phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

FİNCANCI KATIRLARI. .

 

                FİNCANCI KATIRLARI. .

 

 

Bazı olaylar adeta geliyorum diye diye gelir..  Aynı fincancı katırlarının geldiği gibi..  Şimdi yazıma konu olan trafik kazası da geliyorum diye diye geldi..  Nasıl mı?

Değerli Kurtuluş okurlarımız… Kaç defa gündeme getirip yazdığımı hatırlamıyorum. Sadece bu yıl en az 3-4 defa yazdım, geçen yıl yazdıklarımda cabası.. Neyi yazdım.? İmaretin arkasından yoğurt pazarına doğru giden tek yönlü yolu. Çok acıdır bu konu ile ilgili bir eylem şimdiye kadar gerçekleşmedi. Caydırıcı önlemler alınamadı. Yol tek yönlü olduğu halde bazı maganda sürücüler  yine bildikleri gibi yaptılar. Kural falan tanımadılar. Tek yönlü yolda karşıdan gelerek herkesin  tepkisini çektiler.. Kazalara, belalara adeta davetiye çıkardılar. İş tartışmaya döküldüğü anlarda ise sanki bir haltlarmış  gibi “ sen benim kim olduğumu biliyor musun” dediler. Allahtan  birileri de “Peki sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyen çıkmadı. Yoksa çok can sıkacak olaylar olabilirdi. Allahtan olmadı, tabii bunda esas yol hakkına sahip sürücülerin anlayışlı davranmaları en büyük nedendir.

 

ÖZEL OTO BÜTÜN HIZI İLE DOLMUŞA SOL YANDAN BİNDİRİYOR

Bütün bunlara rağmen “geliyorum” diyen kaza sonunda geldi.. 25 Nisan Salı günü sabah saat 07.50... Trafik yeni yeni akmaya başlıyor. O3. M. 0045 numaralı Çavuşbaş dolmuşu her zaman olduğu gibi yolcularını almış, İmaret Camisi’nin arkasından Yoğurt Pazarına doğru gitmektedir. Tam İmaret Camisi arkasındaki solda bulunan ilk tali yolun hizasına geldiğinde 34 VL 3722 plakalı özel otomobil süratle dolmuşun önüne çıkıyor. Dolmuş ne kadar kaçarsa kaçsın özel oto bütün hızı ile dolmuşa sol yandan bindiriyor. Ortalık bir anda karışıyor. Özel otonun şoförü dolmuş şoförüne, “Hata benim, çorba içmek için gidiyorduk ancak camlardaki filmler çok koyu renk olduğu için gelen dolmuşu göremedim” der.

 

CAM FİLMLERİ

İşe bakın yahu.. Sürücü tali yoldan geliyor hiçbir günahı yoktur. Ancak özel oto trafik ile ilgili tüm kuralları hiçe saymış ve kazaya neden olmuştur. İşin garip yanı özel otonun sürücüsünün kaza sonrası sarf ettiği  sözlerdir: Camlardaki filmler çok koyu renkli olduğu için dolmuşu göremedim…”

Bu da ayrı bir kural ihlalidir. Çünkü otomobillerde camlara film çekmek suçtur. Daha doğrusu suçtu. Önceki gün, serbest bırakıldı.

 

UYARILARIMIZI CİDDİYE ALIN

Değerli okurlarımız… Olaydan bir gün önce bu mevki ile ilgili bir yazı yazarak olabilecekleri saymış “Biran önce tedbir alınmalı” demiştim. Nitekim korkulan oldu ve yukarıdaki kaza oluştu. Tarafların iyi niyeti bir olayın olmasını engelledi. Aksi de olabilir iki taraf birbirine de girebilirlerdi. Felaket tellallığı yapmıyorum ancak bir şeye ısrarla parmak basıyorum; bu yol her zaman olaylara gebe bir güzergahtır. İkazlarımızın “amannn sende” denilmesi yerine ciddiyetle ele alınmasını öneririm.

 

 

                                        İSMET  ATTİLA VE DOSTLAR MECLİSİ.

Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından hemşerimiz İsmet Attila kardeşi Cafer Attila ile birlikte Dostlar Meclisini ziyaret  ettiler. Emeklilerin oluşturduğu Dostlar Meclisi her gün Özsoy pasajındaki mekanlarında toplanıyor ve sohbet ediyorlar.. Çarşamba günü Dostlar Meclisinin sürpriz bir konukları vardı: Eski Bakanlarımızdan İsmet Attila ve kardeşi Cafer Attila.. Attila’nın gelişi ile çok güzel bir ortam oluştu ve neredeyse yarım asrın daha ötesindeki anılar canlandı, sohbetler koyulaştı.. Nostaljik bir ortam oluştu. İsmet Attila’nın anlattığı anılar can kulağı ile dinlediler. Dostlar meclisinin üyeleri de Sayın Attila ve kendileri ile ilgili anıları dillendirdiler.

Sn. Attila, Dostlar Meclisi üyeleri ile birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek tekrar buluşmak temennisi ile ziyaretini sonlandırıp ayrıldı. Ben de Ahmet Değer Konya’nın şahsında Dostlar Meclisi üyelerine sağlık dolu bir yaşam diliyorum.

METİN  TÜREL’DEN SELAM VAR..

1967-68 yıllarının o muhteşem Afyonspor’unun kalecisi Metin Türel’den tüm hemşerilerimize selam ve sevgileri var. Afyon’da oynadığı dönemde gönüllerde taht kuran Sn. Türel ile bir görüşmem oldu. Ben kendisine Afyonlu futbolseverlerin kendisini unutmadıklarını ifade ettiğimde, o da Afyon’un yaşamında önemli bir kesit oluşturduğunu kendisinin de birçok hatıralarının olduğu Afyon’u hiç unutmadığını ifade etti ve tüm Afyon halkına selamlarını  gönderdi.. Metin Türel’le görüşmemin ayrıntılarını, yakında siz okurlarımızla paylaşacağım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum