phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ..

                GEÇMİŞ  ZAMAN  OLUR  Kİ..

 

 

Önceki gün işyerime Afyon Futbolunun duayen ismi abim Agah Bıyıkoğlu geldi.Zaten bir araya geldiğimizde konu kesinlikle  .Genelde de eskileri konuşuruz.Eskiler derken 1960 lı yıllarda karşılıklı oynadığımız dönemler ve 1980 li yıllarda Afyonspor’da benim Genel Kaptan onun ise hocalık yıllarıdır.

 

ABDURRAHMAN ABİNİN SAĞ ÖĞRENDİK

Sohbet ederken sevgili Abdurrahman Öksüz abim gündeme geldi. Ben Abdurrahman abinin vefat ettiğini söylediğimde Agah abinin geçicide olsa bir şaşkınlık yaşadığını fark ettim. İnanamadı ve ağzından “ölseydi kesin haberim olurdu “ kelimeleri çıktı.Kısa bir araştırmadan sonra Abdurrahman abinin sağ ve üstelik çok sağlıklı olduğunu öğrendik. Önce Agah abi daha sonrada ben Abdurrahman abi ile görüştük. Sesi aynı yıllar öncesi gibi idi. Geçmişteki olayları dün gibi hatırlıyordu. İnanır mısınız aynı futbol oynadığı yıllardaki heyecanı vardı ses tonunda..

 

ABDURRAHMAN ÖKSÜZ’ÜN AFYONLULARA SELAMI VAR

Şimdi diyeceksiniz ki kim bu Abdurrahman Öksüz..? Öksüz 1960’lı yıllarda Afyon futboluna damgasını vurmuş bir yıldızımızdır. O yıllarda ki kuşak onu çok iyi hatırlar. Mükemmel fiziği, enfes tekniği ve mücadeleci futbolu ile zihinlerimizde yer ve iz bırakmıştır. Afyon’dan milli takımlara çağrılan ilk futbolcumuzdur. Manisa’da ki geç milli takım karmasında Fenerbahçeli Ziya Şengül ve Şükrü Birant ile birlikte oynamıştır. Ayrıca kendisi Türkiye’de gece maçına ilk defa çıkan Afyon’lu futbolculardan da birisidir. Kendisi hukukçu olan Öksüz  uzun yıllar Zonguldak Çaycuma noteri olarak görev yaptı ve şu anda emekli olup Ankara’da yaşamını sürdürmekte olup tüm Afyon’a da selamları vardır.

 

İHSAN AKINTÜRK’LE İLGİLİ BELGELERE ULAŞTIM

Geçtiğimiz hafta nostalji açısından çok verimli geçti diyebilirim.. Yazmakta olduğum bitirme aşamasına gelen “Afyon’da Futbol Bizim Dünyamız” isimli kitabımda yer verdiğim merhum İhsan Akıntürk (Uzun İhsan ) ile ilgili yeterli resim ve yaşamına ait pozitif bilgiler elde edememiştim. Uzun süre futbol oynadığım Çetinkayaspor takımında da başkanım olan rahmetli İhsan Akıntürk hakkında yeterli bilgilere sahip değildim. Netice de oğlu Atilla’ya

ulaştım. Tesadüf olacak Atila da geçen hafta ikamet ettiği Didim’den Afyon’a gelecekmiş. Geçtiğimiz Pazar günü Sevgili Atila ile birlikte olduk. Babası rahmetli İhsan Akıntürk ile ilgili resimler verdiği gibi merhumun yaşamından kesitler de sundu bana. Son derece memnun oldum. Düşündüğüm her şeyi bana takdim eden Atila’ya da müteşekkirim.

 

ABİ SEN TUT DEDİN YA…

Uzun İhsan’dan yani İhsan Akıntürk’ten söz etmişken ufak bir anısını da nakletmek istiyorum.. Eskişehir’de oynanan grup maçlarına katılan Afyon takımının başında rahmetli İhsan abi vardır. Müsabaka başlar ancak rakip takımın sol açığı bizim takımın sağ kanadını adeta koridor etmiştir. Müsabakanın durduğu bir anda sol açığı marke eden Afyon takımının defans oyuncusuna İhsan abi bağırır “11 numarayı tut.” Maç başlar ve daha rakip takımın ilk atağında bizim defans oyuncusunu ceza alnında hiç alakası yokken 11 numaranın

 belinden sarılıp tutar. Tabii bu bir penaltıdır. İhsan abi öfkeyle futbolcusuna bağırır, “Sen ne yapıyorsun oğlum..? Adamı niye tuttun. Futbolcu cevap verir: Abi sen tut dedin ya..

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum