZA ERDİNİZ

Yıkılan Atatürk Stadındaki yaşanan sevinç ve hüzünlerin anlatıldığı bir kitap çok rahatlıkla yazılabilir. Biliyor musunuz buradan kimler geldi kimler geçti? Öyle yıldızlar gelip geçti ki onlar içinde ayrı ayrı birer kitap yazılabilir.. Hatta isim bile tesis üzerinden verilebilir: Yıkılan Tarihimiz..

Stadı yıktınız, muradınıza erdiniz..

Tekrar gözünüz aydın..

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Nurhan kocaman
    6 yıl önce
    Gerçekten çok haklısınız bir tarih gidiyor şehir merkezinde nefes alinabilicek çocukların koşup oynayabileceği bir alan kayboluyor, o ağaçlar o orman çok üzüluyorum
  • taner altıer
    6 yıl önce
    orhan durak ağabey adamsın.